0.542. 537 86 70

O sarışın bakın kim çıktı…

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in gündeme getirdiği "Sarışın Kadın"ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran olduğu ortaya çıktı.

2018-04-08

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, partisinin il kongresine katılmak için Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladığı Adnan Menderes Stadı’nda yaptığı ve Aydın siyasetine bomba gibi düşen 23 dakikalık özel görüşmesinde yanında bulunduğu belirtilen, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in gündeme getirdiği "Sarışın Kadın"ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran olduğu ortaya çıktı.
Siyasi kulislerde CHP'nin 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı sıkça konuşulan isim olan Genel Başkan Yardımıcısı Cankurtaran'ın protokol listesinde adının olmamasına rağmen arasının çok iyi olduğu bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte stada gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladığı ve daha önce belirlenen görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile katıldığı ortaya çıktı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yaklaşık 23 dakikalık görüşmenin ve bazı ayrıntıların www.aydinsafak.com haber sitesi tarafından ortaya çıkarılıp duyurulması üzerine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in kendine ait sosyal hesabından yaptığı ve kısa bir süre sonra kaldırdığı "Sayın Özlem Çerçioğlu, tanımadığımız ve karşılama listesinde ismi olamayan kimliği meçhul bir bayan aracılığıyla Adnan Menderes Stadyumu VİP Salonu’nda Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştü. Görüşmenin içeriği ve sebebi konusunda hiçbir bilgimiz yoktur. Önceden programlanmış ve bilgimiz dahilinde bir görüşme değildir. Kimliği meçhul bayanın karşılama listesinde ismi olmaması sebebiyle stada alınması için Cumhurbaşkanlığı güvenlik görevlileriyle Sayın Çerçioğlu arasında gerginlik olduğunu da duyduk. Özel görüşmeye kimliği meçhul bayan da katılmıştır" şeklindeki açıklamasında gündeme getirdiği Sarışın Bayan'ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın Erdoğan-Çerçioğlu görüşmesine nasıl ve niçin katıldığı ise büyük şaşkınlık ve merak uyandırdı.
Yaklaşık 23 dakikayı bulan ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun aralarında adli bir konunun da bulunduğu bazı dosyaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği iddia edildi.

Aydın AK Parti temsilcilerinin haberi bile olmadığı bu görüşmede neler konuşulduğu taraflar arasında sır gibi saklanırken Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın, bu görüşmeye katılması hem AK Parti, hem de CHP kanadında kafaları daha da karıştırdı.
Partisi tarafından 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Belediye Başkan Adayı gösterileceği konuşulan Cankurtaran'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan habersiz bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmesi konusunda sosyal hesabından açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "Yapılan bu özel görüşmeyi bizim izah edecek halimiz yok, işimize bakalım..." dedi. Milletvekili Öz ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın protokol sırasına gizlice girdiğini iddia etti.

(Hasan KADİFE)

Sepetim