0.542. 537 86 70

5 yıl ceza indirimi geliyor...

1 Ocak 2016’dan önce işlenen suçlarda 5 yıl ceza indirimi geliyor. Üst sınırı 5 yıla kadar cezayı gerektiren suçlardan yargılananların davaları düşecek, henüz takibata geçilmemiş ya da soruşturmasına girişilmemiş ve davası açılmamış dosyalarda ise davanın açılması ve kesin hükme bağlanması ertelenecek; varsa tutukluluk hali sona erecek.

2016-08-29

AK Parti’nin af hazırlığının detayları belirginleşmeye başladı. Buna göre 1 Ocak 2016’dan önce işlenen suçlarda 5 yıl ceza indirimi geliyor. Terör, cinsel saldırı ve çocuk suçları af kapsamının dışında tutulacak. Üst sınırı 5 yıl olan suçlarda tutukluluk sona erecek. Cezaevlerindeki hükümlülerin cezası 5 yıl düşürülecek.

CEZAEVLERİNDEKİLERİN CEZA MİKTARLARI 5 YIL DÜŞECEK

Yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’nin Resmi Gazete’de yayımlanması ile cezaevlerindeki hükümlülerin ceza miktarlarından 5 yıl düşülmesi öngörülüyor. Devam eden davalardaki tutuklular da bu değişikliklerden etkilenecek.

AF 1 OCAK 2016’DAN ÖNCEKİ SUÇLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Yapılması planlanan düzenlemeye göre af, 1 Ocak 2016 tarihinden önce işlenen suçlar için geçerli olacak. Üst sınırı 5 yıla kadar cezayı gerektiren suçlardan yargılananların davaları düşecek. Yeni düzenleme, terör suçları, cinsel saldırı suçları ve çocuk suçlarını kapsamayacak. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları hakkında da uygulanmayacak. 5 yıllık indirim, verilen her bir ceza için ayrı ayrı değil, toplam ceza üzerinden bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak.

Üst sınırı 5 yıl olan suçlarda, henüz takibata geçilmemiş ya da soruşturmasına girişilmemiş ve davası açılmamış dosyalarda ise davanın açılması ve kesin hükme bağlanması ertelenecek; varsa tutukluluk hali sona erecek. Haklarında yakalama, tutuklama, mahkumiyet kararı bulunup da firarda olan kişiler ise kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde resmi mercilere başvurup teslim olmadıkları takdirde bu düzenlemelerden yararlanamayacak.

Haber kaynağı: http://xn--blgehaberleri-imb.com/2016/08/28/5-yil-ceza-indirimi-geliyor/

Sepetim