0.542. 537 86 70

Yavuzlar’dan iddialara cevap…

“ÖNÜMÜZÜ AÇIN, İŞİMİZİ YAPALIM…” Aydın’ın 23 yıllık kanayan yarası olan Aykonut sorununu çözmek için yola çıkan Yavuzlar İnşaat, son günlerde haklarında ortaya atılan iddialar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Projenin mühürlendiği yolunda kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Yavuzlar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz, 1538 daireli, 200 dükkanlı “My Life City” Projesi’nin Aydın’ın kanayan yarasına çözüm olacağına vurgu yaparak, “Projemiz tamamen ruhsatsızmış ve mühürlendi gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Projemiz mühürlü değil devam ediyor. Bizim kanunsuz hiçbir imar değişikliği talebimiz yok. 41 yıldır sektörün içindeyiz. Hiç kimsenin ne hakkını yeriz, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Biz buraya iş yapmaya geldik bırakın işimizi yapalım. Bizden yıkılması istenen alan şantiye binamız ve geçici ruhsatla yapıldı. Örnek projelerimizin de içinde bulunduğu bu alanı biz zaten işimiz bitince yıkacağız. Bizim önümüzü açın" dedi.

2019-07-11

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Projenin mühürlendiği iddiaları karşısında kamuoyunu bilgilendirme adına düzenlenen basın toplantısına Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yavuz, Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu ve İcra Uygulama Üyesi Tevfik Yavuz ve Aykonut Başkanı Rahmi Çoban katıldı.

Projenin mühürlendiği yolunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler olduğunu belirten Yavuzlar İnşaat Yönetim ve İcra Uygulama Üyesi Tevfik Yavuz, Türkiye’nin önemli inşaat firmalarının cesaret edip almaktan kaçındığı şehrin göbeğindeki Aykonut Projesi’ni çözmek için yola çıktıklarını kaydederken, “İddia edildiği gibi projenin mühürlenmesi söz konusu değildir. Bizden yıkılması istenen bölüm içinde örnek binalarımızın da bulunduğu geçici şantiye binamızdır. Zaten bu şantiye binası proje tamamlandıktan sonra yıkılacaktır” dedi.

 “ŞEHRİN KARANLIK BÖLGESİYDİ”

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AYKONUT Başkanı Rahmi Çoban Aydın’ın kanayan yarası haline gelen Aykonut’daki sorunu çözmek için Yavuzlar İnşaat’ın her şeyi göze aldığını kaydederken şöyle dedi:

“Ortada 23 yıllık bir sorun vardı. Bu sorunun çözümü için uzun yıllardır çalmadık kapı bırakmadık. Buraya TOKİ dahil ülkenin birçok önemli inşaat firmaları geldi. Fakat arazinin sorunlu olmasından dolayı maalesef firmalar buraya cesaret edip giremedi. Yavuzlar İnşaat her şeyi göze alıp Aykonut mağduriyetini gidermek için önemli bir adım attı. Şu anda işler yoluna girdi ve bir hayli de aşama kaydedildi. Burası şehrin karanlık bölgesiydi. Bu cenazenin artık ortadan kalkması gerekiyordu. Bunu Yavuzlar ailesi üstlendi. Ben olsam cesaret edip bu işe giremezdim. Yavuzlar İnşaat’a ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Rahmi Çoban, AYKONUT sorununun çözümü için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun her türlü desteği kendilerine verdiğini sözlerine ekleyerek teşekkür etti.

“ÖNÜMÜZÜ AÇIN, BİZ İŞ YAPALIM..”

Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz, Aydın'ın 23 yıldır çözülemeyen kangren olmuş sorununu ortadan kaldırmak için 2 yıl önce yola çıktıklarını hatırlatarak 2017 yılından beri bu projeyle yatıp kalktıklarını söyledi.

Yavuz, son günlerde yaşananlardan dolayı üzgün, kırgın ve hak etmedikleri şeylere maruz kaldıklarını ifade ederken, “Aydın ekonomisine önemli katkı sağlayacak Projemiz mühürlenmedi. Hani projenin neresi mühürlü? Bu proje sosyal sorumluluğu olan bir projedir ve iki bin aile burada mağdurdur. Biz buraya 20 bin kişiyi çekeceğiz, kanayan yarayı çözeceğiz dedikçe önümüze engeller konuluyor. Bazı kesimler proje üzerinde algı yaratmaya çalışıyorlar. Bizim kanunsuz hiçbir talebimiz olmadı. Biz buraya kolay gelmedik. Kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz. 90 gün içinde bu arazi tamamen temizlenecek. Mülk sahipleriyle görüşüp, uzlaşarak çok ciddi yol aldık. Bırakın biz iş yapalım, bizim önümüzü açın” diye konuştu.

“AYDIN’A ÖRNEK OLDUK..”

Tevfik Yavuz, 1538 daire ve 200 dükkânlı proje alanının altına iki katlı 2 bin 500 araçlık otopark yapacaklarını hatırlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her büyük inşaat projesinde satış ofisi ve örnek daireler olur. Bizde satış ofisimizi otopark yapılacak bölgenin dışında bir yere yapmamız gerekiyordu. Bunun için 1200 metrekare inşaat ruhsatı aldık ve satış ofisimizi tamamladık, örnek dairelerimizde tamamlanma aşamasında. Bizim burada 1200 daire satabilmemiz için 20 bin kişiyi bu alana çekmemiz lazım. Gelenlere de inşaat alanını gezdiremeyiz. Geçici olarak yaptığımız örnek dairelerimizin olduğu bölümü zaten inşaat bitiminde yıkacağız. Şimdi yıkım işi karşımıza çıktı. Biz burayı kafamızdan yapmadık, konuşarak görüşerek yaptık. Şantiye binaları kalıcı değil geçici yapılardır, iş biter yıkılır, temizlenir. 23 yıldır burası şehrin karanlık yüzüydü. Kimse bu sorunun çözümü için bir adım atmamış, herkes korkmuş kaçmış. Biz yaptığımız iş ile Aydın’a örnek olduk. 2000 aile yıllarca dolandırılmış. Biz kimseden de bir şey istemiyoruz. Biz buraya iş yapmaya geldik. Bizim önümüzü açın, işimizi yapalım. Bizden yıkılmasını istenen alanı biz zaten yıkacağız. Bunu her yerde söyledim ve sizin huzurunuzda tekrar söylüyorum. O alan zaten bizim dairelerin tamamlanmasının ardından yıkılacak. Gerekirse yıkım için noterden taahhüt verelim.”

“YAŞANANLARDA ART NİYET VAR..”
Kendilerine 18 Temmuz’a kadar yıkılması için süre verilen alanın yanındaki binanın son 3 katı için de yıllardır yıkım kararı olduğunu yetkililere hatırlatan Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz, “Biz 23 yıllık kanayan yarayı çözelim dedikçe şimdi de örnek dairelerin olduğu alanın Kırmızı Minareli Caminin siluetine zarar verdiği gerekçesi ile anıtlar kurulundan Efeler Belediyesi'ne yazı gitmiş. Caminin yanındaki 6 katlı binanın son 3 katı için yıllardır yıkım kararı var ona ses çıkarmıyorlar da 5 metre yüksekliğe sahip örnek dairelerin caminin siluetini bozduğunu söylüyorlar. Biz bu işin altına gövdemizi koyduk. Bu şehrin kanayan yarasını çözüme kavuşturacağız dedik. Kimseyi suçlamıyoruz ancak gelinen noktada ‘biz ne yaptık, suçumuz ne?’ diye de düşünmeye başladık. Biz 23 yıllık bu sorunu çözüme kavuşturmak istiyoruz. Şantiye binamız yıkıldığı an, bizim burada durmamızın da bir anlamı kalmıyor. Ben buraya hayatımı koydum. Açıkçası bu yaşananlardan dolayı bir art niyet arıyorum” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ İŞLİYOR..”

18. maddenin projenin olmazsa olmazı olduğunu da sözlerine ekleyen Tevfik Yavuz Kentsel Dönüşüm sürecinin işlediğini, yüzde 90 sorunun çözüldüğünü, 90 gün içinde de arazinin tamamının temizlenerek hafriyata başlanacağını ifade ederken, “Bu projemiz kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek olabilecek tek örnek projedir. Kentsel dönüşüm olmasaydı AYKONUT sorununu çözmek mümkün değildi. Yaptığımız işin tamamı ruhsatsızmış gibi bir algı oluşturmanın hiç kimseye yararı yoktur” diye konuştu.

Sepetim