0.542. 537 86 70

NEHİRSAN A.Ş.’DEN, ATABAY’A ÇAĞRI…

NEHİRSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, Didim’de yaklaşık 2 binin üzerinde kaçak yıkım kararı varken Belediye Başkanı Ahmet deniz Atabay’ın sadece Nehirsan A.Ş.’nin inşaatını konu ederek gündem yaratmasının siyasi rant yaratma çabası olduğunu söyledi.

2018-10-18

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yaklaşan yerel seçimler öncesinde başarısız yönetiminin ve hatalı kararlarının Didim’e verilen zararın konuşulmasını engellemek adına kamuoyunu yanlış ve eksik bilgilendirdiğini kaydeden Nehirsan A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak Başkan Atabay’a çağrıda bulundu.

“Ruhsatlı inşaatımıza dair yaptığımız ve yapacağımız hak mücadelemiz kanuni ve hukukidir” diyen Ahmet Orak, “Tüm hak mücadelemiz süresince bu güne kadar hukuk dışı bir yaptırım ve uygulamamız olmamıştır ve de olamaz. Hukuken haklılığımız da Didim icra kayıt dosyalarında mevcuttur. Devletimizin sağladığı İmar Barışı ile inşaatımıza ve yatırımlarımıza devam etmek ve siyasi husumetinizle oluşan ticari zararımızın karşılanması gibi basit bir talebimiz var. Nehirsan A.Ş yi siyasi malzeme olarak, seçim propagandası yapmak için, haksızca suçlayarak, yalanlarla karalayarak yönetiminizin yanlış kararlarından sebep oluşan zararların, yanlış politikalarınızın üzerini örtmek için kullanmanıza da izin vermeyeceğiz” dedi.

NEHİRSAN A.Ş.’DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

“KAMUOYU’NA SAYGIYLA DUYURUMUZDUR;

Öncelikle Didim’in korunması, imarı doğası ve geleceği için demokratik kitle örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, gösterdiği hassasiyetten tüm yatırımlarını Didim’e yapan ve yapmak isteyen firma olarak en çok biz mutluluk duyuyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanımızın yatırımcıya yönelik çağrısına istinaden, ilçemizin tüm resmi kurumları ile istişare içerisinde Didim’e değer katacak özenli bir mimari ve yüksek estetik anlayışı ile Nehirsan A.Ş olarak; Didim’in marka değerini güçlendirecek, Didim’e değer katacak, Didim’in en şık, en iddialı, en önemli turistik tesislerinden birini hayata geçirmek için başladığımız yatırım serüvenimizde geldiğimiz bu noktada, bize atılan tüm iftiralara rağmen, firmamız üzerinden yürütülen tüm siyasi hesaplaşmalara rağmen bağımsız yargıya ve adalete inancımız tamdır.

Her türlü resmi prosedüre uygun başlattığımız ruhsatlı inşaatımızın siyasetin oyuncağı haline gelerek henüz inşaat halindeyken ruhsatının iptal edilmesi ile başlayan tüm hak mücadelemizde, kamuoyunun eksik, yanlış ve tek taraflı bilgilendirilmesi sonucu hak etmediğimiz ithamlarla karşı karşıyayız. Atılan iftiraların hukuken cezasız kalmayacağından son derece eminiz.

Nehirsan A.Ş’ yatırımlarını Didim’e yaptı çünkü biz Didim’i seviyor ve gerçekten Didim kalkınsın istiyoruz. Tüm güçlü yatırımlarımızı Didim’e yapacak kadar da Didim’e inanıyor ve Didim’in geleceğine değer veriyoruz. Güçlü yatırımlar yaptığımız Didim’in geleceğini de siyasetin bir söylediği bir diğerini tutmayan liderlerinden, kişisel çıkar hesapları ile hareket eden meclis üyelerinden ya da çıkar amaçlı imza atan tüm yetkililerden çok daha fazla düşünüyoruz.

Didim’de yaklaşık 2000’in üzerinde yıkım kararı var iken Didim Belediye Başkanı Sn A. Deniz Atabay’ın sadece Nehirsan A.Ş’nin inşaatını konu ederek, gündem yaratmasının Nehirsan A.Ş üzerinden siyasi rant yaratma çabası olduğunu düşünüyoruz. Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’ın yaklaşan yerel seçimler öncesinde başarısız yönetiminin ve hatalı kararlarının Didim’e verilen zararın konuşulmasını engellemek adına kamuoyunu yanlış ve eksik bilgilendirerek bizim büyük yatırımımız üzerinden karşı argüman yaratarak siyasi rant yakalamaya çalışan Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’a açık çağrımızdır.

Sn. Başkan Atabay; ruhsatlı inşaatımıza dair yaptığımız ve yapacağımız her türlü hak mücadelemiz kanuni ve hukukidir. Tüm hak mücadelemiz süresince bu güne kadar hukuk dışı bir yaptırım ve uygulamamız olmamıştır ve de olamaz. Hukuken haklılığımız da Didim icra kayıt dosyalarında mevcuttur. Devletimizin sağladığı İmar Barışı ile inşaatımıza ve yatırımlarımıza devam etmek ve siyasi husumetinizle oluşan ticari zararımızın karşılanması gibi basit bir talebimiz var. Bu önemli yatırımı durdurmaya çalıştığınız sürelerde sadece biz kaybetmedik Didim de bu büyük yatırımın oluşturacağı her türlü kazancı ve sağlayacağı tüm faydayı kaybetti. Nehirsan A.Ş yi siyasi malzeme olarak, seçim propagandası yapmak için, haksızca suçlayarak, yalanlarla karalayarak yönetiminizin yanlış kararlarından sebep oluşan zararların, yanlış politikalarınızın üzerini örtmek için kullanmanıza da izin vermeyeceğiz.

 

Sn. Başkan Didim’in geleceğini düşünerek, yatırımcısı ile çevrecisi ile siyasetçisi ile Didim’i el birliği ile kalkındırmalıyız. Belediyesinin hizmetlerini aksatacak her türlü duruma engel olmanızı, Didim ‘e gelecek yatırımların ve yatırımcının önünü oy hesabı ve rant hesabı yapmadan açmanızı, Didim’in size ve yakın çevreniz dışındakiler için de kazançlı yatırımlar yaratmasını, bizden başka mağdurlar yaratmamanızı talep ediyoruz.

Ayrıca sizin ve üst düzey çalışma arkadaşlarınızın, siyaseti ticarete karıştırmasından sebep, en çok size oy veren size inanan Didim Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri mağdurdur. Adalet konusunda son derece hassas olan ve haklı mücadelede direnmeyi bizlerden daha iyi bilen, Didim Cumhuriyet Halk Partililer de çok iyi biliyor ki şahsi husumetleriniz ve yanlış yönetiminiz Atatürk’ün kurduğu partiye yakışmayan, devlet ciddiyetinden uzak, yakın çevresini kalkındıran, halktan uzak, beceriksiz yönetim anlayışınız en çok bugünlerde destek beklediğiniz Didim Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermiştir.

Didim Belediyesi’nden alacağımız tazminatlar ile ilçemizin yurt içinde ve yurt dışında çok daha doğru etkin ve etkili tanıtılması adına pay ayıracağımızı daha önce açıklamıştık.

Didim’i seven Didim’in demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına da açıkça buradan deklare ediyoruz. Didim’in geleceğini doğasını korumak adına Sn. Başkan Ahmet Deniz Atabay döneminde yanarak yok olan tüm arazilerin yeniden yeşillenmesi için gereken tüm fidanlar Nehirsan A.Ş tarafından temin edilerek Didim’in kaybettiği tüm yeşil alan Didim’in geleceğini korumak adına yeniden Didim’e hediye edilecektir.

Karşılığı olmayacağını bildiği halde kamuoyunu yanıltarak imza toplamak, atılan imzaya da harcanan çabaya da değer vermemektir. Tüm diğer hak sahipleri gibi imar barışı sayesinde Nehirsan A.Ş tarafından en kısa sürede hizmete hazırlanacak olan turistik tesisimizin Didim’in geleceğine zararı olmadığı gibi, Didim’e faydası olan önemli yatırımlardan biridir. Didim Belediye Başkanı Sn. A. Deniz Atabay’ın bizim üzerimizden haklılık yaratma çabası, kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi ve yanlış yönlendirmesindeki tek durum Didim’in geleceğini korumak değil, yaklaşan yerel seçimler sebebi ile başka bir konuda destek alamayan, yakın çalışma arkadaşları tarafından bile yalnız bırakılmış bir yönetimin başkan adayının, koltuğunu korumak kaygısı taşımaktadır.

Atılan her imzaya kıymet ve değer veriyoruz. Didim hepimizin kıymetlisidir.

Tek taraflı dinleyince herkes haklı görünür. Hak mücadelemizde yaşadığımız tüm sıkıntıları bir de bizden dinlemeniz, Didim’in korunması, imarı doğası ve geleceği için demokratik kitle örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının tarafsız duruş sergileyebilmesi, konu hakkında gerçekten fikir sahibi olmak isteyen tüm Didimlileri Basın yayın organlarını ve Didim Belediye Başkanı Sn. Atabay’ı gerçek çözümler üretmek adına

21 Ekim Pazar Günü Saat 15:30 de Didim Ticaret Odasında Nehirsan A.Ş nin düzenleyeceği basın toplantısına ve istişareye davet ediyoruz.”

Kamuoyuna Saygılarımla;

Nehirsan A.Ş Adına / Ahmet Orak

Sepetim