0.542. 537 86 70

Şer odaklarının kumpası…

Değerli kamuoyuna… Kuşadası ilçesinde yayın yapan KUŞADASI EKSPRES isimli gazete bu günkü nüshasında beni sanki gazetenin yazarı gibi takdim edip 2 yıl önce yazdığım bir yazıyı bu gün yazmışım gibi kamuoyuna duyurmuş, böylelikle benim üzerimden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i ve şahsımı hedef alarak itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuştur.

2021-10-27

Gazete yönetiminin bu tutumu gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmadığı gibi BENİM İZNİM OLMADAN 2 yıl önce Aydın Şafak’taki yazımı sanki bu gün yazılmış bir yazı gibi üstelik izinsiz olarak resmimi kullanıp gazetenin köşe yazarıymışım intibası yaratarak yayınlaması gerek hukuki, gerek ahlâki, gerekse basın meslek ilkelerine aykırıdır.

Gazetenin bu tutumu içinde kötü emeller barındıran bir davranış biçimidir.

KUŞADASI EKSPRES Gazetesi’nin ismimi ve resmimi izinsiz kullanarak 2 yıl önce yayınladığım yazıyı bu günün yazısı gibi yayınlamasının tek amacı olabilir, o da Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i kamuoyu nezdinde yıpratmak ve küçük düşürmektir. Bu ayrıca nitelikli bir kumpastır.

2 yıl önce kaleme aldığım yazı o günün şartlarında duyumlar üzerine aldığım kişisel yorumlarımdır. Daha sonra demokrat bir kişiliğe sahip olduğuna inandığım Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından şahsıma olayların doğruluğunu içeren gerekli izahatlar ve açıklamalar yapılmıştır. Böylece doğruları öğrendiğim için daha önce iddialar üzerine yazdığım yazıları da sonlandırdım.

KUŞADASI EKSPRES’in 2 yıl önceki iddialar üzerine kaleme aldığım kişisel yorumumu bu günkü düşüncemmiş gibi göstermesi bir akıl tutulmasıdır. Gazetede yazımın kullanılması şer odakları tarafından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in başarılarını itibarsızlaştırma ve zarar verme amaçlıdır.

Benim 50 yıla yaklaşan meslek yaşamımda 40 yıl önce Kuşadası’nda Şafak Gazetesi’nin bürosunu açarak gazetecilik faaliyeti yürütmem Kuşadası’nda gelişen konuları da iyi bilmem anlamı taşımaktadır. Bu nedenle de şer odakları tarafından Kuşadası Ekspres Gazetesi’nde ismim ve fotoğrafım izinsiz kullanılmıştır. Ne yazık ki Aydın sözde bir gazetenin 50 yıllık bir gazeteciye de kumpasını böylelikle görmüş oldu. Bir gazeteci olarak iki yıl önce olaylara bakış açım farklı, bu gün farklı olabilir. Geçen süreç içinde 2 yıl önce yayınladığım yazının büyük bölümü yaptığım araştırmalar sonrası geçerliliğini bu gün için kaybetmiştir.

Belediye Başkanı Ömer Günel Kuşadası’na yararlı hizmetler sunmaktadır.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyük desteği ve örnek işbirliği ile Kuşadası’nın bir çok sorunu çözüme kavuşturulmakta, Türkiye ve Dünya’ya örnek projelere birlikte imza atmaktadırlar.. Bunları bilen-gören bir gazeteci olarak bu gün için Başkan Ömer Günel’i ve icraatlarını eleştirmem dahi düşünülemez.

KUŞADASI EKSPRES Gazetesi’nin 2 yıl önceki iddialar üzerine yazdım yazıyı bu günün görüşleri gibi yayınlaması yasal açıdan suçtur. Gazetecilik ilkelerini kendi kişisel çıkarları doğrultusunda adımı da karıştırarak kullanan gazete için Cumhuriyet Savcılığı’na gerekli suç duyurusunun yapılacağını kamuoyuna saygı ile arz ederim.

 

Okunma sayısı: 21.782

Sepetim