0.542. 537 86 70

“Sit Alanına yapılan bina kaçak!..”

AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, SİT Alanı üzerine yapılan inşaatın kaçak olduğuna vurgu yaparken, “Belediye kaçak yapıya nasıl ruhsat verdi?” diye sordu. “Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararlara rağmen kaçak bina hala neden yıkılmıyor?” diyen Subaşı, iddiaların araştırılıp gerçeğin ortaya çıkarılması için tüm resmi makamları göreve davet etti.

2020-05-21

HABER: YALÇIN YILDIRIM

AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ı “Kaçak yapılaşma ve rüşvet iddiaları” hakkında açıklama yapmaya davet etmesinin ardından kendisini eleştiren CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak’a sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Subaşı açıklamasında, CHP İlçe Başkanı Koçak’ın algılama sorunu yaşadığını öne sürerek; “Az anlıyor, ters anlıyor okuduğunu anlamıyor” dedi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, CHP İlçe Başkanı Koçak’ın gazetemizin ortaya çıkardığı sit alanı üzerine yapılan kaçak binayı laf kalabalığı ile gizlemeye çalıştığına vurgu yaparak, CHP’den yapılan açıklamaların gerçeğin üzerini örtemeyeceğini söyledi.
CHP İlçe Başkanı Koçak'ın sağlık durumunun kritik olduğunu belirten Subaşı, Koçak'ın halüsinasyonlar gördüğüne dikkat çektiği açıklamasında SİT Alanına yapılan binanın kaçak olduğunu bir kez daha dikkate sunarak, kaçak yapıya Didim Belediyesi tarafından ruhsat verildiğinin altını çizdi.

“Bu ruhsatı kimler, nasıl verdi? Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararlara rağmen bu kaçak bina neden hala yıkılmıyor?” diye soran AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Okumak” ne kadar mühimse ‘Okuduğunu ANLAMAK’ da o kadar mühimdir. Aynı şekilde, ‘Az Anlamak’ da ‘Ters Anlamak’dan daha iyidir.

Geçenlerde ‘rüşvet ve kaçak yapılaşma’ iddiaları ile ilgili yapmış olduğum çağrıya ne yazık ki ‘Okuduğunu Anlamayan’ veya ‘Ters Anlayan’ CHP Didim İlçe Örgütü Başkanı karşılık vermiş.

Şunu ifade etmeliyim ki cevap verdiği kişi kim anlamış değilim.

Lakin ben yaptığım çağrıda yalnızca ‘İddialara cevap verin’ dedim.

Ona göreyse ‘Belge, Evrak Fotokopisi’ gibi şeyler paylaşmışım.

Anlaşılan o ki CHP İlçe Örgütü Başkanı ‘Halüsinasyonlar’ görmeye başlamış. Şayet böyleyse en yakın zamanda kendisinin bir doktora görünmesini tavsiye ederim.
Asıl konuya gelecek olursak,

Bak Nurettin; CHP ile AK Parti arasındaki farkı bu ‘İddia’ mevzusundan dahi görebilirsin. Öyle ki, sizin için AK Parti ile ilgili iddia yoktur; AK Parti ile ilgili atılan her iddia, iftira bile olsa doğrudur. Siz de bu iddiaların peşinde kör kütük ‘AK Parti’ ye çamur bulaştırmak için’ koşarsınız. Atacağınız çamurlar size bataklık olur orası ayrı konu!

Ancak biz; siyaset ahlakımızın da bir gerekliliği olarak iddia kanıtlanana kadar kimseye çamur gelsin istemeyiz. Bunun en büyük kanıtı da sana ve belediye başkanına yaptığım çağrıdır! Bu çağrı ‘söylenenler doğruysa veya yanlışsa’ gerekeni yapın diyerek cevap beklemektir. İddialara cevap bekleyerek rantçılara payende olduğumu söylüyorsun, asıl kimsenin rantçılara payende olmaması, olanın da gereken cezayı alması için bu çağrıyı yaptık. Ayrıca bu kadar bilgi birikimin umarım bu iddialar hakkında bildiğin gerçeklerden kaynaklanmıyordur.

SİT ALANINA İNŞA EDİLEN YAPI KAÇAK! 

Mutlaka CHP İlçe Örgütü Başkanı da biliyordur fakat ben yine belirteyim.

‘Sit Alanına’ inşa edilen yapı KAÇAK! 

Üstüne üstelik bu yapıya Didim Belediyesi tarafından 2016 yılında RUHSAT verilmiş.

Şimdi ben soruyorum;

O veya beriki, bu belgenin sizin başında olduğunuz Didim Belediyesi tarafından verildiği gerçeğini değiştirir mi?

O gün bu RUHSAT’ı verenler kim ve nasıl oldu da verdi?

Bu bina neden Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararlara rağmen hala yıkılmıyor?

Çünkü işinize geldiği için mahkemeyi bekliyorsunuz.

Ancak işinize gelmedi mi mahkeme dahi tanımıyorsunuz.

Bunu da geçenlerde ‘Mahkeme kararını beklemeden’ yıkımını yaptığınız yerde gösterdiniz. Madem yıkılacaktı, niçin altyapı ruhsatı veya numarataj gibi belgeler verildi?

Yine söylüyorum, burada alan sahipleri belediyeden kişilerin gelerek “bağış” adı altında para istendiğini İDDİA ediyor.

Eğer böyle bir durum söz konusuysa bu kişileri belirleyip gerekeni yapın. Yoksa bu şekilde suskunluk göstermeyin. Susarak gerçekleri kararttığınızı düşünüyorsunuz, fakat siz gerçeği ne kadar karartırsanız gerçek o kadar parlar. Elbet bir gün, gerçekler gün yüzüne çıkar. Mesele o gün halkın yüzüne bakabilmekte...”
SUBAŞI’NIN İLK AÇIKLAMASI ŞÖYLE İDİ..

Birkaç gündür Didim kamuoyunu rahatsız eden bir “rüşvet ve kaçak yapılaşma” konusu hakkında üzerimize düşeni yapma gereği hissederek bu çağrıda bulunuyoruz.
Bildiğiniz gibi bir süredir bazı yerel medyamız mensuplarınca Didim Belediyesi tarafından sit alanlarında “kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddiaları aynı zamanda Fevzipaşa Mahallemizde deniz üzerinde inşa edilen iskelelerin bağış adı altında “rüşvet alınamadığı” gerekçesiyle yıkıldığı yönündeki iddialar gündeme getirilmektedir.
Bu iddiaların odağındaki isim halen görevine devam etmekte olan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu ve eşi hakkında, ne CHP yönetimi ne de Didim Belediyesi tarafından bir beyanda bulunulmaması bizlerin vicdanını rahatsız etmektedir. Özellikle geçtiğimiz günlerde Söke’de gerçekleşen “ruhsat kıyağı” bizlerin bu iddialar hakkındaki endişelerini arttırmıştır.
Buradan sesleniyoruz; Ortaya atılan iddialar çok ciddidir ve Didim’in her bir vatandaşını rahatsız edecek cinstendir. Başta iddiaların en önemli muhatabı olan Didim Belediyesi Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı konu ile ilgili sessizliğini bozmaya ve kamuoyunu konu hakkında bilgilendirmeye davet ediyoruz. Bununla birlikte iddialar ile ilgili tüm resmî makamları kamuoyunu bilgilendirmek adına göreve davet ediyoruz..”

Sepetim