0.542. 537 86 70

2023 plânları tutmayanlar 2053 hayalleri kuruyor..

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi..

2021-04-03

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder başkanlığındaki heyet Sakarya'da esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşın sorunlarını dinleyen BTP heyeti çözüm önerileri sundu.

BTP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, iktidarın 2023 planlarının şimdiden tutmadığını belirtti ve şu rakamları verdi: "Türkiye'de daha önce % 9 olan işsizlik şu an % 13'e çıktı. Daha önce adalet ve demokrasi sıralamasında 90. sıradayken şu anda 150. sıralara geriledik. Dünyanın en büyük 17. ekonomisiyken şimdi 19. sıraya geriledik. Şimdi bütün herşey tükenince diyorlar ki 2053'te bunları yapacağız."

"MUHALEFET DEĞİŞMEDEN İKTİDAR DEĞİŞMEZ"

Türkiye'de sadece iktidar değil aynı zamanda muhalefet sorunu olduğunu da ifade eden Önder şunları kaydetti:
"Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır aynı iktidar aynı muhalefet var. Adeta sırtını birbirine yaslayan, ayakta kalmayı birbirine borçlu olan 2 hastalıklı insan gibi. Bir tarafı çekerseniz aslında diğeri de düşer. Yani ister muhalefeti aşağı çekin iktidar düşer, ister iktidarı çekin muhalefet düşer. Varlığını diğerine borçlu olan bir siyasal tablo var Türkiye'de. Bunu biz değiştireceğiz. Geçen seçim bizim sloganımız şuydu:
‘Muhalefet değişmeden iktidar değişmez.’ Millet muhalefet alternatifini de kendisi oluşturmalı."

BTP'NİN EN BÜYÜK FARKI MİLLİ EKONOMİ MODELİ'NE SAHİP OLMASI

Ülkenin tüm sorunları için BTP'nin çözüm reçetelerinin olduğunu belirten Lütfullah Önder şöyle konuştu:
"Bağımsız Türkiye Partisi'nin en büyük farkı, iktidara ve muhalefete takılmadan, kendi çözümlerimizi anlatan bir siyasi partiyiz. Bugün iş başına geldiğimiz zaman ekonomiyi nasıl düzelteceğiz? "Bakarız" demiyoruz, ekonomik programımız belli. 2007 yılında merhum genel başkanımız Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli bizim partimizin programına dahil edildi. Başa geldiğimiz zaman ne yapacağımız belli."

Sepetim