0.542. 537 86 70

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI…

RÜŞVET OPERASYONU SONUÇLANDI…. ÇERÇİOĞLU’NUN EKİBİNE CEZA YAĞDI… Aydın Belediyesi’nde yapılan ve 2011-2012 yıllarını kapsayan operasyon sonuçlandı.

2015-08-01

Sevgili okurlar…

Son günlerde “Besleme Basının” üzerimize attığı iftira, yaptığı karalama kampanyasına hep birlikte tanık olmaktayız. Gerçekleri yazmamızı önlemek için yapılan bu saldırı karşısında hep sustuk. Bizler gerçekleri belgeleri ile yazarak delilli ispatlı kamuoyunu bilgilendirirken, besleme basın sürekli bizleri karaladı ve yarattıkları kavganın içine çekmeye çalışarak hedef saptırma çabasına girdi. Ancak, bu oyunları tutmadı, kamuoyunda kabul görmedi. 

İşte bu gün merakla beklediğiniz PANDORA’NIN KUTUSU’NU açtık.

Başlangıcı da, Aydın Belediyesi’nde yapılan ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonunu ve sonucunu vererek yaptık.

Açtığımız bu kutunun içinden öyle şeyler çıkacak ki okuyunca hepiniz buna şaşacaksınız. Gerçeklerin nasıl gizlendiğini göreceksiniz.

Bu kutunun açılması için Aydın Belediyesi’ne yapılan operasyonun sonucu hem bizim için hem de kamuoyu için çok önemliydi. Şu an yeni bir operasyon korkusu ile yatıp kalkanlar 2012 yılındaki operasyondan hiç kapak kaldırmazken bizleri de sözde yapılacak operasyonun bir parçası olarak gösterme gayreti içine girerek kendileri bir algı operasyonu düzenlediler.

Operasyonlar devlet tarafından gizli yürütülür. Devlet yapacağı bir operasyonu sessiz ve derinden yürütür. Ancak, korkusu olanlar suçlarını biliyor olmalılar ki hep bir ağızdan günlerdir operasyon nakaratı yapmaya başladılar. Yeni bir operasyon dalgasının geleceğinin ipuçlarını da besleme basına yaptırdığı haberlerle kendileri verdiler.

Bizlerin ne operasyondan haberimiz var ne de yapılacak sözde operasyonun bir parçası oluruz. Biz gazetecilik görevimizi yaparız…

Ortada gerçekleşen ve sonuca ulaştırılmış bir operasyon var.

Bu güne kadar herkesin merak ettiği ancak sonucunu bilmediği o operasyonun sonucunu sizlerle paylaşıyoruz. (Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi. Dosya No: 2012/272. Karar No: 2015/132. Karar Tarihi: 08.05.2015)

 

RÜŞVET OPERASYONU SONUÇLANDI….

ÇERÇİOĞLU’NUN EKİBİNE CEZA YAĞDI…

Özel haberdir. İzinsiz kullanılamaz…

Aydın Belediyesi’nde yapılan ve 2011-2012 yıllarını kapsayan operasyon sonuçlandı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ekibine ceza yağdı.

İhaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, görevi kötüye kullanmak, icbar suretiyle irtikâp suçlarından yargılanan 47 sanık çeşitli cezalara çarptırılırken bazı sanıklar da beraat ettiler.

Bilindiği gibi, Aydın kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2012 yılında Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki Aydın Belediyesi’ne operasyon düzenlemiş, operasyon sonucunda aralarında Başkan Çerçioğlu’nun sağ ve sol kolları olan Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş’ün de yer aldığı şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Hatırlanacağı üzere, operasyon Aydın, İzmir ve Manisa Belediyelerinde eş zamanlı düzenlenmişti.

Bu operasyonu Çerçioğlu’nun “Besleme Basını”, “İtibarsızlaştırma Operasyonu” şeklinde vermişti. Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olmak üzere adliye önüne gelerek açıklama yapan CHP yöneticileri ise operasyonu “siyasi” olarak değerlendirmişti. Son günlerde de yine aynı besleme basın yayın organları yeni bir operasyondan söz ederken bu operasyon sonucunu görmezden geldi. Operasyon yapılacağı iddiaları ile gündem saptıran ve algı oluşturmaya çalışan besleme basın yayın organları, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu cezalardan hiç söz etmedi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıl süren dava 8 Mayıs 2015 tarihinde karara bağlandı. Mahkemenin verdiği karar ile “gerçek adalet” ortaya çıktı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu verilen bu karar hakkında bu güne kadar hiçbir açıklama yapmadı. Haberin basında yer almaması için de besleme basın organları kullanılarak sürekli gündem değiştirmeye yönelik mesnetsiz, asparagas haberler yapıldı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karara bağlanan dava dosyasında Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıl 4 ay hapis, edinim ifasına fesat karıştırma (görevi kötüye kullanma) suçundan 1 yıl 8 ay hapis, irtikap suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken diğer iki suçlamadan beraat etti. Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş’e de irtikap suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mehkemesi’nin karara bağladığı dosyada ceza alan diğer isimler şöyle:

Şehmus Aslan, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Deniç Çelik, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Mehmet Çakır, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Hüseyin Öztürk, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan beraat, ihaleye fesat karıştırma suçundan beraat, rüşvet vermek sununda beraat, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis, edinim ifasına fesat karıştırma suçundan beraat.

Gökşin Kaynak, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

İbrahim Kulaksız, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Servet Usta, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan beraat, ihaleye fesat karıştırma suçundan beraat, rüşvet vermek sununda beraat, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis, edinim ifasına fesat karıştırma suçundan 1 yıl 15 gün hapis, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis.

Niyazi Havuz, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Usame Ömeroğlu, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan beraat, ihaleye fesat karıştırma suçundan beraat, rüşvet vermek sununda beraat, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis, edinim ifasına fesat karıştırma suçundan beraat, görevi kötüye kullanma suçundan beraat.

Mehmet Benzer, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Ziya Tolga Baysoy, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 6 yıl 8 ay hapis, rüşvet almak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

İrfan Özkan, suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan beraat, rüşvet vermek suçundan beraat, ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıl 4 ay hapis, edinim ifasına fesat karıştırma suçundan 1 yıl 15 gün hapis, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis, rüşvet vermek suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Tülay Küçükerol, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis.

Oktay Karabulut, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Şeref Eryılmaz, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Nihat Benzer, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Hasan Altınay, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

Kemal Dereli, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis.

SUÇSUZ BULUNANLAR, BERAAT EDENLER..

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karara bağlanan dosyada suçsuz bulunan ve beraat eden isimler ise şöyle:

Aslan Uyanık, İsmail Barış Öztürk, Demet Al, Hasan Demireğen, Bekir Eryılmaz, Fettah Açan, Murat Kavas, Mehmet Ali Havuz, Ertuğrul Sakallı, Mahmet Bayat, Hasan Cem Yıldırım, Nimetullah Araç, İmran Zedeli, Mehmet Acur, Ali Ziya Ömeroğlu, Yusuf Aydın, Mehmet Araç, İsmail Eryılmaz, Cumhur Türkyılmaz, İlhan Bıçakçıoğlu, Erdal Andız, Muhammet Emin Andız, Abdulbaki Vahapoğlu, Kemal Eryılmaz, Refik Taşkır, Muhammet Aydın, Serap Ünal.

Sepetim