0.542. 537 86 70

Nazilli’de 3 milyonluk imar rantı…

NAZİLLİ’DE CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN YAKININA İMAR RANTI.. “Nazilli Dallıca’da yapılmak istenen imar değişikliği Başkan Özcan’ın canını sıkıyor. Bakalım ne kadar direnebilecek” spotuyla kamuoyuna duyurduğumuz kişiye özel imar tadilatı Nazilli Belediye Meclisi’nde onayladı!

2019-05-29

* Kürşat Engin Özcan Başkanlığı’ndaki Nazilli Belediye Meclisi aldığı kararla, CHP’li İmar Komisyonu Üyesi olan Hakkı Siber’in yakınına ait bir arazide kişiye özel imar tadilatını onayladı. Onaylanan imar tadilatına göre arazinin orta kısmında bulunan ve 3 kat imar izni olan konut alnının yeri değiştirilip cadde üzerine alınarak emsal gösterilerek 7 kata çıkartılmasının yolu açıldı. Yeni imar planına göre söz konusu arazi üzerindeki konut alanının cadde üzerine alınmasıyla birlikte daire fiyatlarının ikiye katlanarak yaklaşık 3 milyon liralık bir rant elde edileceği ileri sürüldü.

Nazilli’nin Dallıca Mahallesi’nde Osman Bayram isimli vatandaşa ait olan cephesi ana caddeye bakan 785 parsel olarak bilinen Zeytinli Bahçe Düğün Salonu’nun bulunduğu7 bin 800 metrekarelik ada, 2007 yılında köy tüzel kişiliği tarafından imar yönünden üçe bölünerek işaretlendi. Ana caddeye bakan cephesi Kültürel alan, orta bölümü ise konut alanı ve arka cephesi yeşil alan olarak işaretlenen ada üzerinde konut alanı yasa gereği orta kısımda yer aldığı için ayrık nizam olarak 3 kat imar izni olarak belirlendi.

Yurt dışında yaşayan arazi sahibi o dönemde Aydın Valiliği’ne bağlı il özel idare Müdürlüğüne mağdur olduğunu belirterek itirazda bulundu ancak bir sonuç alamadı.

BÖLGEDE İNŞAAT SEKTÖRÜ HIZLA GELİŞMEYE BAŞLADI

Son dönemlerde inşaat sektörünün de hareketlenmesiyle birlikte Nazilli İsabeyli yolu üzerinde 7 katlı binalar yükselmeye başladı ve bölgedeki şehirleşmede büyük artış yaşandı. Lüks villa ve rezidansların inşa edildiği bölgede cadde üzerindeki daireler bile 350 ila 500 milyon TL’den satılmaya başlandı.

ŞEHİR PLANCISINA İMAR TADİLATI YAPTIRDI

Arazi sahibi Osman Bayram bu yıl Türkiye’ye geldiği sırada bir şehir plancısı ile anlaşarak arazisi üzerinde imar tadilatı yaptırdı. Yeni yapılan imar tadilatına göre 7 bin 800 metre karelik alanın orta kısmında kalan 3 bin 800 metrekare konut alanını cadde üzerine aldırdı. Bayram daha sonra  Ocak 2019 tarihinde Nazilli Belediyesine müracaatta bulunarak imar tadilatının onaylanması talebinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDE JET HIZIYLA KABUL EDİLDİ

Arazi sahibinin imar tadilatı değişikliği talebini değerlendiren Nazilli Belediyesi yasa gereği 1/5000 ölçekli imar planı için evrakları görüşülmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Haluk Alıcık başkanlığındaki Nazilli Belediyesi’nin, geçmiş dönemlerdeki büyük imar tadilatlarını ya sümen altı yapan ya da reddeden Büyükşehir Belediyesi her ne hikmetse daha önce sıraya bile almadığı evrakları 14 gün gibi bir sürede jet hızıyla işleme alıp 29 Şubat 2019 tarihinde onaylayıp Nazilli Belediyesi’ne “bizce uygundur, siz de 1/1000 ölçekli imar planını uygulayın” yazısı gönderdi.

Nazilli Belediyesi’nde seçim sürecinde askıya çıkan imar tadilatına itiraz olmayınca seçimlere 3 gün kala yani 27 Mart 2019 tarihinde süresi dolarak askıdan indirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE DEVREYE GİREN İSİM KADİR MUTLU’MU’?

Seçimlere kısa bir süre kala Nazilli Belediyesi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen imar tadilatının bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafında reddedilmesine rağmen Osman Bayram’a ait belgenin onaylanması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakınlığıyla bilinen ve onun tarafından Belediye Meclis Üyeliği listesinin birinci sırasına alınan şimdiki Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu’nun devreye girerek işlemleri hızlandırıldığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmesinin sağlandığı iddia edildi.

OSMAN BAYRAM KİMDİR?

Nazilli kamuoyunu son günlerde meşgul eden ve 3 milyon liralık rantın döndüğü iddia edilen arazinin sahibi olan Osman Bayram peki kimdir?

Yurt dışında yaşayan Osman Bayram’ın 18 Ağustos 2018 tarihinde hayatını kaybeden aynı zamanda Kadir Mutlu’nun da yakın arkadaşı olan Nazilli Masterler takımının kalecisi Rıfkı Siber’in bacanağı olduğu ortaya çıktı.

NAZİLLİ İMAR KOMİSYONUNDA KİMLER VAR?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan başkanlığında toplanan Nazilli Belediye Meclisi’nde komisyon üyeleri seçilerek görevlendirildi. Yeni dönemde İmar komisyonuna Millet ittifakından Kadir Mutlu, Mehmet Bingül ve arazi sahibi Osman Bayram’ın yakını olan CHP’li Hakkı Siber ile Cumhur ittifakından Mustafa kaya ve Ali Ertürk seçildi.

MAYIS AYINDAKİ MECLİS TOPLANTISINDA APAR TOPAR KABUL EDİLDİ

Nazilli Belediye Meclisi’nin Mayıs ayında yapılan olağan meclis toplantısında gündem maddesi olarak ele alınan 785 nolu parsel üzerindeki imar tadilatı değişikliğini oylamaya sunan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Millet ittifakı meclis üyelerinin de kabul ettiği değişikliği onaylayarak resmileştirdi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN NE DEDİ?

Konuyla ilgili olarak görüşlerini almak için kendisini telefonla defalarca aramamıza rağmen ulaşamadığımız ve bize geri dönüş sağlamayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın bu konudaki görüşlerini bilmediğimiz için açıklamalarına yer veremiyoruz!

HABERKAYNAĞI: MURAT GÜRKAN - NazilliPost

Sepetim