0.542. 537 86 70

Ayşe Özdemir’den künt ve ürpertici bir kutlama mesajı!

CHP Aydın İl kadın kolları Başkanı Ayşe Özdemir ya doğum gününü kutlatıp haber yaptırıyor ya da doğum günü kutlayıp haber oluyor. Ayşe Hanım… susma koşulu ile kuşandırıldığınız urba, size çok büyük geliyor…

2021-08-12

“ONUN YÜREĞİNİN VE GÜLÜŞÜNÜN GÜZELLİĞİNİ DOYA DOYA SEYRETMİŞ BİR KİŞİ, CEHENNEME GİDEMEZ.”

Yukarıdaki ifadeler, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in 11-8-2021 tarihinde yaptığı, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğum günü kutlama paylaşımı.

Künt ve ürpertici bir kutlama mesajı!

* * *

Düşündüm ve...

Susmak… derin ve sükût içinde susarken yaptıklarınız ve tavırlarınız ile konuşmaktır. Burada da üslubumuzla, marifetimiz sergilenir.

Sessiz kalmak ve gereğinde gerektiği kadar konuşmak ile hiçbir şeye cevap vermemek arasındaki farkı hala algılayamadık. Bunu algılayamayanların çoğu maalesef kadınlarımız…

Genelde de “sus” emri yüzünden kendini ifade edemeyip, fikir oluşturması engellenmiş, kendi fikri olmayan kadınlarımız!

Irk olarak Orta Asya’lı Türk’ler olup savaşını önce doğa ile vermiş, çetin hava şartları ve zor coğrafi koşullarının insanlarıyız. Orta Asya şartlarında göçebe hayatı yaşadığı için, kadın-erkek eşit şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren, bu mücadeleden doğan ve buna göre aile yapısı gelişmiş kırların özgür insanlarız.

Öte yandan Ortadoğu’da yayılan gene bölgenin iklim ve coğrafi koşullarını da baz alarak oluşturulmuş İslam dinine mensubuz.

Ortadoğu’nun çöl şartları ve coğrafi koşulları nedeni ile saklanıp, gizlenme mecburiyetini kural edinmiş bir aile yapısını da almışız... yani Arap kültürünü de kabullenmişiz.

Benimsediğimiz bu iki kültür harmanında, din unsuruna en çok kadınlar maruz kalmakta. Orta Asya’dan at sırtında dörtnala gelen özgür ruhlu Türk genlerimiz, din aracılığı ile Orta Doğu sınırlarında duvara çarpıyor diyerek, bir ironi ile özetleyebiliriz.

* * *

Özgür ruhluluk gibi karakteristik yapı, doğamız yani genetik nedenler iken, din ise sonradan öğrenilen bilgidir; yani tercihtir, yani bizi çok da bağlamayabilir.

Bu nedenle bir taraftan “özgür ol” diyerek coşturan genlerimiz, diğer taraftan dış etkenler yani “din” kültürümüz, ailelerimiz aracılığı ile bize “sus!” diyerek baskı uygulanmakta. Böylelikle insanların fikir oluşturmaları engellenerek devşirme olan bu kültüre bireyler yetiştirilmekte.

Bu sebeple kendisini ifade etmek istediğinde susması emredilip, gücünü içine hapsetmiş bir insandan anlamlı açıklamalar duymak beklenemez.

* * *

Günümüz siyasi liderlerine baktığımızda da, “sus” öğretisi ile yetişen, her şeye susan, susabilen, konuşmaya çalışınca da sürekli gaf yapan liderler getirilmekte.

Ama şundan eminim…

Kişisel ikballerini düşünmeden hareket edebilseler ve alacakları ilk “susma konuş!” desteğinde onların da söyleyecekleri tek söz “KRAL ÇIPLAK” diye bağırmak olacaktır.

Yukarıdaki karma sonucunda ortaya çıkan, zamanın da dilimize doladığı üzere, çağımıza uygun olarak türetilmiş “Ağzı olan konuşuyor” deyimi.

* * *

CHP Aydın İl kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’de her zaman ki siyasi bilgisi ve politik zekâsı ile bize yaşattığı projelerinden bir kuple daha sunmak için konuşmuş… hem de Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğum günü kutlaması için.

Ayşe Özdemir zaten ya doğum gününü kutlatıp haber yaptırıyor ya da doğum günü kutlayıp haber oluyor.

Bu ikisi arasında yaptığı tek şey de bazı şeyleri eline tutuşturulan kâğıttan okuyarak ya da haberi olmadan, adına yapılan basın açıklamaları ile bir şeyleri kınıyor.

Ayşe Hanım… susma koşulu ile kuşandırıldığınız urba, size çok büyük geliyor.

Sevgiyle kalın dostlar…

Sepetim