0.542. 537 86 70

SAHTE ZEYTİNYAĞI SATAN MARKALAR..

Sahte zeytinyağında Aydın, Manisa, Akhisar, Balıkesir ve İzmir başı çekti.

2016-07-11

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontrollerde belirlediği hileli gıda üreten firmaları ilan etti. Hileli zeytinyağı üretiminde yine dev firmalar var. Sahte zeytinyağında Aydın, Manisa, Akhisar, Balıkesir ve İzmir başı çekti.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuruda 2015 yılında 724 bin 379 resmi kontrol yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler liste halinde yayınlandı. Zeytinyağından, et ve süt ürünlerine kadar onlarca firma ve marka ne şekilde sahtecilik yapıldığı de belirterek kamuoyuna ilan edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl yaptığı kontrollerde belirlediği hileli gıda üreten firmaları yılın son gününde ilan etti. Zeytinyağında yine dev firmalar var. Bazı firmaların üst üste 3. Kez tağşişli yağ sattığının tespit edilmesi ise şaşkınlık yarattı. Keskinoğlu, Verde ve Yonca Gıda'nın belirtilen ürünlerinde sahtekarlığa rastlandı. Yonca'nın Sırım marka yağında, Keskinoğlu'nun Migros, Verde'nin ise Carrefour marka yağlarında hile saptandı.

FİYATI ARTAN ZEYTİNYAĞINDA SAHTECİLİK ZİRVEDE, DEV FİRMALAR VAR...

Son günlerde zeytinyağı fiyatlarının artması nedeniyle sızma zeytinyağı diye satılan yağların içine çiçek yağı karıştırıldığı saptandı. Yakayı ele veren sahtecilere 14 bin lira para cezası verildi.

Sepetim