0.542. 537 86 70

Nazilli Belediyesi çalışanları “HAK-İŞ” dedi..

Nazilli Belediyesi çalışanları sendika tercihlerini HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikasından yana kullandı.

2018-06-11

HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız geçtiğimiz günlerde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti. Yıldız, ziyarette HİZMET-İŞ Sendikası olarak Belediyede çalışan işçiler için teşkilatlanma çalışmalarında bulunacaklarını dile getirdi.

YENİ KADRO ALAN İŞÇİLER SENDİKALI OLDU

Nazilli Belediyesi’nde çalışan yeni kadro alan işçiler bu süreçle birlikte sendika ile tanışırken, kadrolu işçilerde HİZMET-İŞ sendikasına geçmeye başladı.

Nazilli Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 450 işçi ile bir araya gelen Yıldız, işçilere sendikalı olmanın faydaları ve sendikal kazanımları hakkında bilgiler verdi. Toplantıya HİZMET-İŞ Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ve Aydın İl Başkanı Koray Güneş te katıldı.

“HİZMET-İŞ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASI”

“HİZMET-İŞ Sendikası Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıdır” diyen Yıldız, “Sendikamızın gücü teşkilat yapısından kaynaklanıyor. Biz toplu iş sözleşmesi yaptığımız kurumları karşı taraf olarak değil sosyal ortak olarak görüyoruz. Sendikal anlayışımızın gereği olarak da işçinin menfaatine olmayan hiçbir şeyi kabul etmeyiz” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN ALICIK: İŞÇİLERİMİZİN KARARINA SAYGILIYIZ

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Belediyemizde çalışan işçilerimizin sendikalı olmak istemeleri ve hangi sendikayı tercih edecekleri anayasal haklarıdır. Bizde bu hakka saygı duyuyoruz” dedi.

ÜYELİKLER YAPILMAYA BAŞLANDI

HİZMET-İŞ Sendikası Aydın İl Başkanı Koray Güneş’te süreç ile ilgili bilgiler vererek, “Buharkent, İncirliova, Köşk, Kuyucak ve Karpuzlu Belediyelerinde biz varız. Şimdi de Nazilli Belediyesi’nde yeni kadro olan işçiler ve kadrolu olan işçiler sendikamıza üye olmaya başladı” dedi.

Sepetim