0.542. 537 86 70

Önce tuttu elinden sonra niye bıraktı?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı Özlem Çerçioğlu, İYİ Parti Nazilli Adayı Kürşat Engin Özcan’ı seçim çalışmalarında yalnız bıraktı.. Çerçioğlu’nun dün Nazilli’de yapılan meclis üyeleri toplantısında “Kürşat seçim çalışmalarında benim adımı kullanmasın” şeklinde haber gönderdiği öğrenildi.

2019-02-26

Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile birlikte İYİ Parti’den Kürşat Engin Özcan’ın Millet İttifakı Adayı olması için CHP’nin Nazilli’de kendi adayını çıkarmasının önünü kesen Özlem Çerçioğlu, İttifak Adayının Kürşat Engin Özcan’ın yapılmasının ardından Meclis Üyelerinin belirlenmesi ile birlikte başta büyük destek verdiği ve “Çerçioğlu’nun Prensi” diye anılmaya başlanan Kürşat Engin Özcan’dan desteğini çektiği öğrenildi.

Nazilli’de İttifak Adayının belirlenme sürecinde CHP Nazilli İlçe Örgütü’ne sırtını dönen ve bu davranışı ile de CHP tabanının büyük tepkisini çeken Özlem Çerçioğlu gittiği her siyasi platformda İYİ Partili Kürşat Engin Özcan ile birlikte poz verirken, Belediye Meclis Üyeliklerinin belirlenmesinin ardından Kürşat Engin Özcan’ı seçim çalışmalarında yalnız bıraktı.

Kürşat Engin Özcan’ın Nazilli’de yürüttüğü seçim çalışmalarına katılmadığı gözlemlenen Özlem Çerçioğlu’nun bu tavrı “Meclis Listesinden Memnuniyetsizlik” olarak değelendirilirken, birlik ve beraberlik içinde ilçeyi yöneteceklerini ifade eden Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, “İttifak ortağımız CHP ile görüşüp anlaştık. Görüşüp, anlaşmamız 5 dakikadan fazla sürmedi. İsimler İYİ Parti listelerinden olacak” şeklindeki açıklaması “Belediye Meclis Listesini Kürşat Engin Özcan tek başına yaptı” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Özcan’ın, AK Parti’de yer bulamayan yakın arkadaşı Kadir Mutlu’ya liste başında yer vermesi yine aynı şekilde kontenjanına da yakın arkadaşları olan Mert Öreroğlu, Mehmet Bingül ve Mustafa Tınazyer’e yer vermesi hem Özlem Çerçioğlu cephesinde hem de CHP’de memnuniyetsizlik yarattı.

Listeler belirlendikten sonra İl Başkanı Ali Çankır’ın da Nazilli’ye gelerek listeden istifalar istemesi ve Kürşat Engin Özcan’ın arkadaşı olan CHP’li Fatih Pehlivan’ın istifasını istemesi ve yerine Ulvi Yıldırım Kahraman’ı koymaya çalışması liste krizini ortaya çıkardı.

Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan’ın meclis üyelikleri için müracaat eden 100 isim içinden Özlem Çerçioğlu ve CHP İl Başkanı Ali Çankır’a yakın isimlere yer vermeyip 5 dakikada önceden fikir birliği içinde olduğu kendisine yakın isimler olan Kadir Mutlu, Soner Yelkovan, Fatih Pehlivan, Hakkı Siber, Adnan Dönmez, Erol Angın, Ali Gölgesiz, Ertan Çetiner, İsmail Civlez, Cihan Doğan, Gönül Öztürk, Ali Özgedik, Seher Gül, Yezdan Yıldırım, Cem Şengül, Bülent Burmaoğlu, Mustafa Tunay, Tayfun Yazıcı, İbrahim Said Kırlıoğlu, Nuriye Yıldırım, Harun Dövez, Avni Tüver, Yaşar Doğan, Gamze Gül Çağlayan, Seher Sakarya, Semih Sağlık, Nur Sultan Karaaslan ve İsmail Çeldir’e listesinde yer vermesi Özlem Çerçioğlu’nun Özcan’ı seçim çalışmalarında yalnız bırakmasında önemli bir etken oldu.

Ayrıca, Özlem Çerçioğlu’nun dün Nazilli’de yapılan meclis üyeleri toplantısında “Kürşat seçim çalışmalarında benim adımı kullanmasın” şeklinde haber gönderdiği de siyasi kulislerden sızdı. Bu durum ise siyasi camiada “Önce tuttu elinden sonra niye bıraktı” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

35 KİŞİLİK GRUP İYİ PARTİ İLE YOLLARI AYIRDI..

Öte yandan. Nazilli İYİ Parti’de meclis üyeleri listesinin açıklanmasıyla birlikte sular durulmak bilmiyor. Özlem Çerçioğlu’nun verdiği ismin listede yer almamasıyla birlikte AK Partili Kadir Mutlu’nun İYİ Parti’den 1. sıraya alınması sonucu 35 parti üyesi İYİ Parti ile yollarını ayırdı.

Sepetim