0.542. 537 86 70

Yasadışı döşenen borular görmezden geliniyor..

Jeotermal Santrallerinin yer altına döşedikleri yasa dışı borularla ağır metalleri içeren atıklarını derelere bırakmasına yetkililer görmezden geliyor. Yasa dışı döşenen bu boruları kim sökecek?!

2020-11-19

CHP’Lİ BÜLBÜL BAKANI GÖREVE ÇAĞIRDI…

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren jeotermal santralinin, ağır metaller içeren atık suyu Emirdoğan Çayı’na boşatmasıyla ilgili Meclis’te konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Çevre ve Şehircilik Bakanını göreve çağırdı.

Konuşmasında Aydın’da yeni bir çevre katliamı yaşandığını belirten Bülbül, şunları söyledi:

“Aydın ilimizin Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir jeotermal santral, enjekte etmesi gereken bakır, çinko, arsenik, cıva gibi daha çevreye ve insan sağlığına zararlı birçok ağır metalleri içeren yeraltı suyunu, yasa dışı olarak döşemiş olduğu borularla bölgeden geçmekte olan Emirdoğan Çayı'na boşaltmıştır. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı şirketler kirletmeye; iktidar da seyirci olmaya devam ediyor, yaşam alanlarımızda çevre suçu işleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını temel görevlerinden biri olan denetime ve bu kapsamda yaptırım uygulamaya davet ediyorum.”

Sepetim