0.542. 537 86 70

Yusuf Deveci Ağır Ceza’da yargılanacak..

Didim Adalet Sarayı’nda yetkisiz mahkemece 9 yıl davası görülen ve sonunda zaman aşımına sokularak düşürülen “Yusuf Deveci” davası, İzmir Bölge İstinaf Mahkemesi’nce bozularak davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verildi.

2022-04-13

İstinaf Mahkemesi verdiği kesin kararında;

Oluşan suçun Ağır Ceza Mahkemesi kapsamında olduğuna vurgu yaparak, Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin baştan görevsizlik kararı vermesi gerekirken davaya bakması ve sonunda zaman aşımına sokarak davanın düşürülmesini hukuka aykırı buldu.

Şu an Didim Belediye Başkan Yardımcısı olan dönemin Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci ve diğer sanıklar hakkında, 2010 yılında yapılan ihale sonucu şikayet üzerine 29 Temmuz 2011 tarihinde “görevi kötüye kullanma” suçlaması ile Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddiname düzenlenerek Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkeme yetkisiz olduğu halde savcılığın iddinamesini kabul ederek Yusuf Deveci hakkında kamu davası açtı. Daha sonra 21 Kasım 2019 tarihine kadar süren dava zaman aşımı süresine sokularak düşürüldü.

Saydam Demir isimli şikayetçi Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı hukuka uygun bulmadığını belirterek İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Yerel Mahkemenin verdiği kararı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi “belgelerin gerçeğe aykırı olarak düzenlendiği, belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, TCK 247/1 maddesine göre zimmet oluşturabileceğini” belirterek, bu suçlarla ilgili delillerin tartışılıp, yargılama yapma görevinin Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevi dahilinde bulunduğuna vurgu yaparak, yargılamayı yapan yerel mahkemenin verdiği kararı hukuka aykırı buldu ve geçersiz saydı.

Sepetim