0.542. 537 86 70

Nazilli’de Nevruz kutlaması…

Nazilli Belediyesi 8. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlamaları büyük bir coşku ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

2018-03-22

Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlamaları, Ukrayna, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen halk oyunları ekiplerinin de katılımıyla Belediye Meydanında gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, dernek, STK ve siyasi parti kuruluşlarının temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar belediye meydanında nevruz ateşinin yakılması, nevruz duası, nevruz sepetlerinin takdimi, protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Alıcık, birlik ve beraberlik mesajı vererek şöyle dedi:

“Binlerce yıllık tarihi süreç içerisinde, büyük Türk milletini; ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan, köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak, yüzyılları aşarak bugünlere ulaşan nevruz bayramımız kutlu olsun. Nevruz; binlerce yıllık tarihi sürecin köklü bir mirasıdır ve aynı zamanda bizim için bir iftihar vesilesidir. Türk’ün bahar bayramı olan nevruz; milli doğruluşun, yeniden doğuşun simgesidir. Bugün büyük bir coşku ve önem arz etmektedir. Çünkü Türk kültüründen kaynaklanan Ergenekon, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Toprağın uyanıp, nimetlerini sunduğu, gece ile gündüzün eşitlendiği, doğanın canlandığı, dostluğun pekiştiği, kardeşliğin güçlendiği nevruz bayramına hep birlikte, sizlerle iştirak etmekten dolayı bahtiyarım. Nazilli Belediyesi Başkanı olarak seçildiğimiz günden beri Nevruzu Türkün bayramı olduğunu, Türkün Orta Asya’dan çıkışını, baharın müjdelendiğinin, birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın olduğunu, vatanın ve bayrak sevgisinin önemini arz etmek için kutladığımız bir bayram şeklinde oluyor. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın."

Kaymakam Küçük konuşmasında tüm Türk dünyasına barış ve huzur diledi. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden protokol üyelerinin atlamasının ardından örs dövüldü. Bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz sepeti Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından Kaymakam İbrahim Küçük’e takdim edildi.

Protokol üyeleri geleneksel nevruz yumurtalarını tokuşturdu. Öğrencilerin Nevruz şiiri okumasının ardından yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri ile kutlamalar sona erdi.

Sepetim