0.542. 537 86 70

Savaş’tan AK Partili belediyelere övgü..

AK PARTİ MKYK ÜYESİ AYDIN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SAVAŞ İLÇE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR... KUYUCAK'IN ARDINDAN AYDIN'IN EN DOĞU İLÇESİ BUHARKENT'E GİDEN SAVAŞ, "AK BELEDİYECİLİĞİN HİZMETLERİNİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ GELİN KÖŞK'E, GELİN KUYUCAK'A, GELİN BUHARKENT'E, GELİN YENİPAZAR'A..." DEDİ.

2017-12-26

Bu gün Kuyucak ziyaretinin ardından Buharken’e geçen AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş partilileri ve vatandaşlar tarafından sıcak ilgi ile karşılandı. İlk olarak Buharkent AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Savaş, Ocak ve Şubat aylarında yapılacak kongrelerin ardından güçlü teşkilat yapısının oluşturularak çalışmaların hız kazanacağını kaydetti.

Daha sonra Buharken Belediye Başkanı Mehmet Erol’u makamında ziyaret eden Milletvekili Savaş yatırımlar hakkında bilgiler aldı. AK Partili Belediyelerin başarılarından ögü ile söz eden Savaş “AK Belediyecilik hizmetlerini görmek istiyorsanız gelin Buharken’te, gelin Kuyucak’a, Gelin Köşk’e, gelin Yenipazar’a” dedi.

Buharken’te vatandaşlarla kucaklaşan Milletvekili Mustafa Savaş ülke gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“TÜRK ADALETİ DOĞRU YOLA GİRMİŞTİR..”

Savaş, Buharkent ziyaretinde Aydın Şafak Gazetesi’nin sorusunu üzerine, son günlerde ülke gündeminde en çok eleştirilen konuların başında gelen Adalet sistemi üzerine de açıklamalarda bulundu. Milletvekili Savaş Adalet sisteminin büyük badirelerden geçtiğine dikkat çekerek, “Ülkemize kurulan tezgâh ve ihanetlerden adalet sistemimiz aslan payını almıştır. FTÖ’nün ihanet ve tuzaklarına karşı topyekûn mücadele ettiğimiz bu dönemde sorulması gereken temel soru aslında şudur: Biz hangi taraftayız? Gerçekten adaleti mi istiyoruz yoksa başka bir şeyi mi? Pensilvanya'daki "adalet" diye bağırıyor, İmralı'daki de adalet istiyor, onlarla savaşan şehitler, gaziler de adalet istiyor. Kastettikleri adalet adelet ise taban tabana zıt. Pensilvanyalı adına, İmralı'daki adına değil, mahkemelerimizde adaletin hükmü Türk milleti adına verilmektedir. Türk milleti adına demek, bağımsız ve tarafsız demektir. Eğer ‘tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet’ diyorsanız her konuda anlaşırız, zira bunlar ortak değerlerimizdir. Niyetimiz bir, hedefimiz aynı demektir. Ayrı yollardan da gitsek buluşuruz. Kalbi doğru olanın eleştirisinin de başımızın üstünde yeri vardır. Bir ağacı kesebilirsiniz ama öldürmek için mi, budamak için mi kesiyorsunuz, mesele budur. Biz bu yüce ağacın dallarını göklere yükseltmek için çaba harcıyoruz” dedi.

HUKUKA DEMOKRASİ GETİRDİK..

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin Türk Adalet sistemini ucubelerden kurtararak dünya standartlarına yükselttiğine vurgu yapan Milletvekili Savaş, “Bugün olağanüstü mahkemeler yok. İnsanımızın haklarını arama çıtası medeni ülkeler düzeyine yükseldi, ilave olarak hukuka da demokrasi getirdik. Demokratik süreçlere bağlanan yargı organlarının oluşumu Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin de umudu olmuştur. Üstelik bunu ulusal ve küresel çapta kurgulanan, yabancı güçler ve yerli iş birlikçiler eliyle peydahlanan, siyasal ve ekonomik olduğu kadar hukuksal terör eylemlerinin arasından çıkarak yapmayı başardık. Önce bu hakkın bir teslim edilmesi lazımdır. Yıllar yılı kökleşen FETÖ yapılanmasına karşı mücadele etmek babayiğitlik ister. Hatırlayın o günleri, liderimiz ‘o Haşhaşiler’ diye meydanlarda haykırdığında suspus olanlar vardı. Onun arkasında sadece millet iradesi durmuştu. İşte tüm devletten olduğu gibi, yargı organlarından da FETÖ mensubu hainleri çıkartıp atan, bu kölelik örgütünün iplerini elinde tutanları bile dehşete düşüren bir kahramanca tavır sergilenmiştir. FETÖ'nün yargıyı bir tiyatroya çeviren keyfîliğini hatırlayın, yargının kumpaslara alet olduğu günleri. Dünyada eşi görülmemiş böyle ihanet tuzağından çıkartmak, yargıya güveni dibe vurduran FETÖ'cülerin işgallerini sonlandırmak hiç de kolay bir iş değildi. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını yok eden, bir kanser gibi hukuk sisteminin hücrelere kadar yapışan FETÖ'cü hainleri yargı organlarından çıkartıp atmak hiç de kolay değildi. Fakat zoru başardık. Hukukun bağımsızlığını korumak, kökü dışarıda bir örgütün adına değil, Türk Milleti adına hüküm verecek hâle getirmek üzere mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

“Türk yargısı büyük bir travma geçirmiştir” diyen Milletvekili Savaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Binlerce yetişmiş hâkim ve savcı ihraç edilmiş, yargılanmaktadır. Bu açığı kapatma amacıyla yürütülen çalışmalar da destansıdır. Gerek savcı ve yargıçların ve gerekse adalet çalışanlarının gösterdiği fedakârlık yanında, boşalan kadrolar da yeni ve yetişmiş ülke potansiyeli içinden tamamlanmaya çalışılmaktadır. Tutukluluk ve yargılama sürelerinin uzunluğu da eleştirilmektedir. Evet, gerçekten de bu istenmeyen bir durumdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da defalarca bu duygulara tercüman olmuş, hızlı davranılması çağrısında bulunmuştur ancak davanın büyüklüğü, yaygınlığı ve çoğu yargılamanın birbiriyle ilişkili oluşu yargılamalarda süreyi uzatabilmektedir. Önemli olan şudur: Canlı bir bünyemiz var ve şartlara göre reaksiyon verip çözüm üretebilen mekanizmalara sahibiz. Anayasa'mızda sadece bağımsız olarak zikredilen mahkemelere tarafsızlık hükmünü de getiren değişikliği unutmayalım. Adalet bekleyen dosya yükümüz zirve yapmıştır. Yargıtayı iş yükü altında ezilen bir mahkeme olmaktan içtihat mahkemesi yapmaya doğru giden reformlarımız adaletin çıtasını yükseltecek önemli adımlardandır. Dikkatinizi çekmek isterim. Bu ülkede her on yılda bir darbe yapılırken yüksek yargı organlarımızın yöneticileri sanki anayasal sitemi koruyan hükümler yokmuş gibi hep susmuş, hatta alkışlamışlardır. İlk defa 15 Temmuz askerî darbe girişimi karşısında başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere, Yargıtay ve diğer yargı kurumlarımız karşı duruş sergilemiştir. Sadece bu bile yargıçlarımızın hukuka bağlılık, özgüven ve demokrasi bilincinin yükseldiğinin bir kanıtı durumundadır.”
Milletvekili Savaş, yürütme, yasama ve yargının ayrık hale gelmesi bakımından önemli bir kararın millet iradesine sunulduğunu hatırlatarak, “Yeni sistemin güçler ayrılığını perçinleyerek hukuk devletine de ivme kazandıracağını 2019 yılıyla birlikte göreceğiz. Ayrıca, askerî yargı organlarını kapatarak hukuk karşısında imtiyazlı kesim bırakmamak hukuk devleti anlayışını ayrıca besleyen bir gelişme olmuştur. Bir kademe daha adalet çıtası yükselmiştir. Yargı organlarımızı yakından incelediğinizde yargıda şeffaflık yönünde atılan yeni adımları, yürütülen projeleri göreceksiniz. Bu, yargının demokratik denetime açılmasının önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Bu yönde, Hükümetimizin desteklediği, yargının bilgi teknolojilerini ileri düzeyde kullanmasını sağlama çabasının rolü büyük olmuştur. Yargıdaki iş yükünü hafifletmek için kamunun inisiyatif alma yöntemleri geliştirilmekte, ara buluculuk sistemi desteklenmekte, yargı organları bünyesinde çözüm merkezleri kurulmaktadır. Böylece uyuşmazlıkların çözümüne alternatif yöntemler geliştirilmekte ve pozitif çeşitlilik sağlanmaktadır. Sonuç olarak, sorunlara çözüm üreten dinamik bir adalet yönetimi mekanizması işlemektedir. Türkiye'nin kronik sorunlarından aşılanlar yanında kalanların da önümüzdeki dönemde aşılacağına olan inancımız da tamdır. Türk adaleti doğru yola girmiştir” dedi.

Buharket ziyaretini tamladıktan sonra Aydın’a dönen Milletvekili Savaş, yarın sabah Polis Meslek Eğitim Merkezi personeli ile yapacağı kahvaltının ardından temaslarını Çine’de sürdürecek. Savaş, burada Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi ile Çine Sosyal Hizmetler Merkezi Hizmet Binasını hizmete açtıktan sonra esnaf ziyaretleri yapacak.

HABER: HASAN KADİFE

Sepetim