0.542. 537 86 70

“Türkiye’nin üçte biri kayyumcu zihniyetle yönetiliyor..”

AK Parti iktidarının 16 yıldan beri ülkeye zulümden başka bir şey vermediğini savunan HDP Aydın 1. sıra Milletvekili adayı Ferhat Tunç bugün alınan seçim kararından memnuniyet duyduklarını belirterek; “7 Haziran 2015 seçimlerinde ortaya çıkan tablonun parlamenter demokrasi, siyaset, Türkiye’nin kangren haline gelmiş sorunlarının çözümü için büyük bir şanstı, ne kadar umutlanmıştık, adına çözüm süreci demişlerdi, ne olurdu bu sorunlar çözülseydi, çünkü siyaset sorun çözme alandır. Siyaset bunun için vardır, ama önce siyaseti terörize etmekle başladılar. Demokrasi adına el değmemiş bütün hakları gasp ettiler, ne yaptılar, siyasetle bu ülkenin sorunlarını çözmeye çalışan demokrasinin önemli temsilcileri olan belediye eş başkanlarımızı, görevden aldılar, hapse attılar, belediyelere kayyum adadılar Türkiye’nin 3’te biri bugün kayyumcu bir zihniyetle yönetiliyor, öfkeleniyorum” diye konuştu.

2018-05-30

HDP’li Ferhat Tunç Cezaevindeki Demirtaş’a,

“Özgürlük mahkumları” türküsüyle selam gönderdi…

29 Mayıs Salı günü geldiği Nazilli’de seçmenleriyle buluşan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Aydın birinci sıra adayı Ferhat Tunç, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın halen 19 aydır Edirne F tipi kapalı cezaevinde tutuklu bulunduğuna dikkat çekti.Tunç miting arasında, Demirtaş için mini bir konser verip “Özgürlük Mahkumları” türküsünü seslendirerek selam gönderdi.

HABER: MURAT GÜRKAN

HDP Eş Genel başkanı Pervin Buldan ve Aydın Milletvekili adayları Aydın’ın Nazilli ilçesinde seçmenleriyle bir araya geldi.

Kalabalık bir kitleye seslenen birinci sıra adayı Tunç, 19 aydır tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı olan HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın halen cezaevinde tutulmasını eleştirdi.

Demirtaş’ın esir tutulduğuna dikkat çeken Ferhat Tunç, AKP’nin 16 yıldır Türkiye’ye zulümden başka bir şey vermediğini söyledi. 24 Haziran seçimlerinin adil ve eşit bir süreçte yaşanmayacağına dikkat çeken Tunç, konuşması sırasında Demirtaş başta olmak üzere cezaevlerinde bulunan siyasi mahkumlara, Milletvekillerine, insan hakları savunucularına türküyle seslenerek  selam gönderdi.

“BU ÜLKENİN GERÇEKLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK, BÖLÜCÜ OLDUK”

Milletvekilliğinin kendisi için zor bir görev olmadığını söyleyen ünlü türkücü, 35 yıldır şarkılarıyla ve türkülerliye ülkenin gerçeklerini anlatmak için çırpındığını ancak bunu anlamadıklarını söyledi.

Siyasetin sorun çözme alanı olduğunu vurgulayan Tunç,Milletvekili adaylığı ile birlikte  farklı bir görev üstendiğini açıklayarak; “Bu ülkede,bu ülkenin gerçeklerini, hakikatini, anlatmak için çırpındık tam 35 yıldır şarkılarımızla, türkülerimizle bugün bize uzak, yakın yüreğine dokunmadığımız insan kalmadı. Farklı kimliklerimizle, inançlarımızla, ortak bir alanda eşit ve özgür yaşayabileceğimizi anlatmaya çalıştık, ama asla anlamadılar, onların yüzünden bu ülkede görülmedik vahşet, zulüm kalmadı. İşte tam 35 yıl boyunca bu ülke topraklarında, zulmün yaşandığı her alanda olduk olmaya da çalıştık. Halkımızın, Halklarımızın, mazlum insanların, ezilmişlerin, emekçilerin, sesi ve kulağı olmaya çalıştık. Yani sadece şarkı söylemedik ama ne oldu, hakkı ve hakikati anlatmak için asla geri durmadık, işte onun için bu ülkede vatan haini olduk, bölücü olduk, terörist olduk, ama varsın olalım yeter ki bu ülkede barışı ve kardeşliği ısrar ve inatla söylemeye, dillendirmeye devam edelim. Eğer ki onlar için vatan haini isek bu ülkede ezilen bütün halkların sevgili ozanı olduk, Ferhat’ı olduk, Denizi olduk, Yılmazı olduk, Ahmet’i olduk. Ne mutlu bize… Bakınız vatan haini diye bu topraklardan kovdukları Ahmet Kaya’dan sonradan özür dilediler bir de devlet adına ödül verdiler. Bugün sizin karşınızda farklı bir görevle bulunuyorum, bu ülkede emeği savunan, bu ülkede özgürlüğü ve barışı savunan bir parti var. Büyük bir onurla söylemeliyim ki o partinin kurucu üyelerinden birisi olarak karşınızdayım. İşte bu yüzden, bu sefer Aydın’da şeytanın bacağını kırmak için sizlerin adayı olarak beni Aydın’a gönderdiler,

“TÜRKİYE’NİN 3’TE BİRİ KAYYUMCU ZİHNİYETLE YÖNETİLİYOR”

AKP iktidarının 16 yıldan beri ülkeye zulümden başka bir şey vermediğini tekrarlayan Milletvekili adayı Ferhat Tunç bugün alınan seçim kararından memnuniyet duyduklarını belirterek; “7 Haziran 2015 seçimlerinde ortaya çıkan tablonun parlamenter demokrasi, siyaset, Türkiye’nin kangren haline gelmiş sorunlarının çözümü için büyük bir şanstı, ne kadar umutlanmıştık, adına çözüm süreci demişlerdi, ne olurdu bu sorunlar çözülseydi, çünkü siyaset sorun çözme alandır. Siyaset bunun için vardır, ama önce siyaseti terörize etmekle başladılar. Demokrasi adına el değmemiş bütün hakları gasp ettiler, ne yaptılar, siyasetle bu ülkenin sorunlarını çözmeye çalışan demokrasinin önemli temsilcileri olan belediye eş başkanlarımızı, görevden aldılar, hapse attılar, belediyelere kayyum adadılar. Türkiye’nin 3’te biri bugün kayyumcu bir zihniyetle yönetiliyor, öfkeleniyorum” diye konuştu.

“DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI TUTSAK EDİLMİŞ BÜTÜN ARKADAŞIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ”

AKP ve MHP zihniyetinin 16 yıldır ülkeye zulümden başka bir şey vermediğini ve 24 Haziran seçimlerinin bu zihniyete son vermek için önemli bir tarih olduğunu belirterek; “Nasıl yaşansın ki onların Cumhurbaşkanları gezmedikleri yer bırakmadılar, bu ülkenin bütün kentlerini geziyorlar kendilerini anlatıyorlar ama bu topraklarda yaşayan insanların büyük bir bölümünün teveccühünü kazanmış, sempatisini kazanmış, sevgisini kazanmış Cumhurbaşkanı adayımız sayın Selahattin Demirtaş hala esir tutuluyor ve hala tutsak. Buradan Nazilli’den sevgili Selahattin Demirtaş’ın şahsında tutsak edilmiş tüm siyasi, bütün milletvekilli arkadaşlarımızı, insan hakları savunucularını yürekten coşkuyla selamlıyorum, çünkü 24 Haziran aynı zamanda onların özgürlüklerini de getirecek. Siyaset yaptıkları için, insan haklarında çalışmalar yaptıkları için bu ülkenin zindanlarını doldurmuş bütün arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz, size buradan söz veriyoruz” dedi.

Haber kaynağı: NazilliPost

Sepetim