0.542. 537 86 70

Nazilli Polis Okulu Millet Bahçesi mi yapılacak?

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakan Süleyman Soylu’ya Emniyet personeli ve Nazilli’deki polis okulunu sordu.

2019-11-22

“Emniyet Genel Müdürlüğüne ait personelin her ay standart yatan mesai ücretlerinin dışında, personel sıkıntısı olan bazı bölgelerde sabit mesai ücretlerini aşan sürelerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar” diyen Bülbül, “Örneğin, Aydın yerelinde özellikle turizm bölgesi olan Kuşadası ve Didim'de personel, sezon zamanı nüfusun 1 milyonu bulduğu için günde on iki, on dört saat çalıştırılmaktadır. Komşu illerden görevlendirmeyle gelen ilave personelin de konaklama, yeme içme konusunda ciddi mağduriyetler oluşmaktadır. Personelin, polislerin özlük hakları, çalışma şartları, 3600 gösterge mağduriyetleri ve fazla mesai konusunda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.

Bülbül ayrıca, terfiler, atamalar ve görevlendirmelerle ilgili  “Siyaset, cemaat, tarikat ilişkilerine göre şekillendiği konusundaki görüşleriniz nelerdir?” diye sordu.

POLİS OKULU MİLLET BAHÇESİ Mİ YAPILACAK?

Aydın Nazilli’deki polis okulu da CHP’li Bülbül’ün gündemindeydi. Bülbül konu hakkında şunları söyledi:

“2007 yılında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerince depreme dayanıksız raporu gereğince kapatılan ve 2012 yılında yıkımı yapılan Nazilli Polis Okulu arazisi bu yıldan beri kullanılmamakla birlikte ilçemizde uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara sahip bir grup kişilerin bulunduğu yer hâline dönüşmüştür. Nazilli ilçesinden aracıyla geçen herkesin bu görüntüye şahit olması bizi derinden üzmektedir. Aynı zamanda, arazide bulunan ağaçlar bazı vatandaşlar tarafından da kesilmektedir. Bu araziyle alakalı Bakanlığımızın bir çalışması var mıdır, varsa da hangi ihtiyaca göre belirlenmiştir? Polis Okulunu ilçeye yeniden getirmenin mümkün olmadığı, ihtiyaç olduğu hâlde yeni bir kaymakamlık veya adliye binası yapmanın da ekonomik külfet olduğu, bu nedenle millet bahçesi hâline çevirme projesi getirilmek istendiği AKP milletvekilleri tarafından basında açıklanmıştır. 7 yıldan beri boş olan polis okulu arazisi konusunda İçişleri Bakanlığının Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yaptığı bir çalışma var mıdır?”

Bülbül ayrıca Bakan Soylu’ya Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük hakkında AKP milletvekilinin "Nazilli'ye hafif birisiydi, gereken yapıldı, ben de bu arkadaşın Nazilli'ye yakışmadığını düşünerek fişini çektim" açıklamasını da sordu. Bülbül, “Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz” dedi.

Sepetim