0.542. 537 86 70

SGK, Atabay’ın arazi gaspına el koydu..

SGK Başkanlığı, Didim Belediyesi’nin kuruma ait arazi üzerinde izinsiz yaptığı gaspı ve çalışmaları yerinde incelemek üzere oluşturduğu bir heyeti Ankara’dan Didim’e doğru yola çıkardı..

2022-06-13

Didim Belediyesi’nin 2’inci koy’da milyonlarca lira harcayarak yaptığı Amfitiyatro’nun hemen altında denize sıfır SGK’ya ait 2790 ada, 2 parseldeki 5 bin 800 metrekare alanda yaptığı peyzaj çalışmaları incelemeye alınıyor. SGK Başkanlığı çalışmaların izinsiz yapıldığının tespiti için Ankara’dan gönderdiği bir heyet ile yerinde inceleme başlatacak.

SGK Başkanlığı Didim Belediyesi’nin kendisine ait arazide izinsiz çalışma yaptığını Aydın Şafak Gazetesi’nde yayınlanan haber ve yazılardan öğrendi. Çalışmaların hukuksuz olduğunu tespit eden Genel Müdürlük, yerinde ölçüm ve incelemeler yapmak ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilmek için oluşturduğu bir ekibi Didim’e doğru yola çıkardı.

Her şey SGK’ya ait arazinin Mayıs ayındaki ihalede CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağababa’nın ortağı olduğu Trio isimli şirkette kalmasıyla ortaya çıktı. Değeri 150 milyon lira olan SGK’ya ait arazi Didim Belediyesi’nin “Ali Cengiz Oyunları” ile 18 milyon liraya Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu Trio şirketine geçmek üzereyken Aydın Şafak Gazetesi’nde yayınlanan haberler sonrası Didim ve Ankara gündemini sarsan skandal olaya SGK Başkanlığı ivedilikle el attı ve yapılan “hülleli ihale” iptal edildi.

Ancak ilginç olan şu ki;

Ne zamanki Didim Çamlık Mahallesi 2790 ada, 2 parseldeki 5 bin 824 metrekare alan      SGK tarafından ihaleye çıktı, Didim Belediyesi de eş zamanlı olarak bahse konu alana daldı ve başladı iş makineleri ile kazmaya.. ve bu işi de belediye web sitesinde övünerek yayınladı..

Didim Belediyesi SGK’ya ait alanı (izinsiz çalışmalar ile) 2 metre nebati toprakla doldurup rekreasyon alanı yaptı. Nisan ayında başlayan bu çalışmalar 20 Mayıs'taki ihaleye kadar geceli-gündüzlü sürdürülerek rekasyon alanı, bitki örtüsü, yeşil çimler dahil bitirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay bütün bunlar olurken, Didimlilere ve Didimli müteahhitlere “Buranın ihalesi yapılacak Didim Belediyesi olarak ihaleye girip biz alacağız” diyerek ihaleye girmek isteyen iş insanlarını engelledi. Hatta Atabay’ın aradıkları arasında MHP'li, AKP'li iş adamları da var.

Şu an Didim’de gündem bu.

Atabay'ın kendilerini nasıl bir şeytani planla ketenpereye getirdiğini konuşuyorlar. Müteahhitler aralarında “Atabay yeniden aday olacaksa devletin malı ile hovardalık yapacağına CHP'de kime para verip adaylığını çözecekse, kendi oteli var onu versin” diyorlar..

Yeri gelmişken sorularımızı da soralım.

Kadıköylü Atabay, SGK ihale ilanına çıktığı anda rekreasyon yeşil alan inşaatına neden başladı? Burada amaç tüm Didim’in müteahhit ve yatırımcılarının gözüne “Mir” çekmek miydi?

Belediye yeşil alan inşatına SGK’dan izin almadan nasıl başlayabildi, bu cesareti ve gücü kimden ve nereden aldı?

Amacı sinsi planı uygulamak, hileli satış ile ihaleyi gerçek yatırımcılardan kaçırıp perdelemek miydi?

Burada oluşan milyonlarca liralık kamu zararını kim ödeyecek?

Bu olayın yazacak çok boyutu var.

Daha sonra uzun uzun yazacağız.

Yalnız Atabay'ı da bu arada tebrik ediyoruz. Bizlere, yani kamu malının bekçilerine çarpılmasa imiş bir dönem daha adaylık işini tereyağından kıl çeker gibi çözecekmiş.

Haberlerimiz Ankara'da ses getirip, CHP Genel Merkezi’ni hem karıştırıp hem de deprem etkisi yaratınca Atabay’ın elindeki son adaylık kozu da kayıp gitti.

“Didimin en değerli arazisi satılacak, Didim'de onlarca müteahhit yatırımcı varken, Veli Ağbaba'nın abisi Malatya'da istiareye yatacak, sonra da gidip tek başına ihaleye girecek ve 150 milyonluk liralık araziyi 18 milyon liraya tek katılımcı olarak alacak öyle mi?”

Olay net.. Sanırım daha fazla söz etmeye gerek yok.

Haberlerimizi okuyan Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin ve SGK Başkanı Sayın Cevdet Ceylan sağ olsunlar bizlere kadar ulaştılar. Kamu adına, yetim hakkı adına verdiğimiz mücadeleyi takdir ettiler.

Bu arada taaa Ankara'dan Sayın Bakan Vedat Bilgin Didim Belediyesi’nin devletin malına çökmesi konusunda hassasiyet gösterirken, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un ölüm sessizliği de tarihe not düşülecek ve izaha muhtaç bir konu olarak kalacaktır.

Ben şahsen Aydın Valisi’nin sadece hemşehri hassasiyetlerine endeksli olduğu iddialarına da inanmak istemiyorum. Önceki gün yaşanan ve adeta felakete dönen aşırı yağışlarda Sayın Aydın Valisi’nin çizmelerini giymesini takdirle karşıladığımız gibi, Aydın'ın kamu mallarını koruma adına da çizmelerini giyerek göstermesini de arzuluyor ve bekliyoruz.

Ankara kaynaklarımızın bildirdiğine göre;

SGK Başkanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı kalabalık bir heyetle Didim'e doğru yola çıktı. Gelen heyet Didim Belediyesi’nin hiçbir izin almadan, derebeyi gibi, şımarık ve kanun tanımaz edayla yaptığı bu işgali bütün boyutlarıyla araştırıp Sayın Bakana rapor sunacaklar.

Yani sözün özü…

Didim Belediyesi ve Başkanı hakkında, Devletin malını izinsiz işgal, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve kamu zararı oluşturmak, kıyı kanununa muhalefet, 4734 sayılı kanuna muhalefet ve daha bir çok suçu tespit edip, gerekli adli ve idari girişimlerde bulunulacak.

Ayrıca; olayın Cumhuriyet Savcılığı’nda, Didim'de bu güne kadar bir çok örneğinde olduğu gibi sümen altı ve kötü emsal olmaması için Adalet Bakanlığı nezdinde konuyu bizzat Sayın Bakan Vedat Bilgin’in takip edeceği de tarafımıza ulaşan bilgiler arasında..

Bakalım meşhur Kadıköylü Atabay'ı, meşhur lobisi, aklayıcıları, paklayıcıları, hemşehri hukuku ve girift ilişkileri bu sefer de dokunulmazlık ve kanunlardan layüsel tutacaklar mı?

Ya da kabak Fen İşleri Müdürü ve İhale Komisyonu’nun başında mı patlayacak.. bekleyip göreceğiz…

Bu suçüstü durum, SGK Başkanlığı tarafından önce tespit edilsin.

Sonra filmin ikinci perdesini hep beraber izleyelim.

Sepetim