0.542. 537 86 70

Parayı halk verecek, havayı Çerçioğlu atacak…

Yeni Yıl kutlamalarının parası Aydın Halkı’ndan, havası Çerçioğlu'ndan…

2017-12-29

ÖZEL HABER

2018 yılına sayılı günler kala Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı “yeni yıl örtülü”, “yolsuzluk örtüsü” iddiası gündeme yeni yıl bombası olarak düştü. Yeni yıl eğlencesi düzenleyen ve bunu Özlem Çerçioğlu’nun cebinden Aydın halkına hediye edilmiş gibi lanse edilen açıklamalarda, 31 Aralık 2017 Pazar günü saat 23:30’da başlatılacak olan yeni yıl etkinliği kapsamında kar şovu ve ışık gösterilerinin yanı sıra eğlence amaçlı ses sanatçılarının yer alacağı duyurulurken yapılan bu etkinlik için 400 bin lira civarında bir paranın doğrudan temin yolu ile harcanılacağı öğrenildi.

Bu harcamanın, harcama usul ve yöntemine aykırı olduğu öne sürülürken, yapılacak olan etkinliğin bütünlük arz etmesine rağmen yapılacak iş kalemlerinin bölünerek doğrudan temin kapsamında halledilmeye çalışılmasının da “yolsuzluk” söylemlerini güçlendirdiği iddia ediliyor.

Aydın BŞB’nin düzenleyeceği eğlence için yapacağı 400 bin liralık harcamanın çok daha ucuza mal edilme imkânı varken doğrudan temin yöntemiyle bire beş olarak ödenmeye çalışılması halk arasında “Yeni Yıl eğlencesini halkın parasıyla siyasi şova çevir, bir de 5 kat daha fazlaya mal ederek yolsuzluk yap. Bu etkinliğin adı ‘Yeni Yıl Aydın Halkını kazıklama etkinliği’ olarak değiştirilmeli” şeklinde tepkilerin oluşmasına neden oldu.

Tüm bu iddialar sonrasında duyarlı bir takım vatandaşlar yapılacak olan etkinlikle ilgili soruşturma ve inceleme yapılmasını isterken, bazı kişilerin de “halk adına” yapılacağı duyurulan bu etkinlik için suç duyurusu yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Yeni Yıl etkinliği gibi gösterilip siyasi şov yapılması ve buradan da “yolsuzluk” iddialarının ortaya çıkması sonrası eğlencelerin devletin yetkili kişileri tarafından dikkatle takip edileceği bilgisine ulaşıldı.

Aydınlının parası ile siyasi şov malzemesi elde eden Özlem Çerçioğlu’na ve yolsuzluk iddialarına AK Partili siyasetçilerin yapacağı yorum halk arasında en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Not: Konu hakkındaki detayları Yeni Yıl ile beraber yine www.aydinsafak.com’dan takip edebilirsizin.

Sepetim