0.542. 537 86 70

Savaş: “Millet iradesi yok sayılmıştır..”

AK Parti Aydın Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Savaş, 15 CHP Milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini eleştirirken millet iradesinin yok sayıldığını söyledi.

2018-04-23

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti: 

9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulan ve 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını alan CHP, şu an itibariyle Türkiye’de  iktidar sorunu olmadığını, Türkiye’nin en büyük sorununun muhalefet sorunu olduğunu bütün dünya kamuoyunda açıkça gözler önüne sermiştir.

16 yıllık iktidarımızın Ana Muhalefet Partisi olan CHP, ben muhalefet yapamıyorum diyerek yaklaşık 95 yıllık siyasi hayatını hiçe saymış, yeni kurulan ve 24 Haziran seçimlerine katılım dahi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini parti yöneticilerinin bile bilmediği bir siyasi oluşumdan medet umar hale gelmiştir.

Bizler bugüne kadar hep şunu söyledik. 

CHP bu politikalarla iktidara gelecek bir milli irade desteğini sandıktan asla alamaz derken aslında tam da bunu kastediyorduk.

CHP yöneticileri haklı olduğumuzu bilmesine karşın hem bizi hem kendilerini yalanlama pahasına bıkmadan usanmadan açıklama yapıyorlar millet iradesinin en büyük temsilcisi olduklarını ifade ederek milli iradeyi de aldatma çabasına giriyorlardı.

Bugün 22 Nisan 2018’te, CHP'nin siyasi tarihinde altı çizilerek tarihe not düşülen bir gün olacaktır.

CHP, 23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve bu nedenle tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın arifesinde bu tarihi kararı alarak CHP’nin politikalarının fiilen iflas ettiğini ilan etmiştir.

Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz  Sayın Mahir Ünal’ın da ifade ettikleri gibi seçmeninin 1 Kasım genel seçimlerindeki tercihini hiçe sayarak 15 milletvekilini, emrinde olduğu iradenin talimatı ile başka bir partiye göndermiş, sözde demokrasi adına, demokrasiyi ve o milletvekillerini seçen millet iradesini yok saymıştır.

Bundan dolayı 24 Haziran seçimleri milli iradenin kendisini yok sayanlara en büyük yanıtı olacaktır.

Sepetim