0.542. 537 86 70

“Seçmen iradesine ipotek koyamazsınız..”

Demokrat Parti (DP) Efeler Belediye Başkan Adayı M. Mesut Özakcan muhtarlarla buluştu. Özakcan, “Bir kişi 209 bin seçmenden daha büyük değildir. Bir kişinin marifetiyle siyaset Aydın’da hiç bu kadar kirlenmedi. Siyaset bu kadar saygısızlık, terbiyesizlik ölçülerine düşmedi” diyerek dayatmaya karşı aday olduğunu açıkladı.

2019-01-29

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan muhtarlarla bir araya geldi. Gar Restoran’daki buluşmaya Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, Çine Belediye Başkan adayı Dr. Altuğ Karaköse, çok sayıda muhtar ve belediye bürokratları katıldı.

Muhtarların masalarını gezerek tek tek selamlaşan ve sohbet eden Başkan Özakcan yaptığı konuşmada, “5 yıldan bu yana muhtarlarımızla kader birliği içindeyiz. Bu dönemde Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi anlayışımızla hiçbir siyasi parti, dil, din, ırk, ayrımı gözetmeden bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak hizmet verdik. Bu süre içinde vatandaşlarımızın gönlüne girdik. Hayalci değilim. Yaptırdığım ankette her iki adayın üstünde bir destek gördüm. Siyasi deneyimin içinden gelen biriyim. Kişisel hiçbir hesabım yok, makam mevki derdim yok. Siyaseten de yaşamımda hiçbir tatminsizliğim yok ama Aydın’da uğradığım haksızlık var” dedi.

“Bir kişi, 209 bin seçmenden daha büyük değildir..”

Cumhuriyet tarihinde hiç tanık olunmayan bir sistemle seçmenlerin 31 Mart’ta sandık başına gidileceğini ifade eden Başkan Özakcan isim vermeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirerek, “İttifaklarla oluşturulan adaylarla dayatılan bir yerel seçim yaşayacağız. CHP daha önce daha önce verdikleri sözlerin dışına çıkarak bir kişinin iradesi ve kaprisini 209 bin seçmene değişen bir karar aldı. Bir kişinin kaprisi ve kararı partinin genel merkezine bu kadar etki yapabiliyorsa ve bir kişi, 209 bin seçmenden daha büyükse bunun adına demokrasi denmez. Bunun adına demokratik bir seçim denmez. Efeler halkının seçme iradesine ipotek koyarsanız bunun adı demokrasi olmaz” diye konuştu.

Efeler Belediyesi kasaba belediyesi değildir..”

Başkan Özakcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Efeler, Aydın’ın en büyük ilçesi hatta Ege bölgesinin en büyük ilçesidir. Bir aday ‘Büyükşehir belediye başkan adayıyım’ diye ortaya çıktı. Bu arkadaşımıza ‘pantolon olmadı, gömlek verelim’ der gibi ‘büyükşehir olmadı gel sana Efeler’i verelim’ dediler. Vatandaşın seçme hakkını kime veriyorsunuz? Demokrasiye sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu sorumluluğumuzu tüm Efeler halkımızın da elini vicdanına koyarak karar vermesini istiyoruz. Efeler halkının içine sinmeyen, muteber görülmeyen bu iki adayın dayatılmasına ve 209 bin seçmene bunlardan birini seçin denmesine karşı duruş içindeyim. Efeler halkına karşı hukuksuzluğa, haksızlığa karşıyım. Aday gösterilmediğim için değil, dayatmalara karşı duruş için Demokrat Parti’den aday oldum. Bir kişinin marifetiyle siyaset Aydın’da hiç bu kadar kirlenmedi. Siyaset bu kadar saygısızlık, terbiyesizlik ölçülerine düşmedi. Mal varlığım ile aileme saldırıyorlar. 40 yıllık dükkânımı satıp bir miktarda kredi alarak bir ev satın aldım. Benim hesabını veremeyeceğim tek kuruş olamaz. Benim boğazımdan haram bir yudum su geçmez. Oğlum bir otomobil fiyatına bir tekne aldı, ‘yat aldı’ diye yaygara yaptılar. Bunlar benim üç aylık maaşımla satın alabileceğim şeyler. Bunların konuşacakları bir şey bulamayınca ailem üzerinden saldırıyorlar. Bunlara en güzel cevabı 31 Mart’ta Efeler halkı verecek.”

“DP Aydın’da kuruldu..”

Demokrat Parti’nin demokrasiye geçişin canı pahasına kapısını aralayan ve demokrasi içinde Aydın’da kurulmuş bir parti olduğunu kaydeden Özakcan, “Bu mücadele benim kişisel mücadelem değil herkesin bir onur mücadelesidir. Bu seçimi kimse genel seçim gibi görmesin. Bu demokrasi hareketini Aydın’dan yakacağımız meşale ile dayatmalara karşı bir demokrasi mücadelesine dönüştürelim” çağrısı yaptı.

Sepetim