0.542. 537 86 70

Yavuzlar destek bekliyor…

1538 daireli, 200 dükkanlı “Yavuzlar My Life City projesi” durgun suya atılan büyük bir taştır. Ucuz ve basit hesaplar güderek Aydın’a prestij ve değer katacak projenin yapımının engellenmesi kimseye yarar sağlamaz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destek verdiği bu projeye Efeler Belediyesi de köstek değil, destek olmalıdır. Aydın’ı seven, güzelleşip gelişmesini isteyen herkes bu projeye destek vermelidir.

2019-07-14

AY-KONUT Aydın’ın 23 yıllık kanayan yarası.

Ay-Konut Projesi Hüseyin Aksu’nun Belediye Başkanlığı döneminde Aydın Belediyesi’nin aldığı kararlar ile başlatılan önemli bir “Kentsel Dönüşüm” projesiydi. O’nun belediye başkanlığından ayrılmasının ardından İlhami Ortekin ve Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Belediye Başkanlıkları döneminde deyim yerinde ise proje bazı siyasi amaçlar güdülerek sabote edildi. “Ay-Konut yapılmasın” diye ne gerekiyorsa yapıldı.

Dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun çözüme kavuşturmak için el attığı bu proje 23 yıl boyunca sürekli siyasi melzeme yapıldı. Araya bazı görünmeyen gizli eller de girince Ay-Konut Aydın’ın büyük bir kanayan yarası olarak ortada kaldı.

23 yıl içinde Ay-Konut Yönetimi sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadı. Denemediği yol ve yöntem kalmadı. Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Ay-Konut’daki sorunun çözülmesi için Ay-Konut Yönetimi ile iyi diyaloglar içine girdi. Özlem hanımın Aydın Belediye Başkanlığı döneminde sorunun çözümü için imar değişikliği yapıldı. 2012 yılı Temmuz ayında gerçekşelen belediye meclis toplantısındaki plan değişikliği ile AY-KONUT’ta yoğunluk E= % 4.25'den E= 4.75’e çıkarıldı. Yoğunluk artışı ile AY-KONUT’un daire sayısı 1538 yükseltildi. Zaman içinde TOKİ başta olmak üzere burada inşaat yapmak isteyen Türkiye’nin önemli inşaat firmaları AY-KONUT’daki karmaşıklığı görünce hiç biri elini taşın altına koymadı.

* * *

Günümüze gelindiğinde Aydın’lı Yavuzlar İnşaat Aydın’da 23 yıldır kanayan bu yarayı durdurmak ve Aydın’a Prestij kazandıracak önemli adımı attı. Ay-Konut’un zorluğundan kaçmadı, büyük risk alarak “Yavuzlar My Life City projesi”ni başlattı.

* * *

Bugüne kadar gerek bölgesel, gerekse ulusal inşaat devleri bu bölgede proje yapmak istemişlerse de Ay-Konut’daki sorunların büyüklüğü karşısında hepsi geri çekilirken, İnşaat sektöründe 41 yıllık geçmişi ile bu topraklarda doğan Yavuzlar İnşaat Ay-Konut’un 23 yıllık süreç içinde sonuçlandıramadığı, sorunların iç içe girdiği kangren olmuş bu yarayı temizlemek ve mağdurlarının da hayallerini gerçekleştirmek için Ay-Konut Yapı Kooperatifi ile kat karşılığı satış sözleşmesini imzaladı.

Yapılacak olan proje Ege Bölgesi’nin en büyük projelerinden birisidir.

Sorun Kentsel Dönüşüm kapsamında çözüme kavuşturalacaktır.

Aydın’ın da çehresini değiştirecek olan “Yavuzlar My Life City projesi” hem Aydın’daki büyük sorunu ortadan kaldıracak hem de bir yaşam alanı oluşturarak kentin merkezini cazibe merkezi haline getirecek önemli bir proje iken yine gizli bazı eller projeyi karalamak Yavuzlar İnşaat’ı kötüleyerek yıpratmak için düğmeye bastı. Sanki “Yavuzlar My Life City projesi” mühürlenmiş gibi kamuoyu oluşturulmaya başlandı.

* * *

Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz’u isyan noktasına getiren baskılar sonucunda 11 Temmuz 2019 tarihinde bir basın toplantısı düzenlenerek gerçekler kamuoyuna aktarıldı.

Tevfik Yavuz elinde belgeleri ile basının karşısına çıktı.

“Projemiz devam ediyor. 18. Madde uygulaması ve Kentsel Dönüşüm ile biz bu sorunu çözeceğiz” dedi. İmar uygulama dosyalarının hazırlanarak Efeler Belediyesi’ne sunulduğunu ve sonuca ulaşıldığını söyledi.

“Mühürlenen ‘Yavuzlar My Life City projesi’ değildir. Şantiye Ofisi’nin yanında içinde örnek dairelerimizin bulunduğu iş bitince zaten yıkacağımız yerdir. Bazı kesimler proje üzerinde algı yaratmaya çalışıyorlar” vurgusu yaptı.

İmar uygulama dosyalarının Kadastro Müdürlüğü’ne intikal ettirilerek kontrollerinin yapıldığını ve Tapu Sicil Müdürlüğü’ne tescil için dosyaları sunduklarını kaydeden Tevfik Yavuz, eş zamanlı olarak proje sahası ile ilgili Kentsel Dönüşüm işlemlerini de başlattıklarını, yönetmelik kapsamında gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü anlatarak, yüzde 90 sorunun çözüldüğünü, 90 gün içinde de arazinin tamamının temizlenerek hafriyata başlanacağını söyledi.

My Life City Projesi’nin uygulama projelerinin hazırlanarak, ilgili mercilerden projelerin ön onaylarının alınarak bu güne kadar 127 evin yıkımının gerçekleştirildiğini, Kentsel Dönüşüm sürecinde de 38’e yakın betonarme binanın önümüzdeki günlerde yıkılarak 2019 yılı sonunda hafriyat ve inşaat çalışmalarının başlayacağı bilgisini veren Tevfik Yavuz, “Bizim önümüzü açın. Bırakın biz işimizi yapalım. Önümüze engeller koymayın. Aydın ekonomisine önemli katkı sağlayacak Projemizi tamamlayalım. Bizim kanunsuz hiçbir talebimiz yok. Gelin hep birlikte bu sorunu çözelim Aydın’ın çehresini değiştirelim” dedi.

* * *

1538 daireli, 200 dükkanlı “Yavuzlar My Life City projesi” durgun suya atılan büyük bir taştır. Ucuz ve basit hesaplar güderek Aydın’a prestij ve değer katacak projenin yapımının engellenmesi kimseye yarar sağlamaz.Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destek verdiği bu projeye Efeler Belediyesi de köstek değil destek olmalıdır.

Valisi, Milletvekilleri, Belediyeleri ve kurumları da dahil Aydın’ı seven, güzelleşip gelişmesini isteyen herkes bu projeye destek vermelidir.

Yavuzlar Aydın Kamuoyunun desteğini bekliyor.

Sepetim