0.542. 537 86 70

ZZTK Marmaris’te tadım etkinliği düzenledi..

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmanın yanında, Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı tüketimini de arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında yurt içinde tadım etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

2016-10-03

"Zeytinyağı, Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projenin Ekim ayı tadım etkinliği Marmaris’te gerçekleşti.

İlçenin en yoğun alışveriş merkezi Blue Port AVM’de gerçekleşen etkinliğe, alışveriş merkezinin ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi. 30 Eylül ve 1 Ekim 2016 tarihlerinde 2 gün süren tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi’nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı’ndan Burcu Keser, Ayvalık Ticaret Borsası’ndan Aydın Şensal ve Ege İhracatçı Birlikleri Tarım Şubesi personeli Ebru Üzülmez tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca standa uğrayan ziyaretçilere tanıtıcı broşür ve promosyon ürün dağıtımı gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinlik boyunca binden fazla kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında 2016 yılında ilk iki etkinliklerini EXPO Antalya Fuarı’nda gerçekleştirdiklerini belirten ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “Düzenlediğimiz tadım aktivitelerimizin aldığı olumlu dönüşler ve talepler çerçevesinde, etkinliklerimizin üçüncü ayağını Aydın Ticaret Borsası ve Ayvalık Ticaret Odası’nın da katkılarıyla Marmaris’te gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapıyoruz. Türkiye’de kişi başı 2 kg’nın altında olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.’a çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en düşük zeytinyağı tüketen ülkeyiz. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin 2016/17 sezonu zeytinyağı rekoltesi Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından 177 bin 365 ton açıklanırken, geçen sezondan 40 bin ton stok devri olduğu bilgisi paylaşıldı. Sofralık zeytin rekoltemiz ise 432 bin 976 ton olarak kamuoyu ile paylaşıldı. 

Sepetim