0.542. 537 86 70

Ümmet Akın’ın şirketi...

BELEDİYELERE HİBE YOLUYLA ŞİRKET EDİNDİRMENİN MUCİDİ FETÖ İMAMI ERKAN KARAARSALAN DEĞİL CUMHUR İTTİFAKI EFELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜMMET AKIN’IN OLDUĞU ÇIKTI. BU ŞİRKET NEREDE NE İŞLER YAPIYOR? KAR MI YOKSA ZARAR MI EDİYOR? ŞİRKETTE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR? BU KONUDA NE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NE DE GERMENCİK KAMUOYU BİLGİ SAHİBİ DEĞİL VE HAKLI OLARAK ŞİRKETİN 5 YILLIK BİLANÇOLARININ KAMUOYUNA AÇIKLANMASINI İSTİYORLAR..

2019-03-20

FETÖ kapsamında hakkında yargılaması devam eden halen tutuklu Sanık Erkan KARAARSLAN “Türkiye’de Belediyelerin HİBE Yoluyla Şirket kurmasının önünü ben açtım ve 74 Belediye Şirket Kurulumu gerçekleştirdim” diye 2014 yılında kendi TWİTTER sayfasından açıklama paylaşmıştı..

Bunun gerçek olmadığını ortaya çıktı...

Belediyelerde HİBE yoluyla Şirket edindirmenin ilk mucidi dönemin Ortaklar Belediye Başkanı daha sonra Germencik Belediye Bakanı olan şimdi de Cumhur ittifakının EFELER Belediye Başkan Adayı olan Ümmet AKIN’ın olduğu ortaya çıktı..

Efeler Cumhur İttifakı Adayı Ümmet AKIN'ın Ortaklar Belediye Başkanlığı yaptığı 2012 yılında;

% 99 hissesi Ali ÇETİN ve % 1 hissesi Nuri NAK tarafından 100 bin TL sermaye ile

Aydın 1. Noterliği’nin 28 Mart 2012 tarih ve 6841 Sayılı Tasdikli Anasözleşmesi ile

AKN Turizm-Akaryakıt; - Gıda – Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kurulmuş;

Bu şirket hiç bir faaliyette bulunmadan hatta kuruluşu Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanmadan 5 Nisan 2012 tarihinde Ali ÇETİN sahip olduğu % 99 hissesinin tamamını bedelsiz olarak Ortaklar Belediyesine HİBE etmiş.

Bu devir sonucunda AKN Turizm - Akaryakıt; - Gıda - Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nde Ortaklar Belediyesi adına ve tek imza yetkisi ile Gökhan GÜRKAN Şirket Müdürlüğüne getirilmiş.

Her nasılsa 25 Mayıs 2012 tarihinde yapılan şirket genel kurul toplantısı sonrası Şirkette tek yetkili müdür olarak Serpil GÜLHAN atanmış.

14. 11. 2012 tarihinde ise anılan şirkette % 1 hissesi olan Nuri NAK bu hisseyi bedelsiz olarak Ortaklar Belediyesi’ne HİBE edince Şirketin % 100'ü Ortaklar Belediyesi’nin olmuş.

100 bin TL sermaye ile kurulan AKN Turizm - Akaryakıt; - Gıda - Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sermayesi 12. 05. 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul Kararı ile 350 bin TL’ye çıkarılmış.

Aydın Büyükşehir statüsüne kavuşunca Ortaklar Belde Belediyesi 01. 04. 2014 tarihinde kapamış ve söz konusu AKN Turizm - Akaryakıt; - Gıda - Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 12. 09. 2014 tarihinde Germencik Belediyesi’ne devredilmiştir.

Germencik Belediyesi’ne ait 7 Eylül Mahallesi 205 Ada 10 Parsel de kayıtlı İmar Planında PARK olarak gözüken taşınmaz ile Üzümlü Mahallesi 161 ada 10 Parselde kayıtlı taşınmaz bilirkişi marifetiyle biçilen 3 milyon 386 bin 167 TL değer üzerinden 06. 07. 2018 tarihinde AYNİ SERMAYE olarak AKN Turizm - Akaryakıt; - Gıda - Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketine devredilmiş.

Germencik Halkının parası ile oluşturulan sermayeye sahip;

BU ŞİRKET NEREDE NE İŞLER YAPIYOR ?

BU ŞİRKET KAR MI YOKSA ZARAR MI EDİYOR?

BU ŞİRKETTE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Bu konuda ne Belediye Meclis Üyeleri ne de Germencik Kamuoyu hiç bir bilgiye sahip değil ve haklı olarak bu şirketin son 5 yıllık Bilançolarının Kamuoyuna açıklanmasını istiyorlar.

AKN Turizm - Akaryakıt; - Gıda - Taşımacılık - İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi GERMENCİK Belediyesi’ne ait Ortaklar dört yol kavşağında bulunan PET-LİNE Akaryakıt İstasyon Bayiliği yaptığı ancak Akaryakıt aldığı şirkete borçlarını ödeyemeyince faaliyetini durdurdurduğu (KAPATILDIĞI) ve tesislerin 2 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkarılmış.

SATIŞ İHALESİ İLANI

Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Mahallesi, Köy civarı Mevkii, M19A11A3B Pafta, 542 Ada, 2 Parselde bulunan, mülkiyeti Germencik Belediyesi’ne ait arsadaki ve üzerindeki akaryakıt istasyonunun 03/01/2019 tarihinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37’nci maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile Satış İhalesi İşi’dir. (Lingi tıklayınız..)

https://www.ilan.gov.tr/detay-emlak-isyeri-ve-ticari-isletm…

Sepetim