0.542. 537 86 70

Özlem Çerçioğlu’na yargı yolu göründü…

ARTIK SÖZ AYDIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDA…Danıştay 1. Dairesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na soruşturma açılması için dosyaları Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

2017-01-27

Danıştay 1. Dairesi Özlem Çerçioğlu’na soruşturma açılmasının önünü açtı.

Danıştay, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan ve İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izin verilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında soruşturma açılmasını isteyerek dosyayı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Başkan Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla tutuklu bulunan ve bu gün Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesin’nde ilk duruşması yapılarak tahliye talebi reddedilen Danışmanı Erkan Karaarslan’a ait MUHKEM ve yandaş firmalarına verilen “Danışmanlık ihalelerinde” ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat karıştırıldığı ve usulsüzlük olduğuna ilişkin yapılan suç duyurusu üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermişti.

DANIŞTAY İTİRAZI REDDETTİ..

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bakanlığın soruşturma izni verdiği kararının kaldırılması ve suç duyurusunun işleme konulmaması için Danıştay’a itiraz başvurusu yaptı. Danıştay 1. Dairesi Özlem Çerçioğlu ve diğer şüpheliler hakkında “şikâyetin ön inceleme yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu” gerekçesiyle itirazı reddetti.

DOSYA SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ..

Yapılan itirazın reddine karar veren Danıştay 1. Dairesi Özlem Çerçioğlu ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması için dosyayı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Böylece Özlem Çerçioğlu hakkındaki suç duyurusu işleme konularak soruşturmanın önü açılmış oldu. 

DOSYADA NELER VAR?

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Erkan Karaarslan’a ait MUHKEM Ltd. Şti. ve yandaş firmalara verilen “Danışmanlık ihalelerinde” ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat karıştırılmasının yanı sıra Aydın BŞB ve ASKİ Genel Müdürlüğü’nde 862 kişilik personel çalıştırılması ihalesine fesat karıştırıldığı (hatırlanacağı üzere 4 milyon tutarındaki ihale iptal edilerek aynı ihale 6 milyon 200 bin lira bedelle başka bir firmaya verilmişti) ayrıca Bozdoğan İlçesindeki 18-19-29-21 No.lu Mardan Su kaynaklarından elde edilen suyun tonu ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 16 lira 18 kuruştan satılırken 2015 yılında aynı suyu tonu 2 lira 40 kuruştan satarak kamu zararı oluşturuldu gibi konular soruşturma dosyasında yer alıyor.

ARKASI GELİYOR…

Hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunan Özlem Çerçioğlu hakkında Adliye yeri, EMAN, LİTERA, Atatürk Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi, Kaçak Malikâne gibi dosyalardan da soruşturma izninin verilmesi bekleniyor.

Sepetim