0.542. 537 86 70

Özışık kardeşlerin ofisine polis baskını…

Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı öne sürülen Hadi Özışık bu durumu çok sert şekilde yalanlayınca Peker kendisi ile yaptığı görüşmelerin videolarını sosyal medya hesabından yayınladı ve ortalık iyice karıştı. Peker’in bu son hamlesi, yeraltı dünyası ile siyaset, iş ve medya çevreleri arasındaki ilişkilerden bir devrin sonlanmakta olduğunun işareti olarak değerlendirildi. Sulh Ceza Hakimliği'nden çıkan arama kararı sonrasında, Özışık kardeşlerin ofisinde ve ikametlerinde İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Özışık kardeşlerin bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu..

2021-05-22

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında, Hadi ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu internet sitesinin ofisinde arama yapıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatına üzerine, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu internet sitesinin Ataşehir'deki ofisinde arama yapıldı. Aramalar sonucu, Özışık kardeşlere ait telefonlara ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin İstanbul Emniyetinde paylaşılan bilgi notunda "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 21.05.2021 tarihli talimatına istinaden şüpheliler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu Ataşehir adresli "İnternethaber" isimli iş yerinde arama yapılmış; arama sonucunda şüpheli şahısların kullanımında olan telefonlara ve dijital materyale el konulmuştur” denildi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker ile görüşen gazeteci Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakan Soylu, Özışık kardeşler hakkında "hakaret," "iftira" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarını yöneltmişti.

Arka arkaya yayınladığı videolarda özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ağır iddialarda bulunan Sedat Peker, Hadi Özışık'ın Süleyman Soylu ile aralarında aracı olduğunu öne sürmüştü.

Peker sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hadi Özışık-Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu'yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim" ifadelerini kullanmış ve Hadi Özışık ile görüşmesinin kaydını paylaşmıştı.

Özışık ise kamuoyu açıklamasında "İyi niyetle aldığım insiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır" demişti.

Bu arada Sedat Peker'e ait olan internet sitesine ise "millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin 21 Mayıs 2021 tarih ve 2021/5698 sayılı kararı ile erişim engeli getirildiği açıklandı. 

Sepetim