0.542. 537 86 70

Nazilli’de 96. yıl coşkusu…

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı coşku ile kutladı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan etkinlikler, halk dansları ve mehteran takımı gösterileri ile sona erdi.

2018-09-05

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı Belediye Meydanında yapılan gösterilerle kutlandı.

Yoğun katılımın olduğu törene, Nazilli Kaymakam Vekili Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Haktan Öztürk, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, İYİ Parti İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, muhtarlar, daire müdürleri, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, Gaziler ve Şehitler Mezarlığı’nı ziyaret eden protokol üyeleri, Belediye Meydanı’nda yerli ve yabancı grupların gösterini izledi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “5 Eylül ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayıp millet olma sevincini yaşadığımız ve ulusal onurumuzu koruma bahtiyarlığına eriştiğimiz tarihi günlerimizden biridir. Tarihi boyunca esareti kabul etmeyen ve etmeyecek olan yüce Türk milleti atasına inanmış ve Büyük Komutan düsturu olan ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ya istiklal ya ölüm’ inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Şehit olma pahasına esaret prangalarını parçalayarak gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşamasını sağlayan ecdadımızın fedakarlıkları hiçbir dünyevi nimetle kıyaslanamaz” dedi.

Türk milletinin 96 yıl önce Kocatepe’den İzmir’e kadar eşsiz bir destan yazdığını hatırlatan Başkan Alıcık, “Herkes bilmelidir ki; zaferlerimizdeki milli heyecanın ve şuurun aynısını bugün Türkiye sevdalılarının düşünce ve davranışlarında fazlasıyla bulunmaktadır. Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın, bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Bu tarihi kararlılığın karşısında kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkumdur. Tarihi zaferlerle dolu olan Türk milleti bu badireleri atlatacak ve güçlükleri alt edecek kudrettedir. Millet olarak can verdik, bedel ödedik ve üzerinde yaşadığımız her karış yeri destansı mücadelemizle vatanlaştırdık. Unutulmamalıdır ki biz bu toprakları ayırmak ve bölmek için vatanlaştırmadık. Biz bu toprakları dağıtmak ve parçalamak için yurt tutmadık. Hepsinden de önemlisi biz bu mukaddes topraklarda emanetçi, kiracı, gelip geçici, konargöçer olmadık, olmayacağız ” diye konuştu.

Alıcık’ın konuşmasının ardından Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin-İncir ve Nazilli konulu şiir yarışmasında dereceye giren Savaş Sarıkaya, Levent Topludal ve İbrahim Özdemir’e ödülleri takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya ve Türkiye ekiplerinin halk danslarının renk kattığı program TRT sanatçıları İsmail Özkan, Oktay Ertuğrul ve Çiğdem Gürdal’ın Alaturka Akşamlar konseri ile sone erecek.

Sepetim