0.542. 537 86 70

Vekillere gönderme…

"AKILA İHTİYACIMIZ YOK, YATIRIMCIYA İHTİYACIMIZ VAR” DİYEN VEKİL(LER)! Hangi sorunlara ne ÇÖZÜM YOLU buldunuz? Halkımız hizmet diyor, kardeşlik diyor, Ben-Sen değil, BİZ OLMAK istiyor... Açıkca soruyorum; halka hizmet verme anlayışı, biraraya gelip, fotoğraf karesini sosyal medyaya koyup, “Aydınımızın sorunlarını hep beraber masaya yatırdık demek mi?" Öncelikle BİZ olalım. Tek hedef, hep beraber, elele bölgemizi kalkındırmaktır. Hizmet hepimizin, siyaset sizin olsun! Ama lütfen iftira ve çamura yatma olmasın! Siz de, ben ve benim gibi düşünenlerle aynı düşüncede iseniz, sizleri öncelikle açıklama yapmaya davet ediyorum.

2019-07-04

Son günlerde, sosyal medya üzerinden, Nazilli’yi belki kalkındıracak tarafsız fikirlerimi okuyan ve resmi girişimlerimi öğrenen, bana, "AKILA İHTİYACIMIZ YOK, YATIRIMCIYA İHTİYACIMIZ VAR” DİYEN VEKİL(LER)! 
Telefonla veya bir şekilde iletişime geçip, “bu bölgede istihdam yaratacak güzel bir fikir, destekleriz” demeniz beklenirken, yaptığınız işlere bakınız!

Eski Sümerbank’ı acilen ziyaret edip, buranın müze olma işlemlerine hız verilmesi, kâr getirmeyecek proje girişimleri vs.
Aman ha, Muammer Özkul ve Nazilli’yi sevenler, sizden önce haraket ederler ve Allah muhafaza bölgede istihdam yaratılır! Sergici ve müzeci zihniyet, yatırımcı-girişimci olur!

Ekonomi iyi olsa, zaten bölgeye yatırımcı kendi gelir. Ki bu devirde kaç kişide tek başına yatırım yapacak güç var! Olsa, ne vekile, ne de bizim aklımıza ihtiyacı var! Ama bu devirde Nazilli, hatta Türkiye’nin kalkınması için BİZ olmaya ihtiyacı var. Hem halkının yanında olan vekillere, bürokratlara ve vatandaşlara...
Kesin olan bir gerçek var ki, bizim gibi düşünmeyen, düşünemeyen vekil veya yöneticilerin çoktan AKILA ihtiyacı var.
Aman ha, elinizi çabuk tutun. Muammer Özkul ve yanındaki Aydın, Nazilli ve memleket sevdalıları sizden önce haraket ederler ve Allah muhafaza hizmetten bâkir bölgemize, hizmet gelir, Sümerbank müze yerine, işletme olur!
Allah rızası için söyleyin bana, eski Sümerbank Fabrikası müze olsa ne olur, olmasa ne olur? Kaç kişi dışardan gelip, burayı ziyaret eder. Lütfen bir mali analiz yaptırın, yapalım, halkımızın önünde çıkıp konuşalım ve oylamaya sunalım, bölgemiz için hangi proje veya projeler iyiyse, hep beraber onu yapalım. Tamam siz yapın, siyasi rantı siz kazanın, sizler seçilin, ama kazanan bölgemiz olsun. Ona da varız, gelin elele burayı yine fabrikaya dönüştürelim, bir bölümü müze olsun, burada Fabrikanın kronolojisinde, Atatürk açmıştı, kapandı, biz Nazilli ve bölgesi olarak elele verdik, yine okuluyla, parkıyla bahçesiyle, örnek projeyle tekrar ayağa kaldırdık, bu hale getirdik diyelim.
Bu arada, Muammer Özkul'u nasıl bitiririz, deli ederiz diye düşünmenizi, iftira hazırlıkları yapmanızı da kınıyor ve üzüntüyle karşılıyorum. Allah'tan başka kimseden çekinmediğimi de ifade etmek istiyorum. Beni tanıyan tanıyor... Sizleri şu an için öncelikle Allah'a havale ediyorum. 
NOT: Bu fikirle ilgili düşüncemi yazdığım yazımda, sizleri etiketledim, özel mesajla değil, oradan lütfen en azından toplumu ilgilendiren konu olduğu için, görüşünüzü olumlu olumsuz dile getirirseniz, herkeste bölgeye olan bakışınızı öğrenmiş olur. Belki olmayacak, sizin deyiminizle akılsız bir projedir, bizler de boşa kürek sallamamış olur, sizin önereceğiniz akıllı projelere destek oluruz. Ne siz Halksız, he Halk sizsiz ilerleyemez. Öncelikle BİZ olalım. 
Tek hedef, hep beraber, elele bölgemizi kalkındırmaktır. Hizmet hepimizin, siyaset sizin olsun! Ama lütfen iftira ve çamura yatma olmasın! Siz de, ben ve benim gibi düşünenlerle aynı düşüncedeyseniz, sizleri öncelikle açıklama yapmaya davet ediyorum. Eminim ne sizin, ne bizlerin artık çekişmeye, kendine zarar vermeye tahammülü kalmadı. Halkımız hizmet diyor, kardeşlik diyor, Ben-Sen değil, BİZ OLMAK istiyor...

* * *

Aydınımıza yatırım getirme konusunda istişare edelim, beyin fırtınası yapalım, BİZ olalım, beraber Marka yaratalım çağrıma, şimdiye kadar dile getirdiğim gibi etiketlenen kişilerden sadece 3 kişi görüşünü dile getirdi. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum.

Fakat öncelikle, bölgemize hizmet konusunda görevde olup, tepki vermeyenleri, bu yolda ilerlemek için başvurduğumuz yerleri arayıp, “aman randevu vermeyin” diyenleri de, şu an için isim vermeden kınıyorum.

Açıkca soruyorum; halka hizmet verme anlayışı, biraraya gelip, fotoğraf karesini sosyal medyaya koyup, “Aydınımızın sorunlarını hep beraber masaya yatırdık demek mi?"

Bir kerede açıklar mısınız?

Hangi sorunlara ne ÇÖZÜM YOLU buldunuz? (Dikkat edin çözüm demiyorum.)

Halkınızla istişare ve liyakat konusunda neredesiniz?

Tabiki buradan bu fotoğraflara beğeni yapıp, “sizinle gurur duyuyoruz” diyen kişilere bir sorum olacak:

Sayfanızda bunlara beğeni yapıp, gurur duyuyoruz deyip, neden bir alt satırda Aydında artan işsizlikten, fuhuştan ve olumsuzluklardan bahsediyor, lanetliyorsunuz? Neden gurur duyduğunuzu biliyor musunuz?

Bir diğer sorum?

Her seçim zamanı ve her seçime (muhtarlıktan tutun, ilçe, il başkanlığı, bazıları hepsine aday), aday adaylığına, adaylığa çıkan ey Aydın’ı çok seven, Aydın’a hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, seçilmek için para savuran, seçilirsem Aydın’ı uçuracağım diyen kişiler; neredesiniz? (Sayfamda kayıtlısınız, kayıtlı olmasanız da okuyup yaptığınız yorumlar geliyor...)

Hizmet etmek için illa seçilmeniz mi gerekiyor?

Seçilmeseniz de en azından, görüş belirtip, niyetinizi, halkınız için bir görüşünüzün olduğunu, vizyon sahibi olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Diğer sorum, şimdiye kadar seçilmiş, başkanlık yapmış, fakat sonrasında kişi veya kişilere, Aydınımızın kalkınması için, sizler neden şimdiye kadar yaptığınız tecrübeleri paylaşmıyor, iyi güzel önerilerde bulunmuyorsunuz? Böyle bir gelişme, bilgi alışverişi günlerine katılımına teşvikte bulunmuyorsunuz?

Bu mu memleket sevdası...

Bu mu hizmet beklentisi ve hizmet anlayışı?

BİZ olup, birşey yapmak istiyorsak, Dünya markası olmak istiyorsak, öncelikle bu soruların cevabını kendimiz vermemiz gerekir. Ve bu yolda, beklentisiz, korkmadan adım atmamız gerekir.

İnanıyorum ki, en kısa zamanda memleketine duyarlı, sahiden hizmet etme aşkı olan kişiler, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilip, elini taşın altına koyacak, meydana çıkacaktır.

Hayırlısı olması dileğiyle, Kalın sağlıcakla.

Dr. Muammer Özkul.

Sepetim