0.542. 537 86 70

Yandaşa kıyak işte böyle olur…

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına rağmen Didim’de sit alanı üzerine yapılan 7 katlı kaçak yapıya Didim Belediyesi’nin ruhsat verdiği ortaya çıktı.. İnşaatın Kanunu’na muhalefet edilerek izinsiz yapıldığı belirtilirken Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Didim Belediyesi’ne yapılan suç duyurusu ört bas edilmeye mi çalışılıyor?

2020-05-12

HABER: YALÇIN YILDIRIM

“İmar ve rüşvet” iddiaları gündemden düşmeyen Didim Belediyesi bu kez de sit alanı üzerine yapılan resimde gördüğünüz bu inşaatı konuşuyor.

Daha önce Didim Belediyesi’nde İmar Müdürü olan ve son yapılan seçimler sonrasında Ahmet Deniz Atabay’ın kendisine imardan sorumlu başkan yardımcısı yaptığı Emine Öznur Gündoğdu’nun yasal olmayan imar uygulamaları ve rüşvet dedikoduları gündemi işgal eden bir başka konu.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün binanın yasal olmadığını ve yıkılması gerektiğini bildiren kararına rağmen yapımı devam eden ve kot farkı ile birlikte 7 kat inşa edilen binaya İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu tarafından ruhsat verilmesi akıllara durgunluk veriyor.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün aldığı kararda tapunun 1986 ada 2 ve 11 parseller üzerinde yapılan binanın 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet edilerek izinsiz yapıldığı belirtilerek ilgililer hakkında Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Didim Belediyesi’ne suç duyurusunda bulunuluyor. Ayrıca izinsiz yapılan yapının Müze Müdürlüğü denetiminde Didim Belediyesi’nce yıkılması kararı da veriliyor.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına rağmen inşaat bitirilerek tamamlanıyor ve ruhsatlandırılıyor.

YETKİLİLER GÖREVİNİ NEDEN YAPMIYOR?

Öte yandan Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü binanın sit alanı üzerine izinsiz yapıldığını Aydın Valiliği başta olmak üzere Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na dava açılması için, Didim Belediyesi’ne de kaçak yapının yıkımı için göndermesine karşın yetkililerin görevlerini bu güne kadar yerine getirmemiş olmaları “Yetkililer görevlerini neden yapmıyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Yasa tanımayan sorumlular ise ellerini kollarını sallayarak Didim’de gezmeye devam ediyor.

NOT: DİDİM’DE “İMAR VE RÜŞVET” İLİŞKİLERİ YAZILARIMIZ DEVAM EDECEK.

Sepetim