0.542. 537 86 70

Milletvekili Yavuz’dan tepki..

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz: “PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’ye tek bir laf edemeyen bir genel başkan Sayın Cumhurbaşkanımıza asla dil uzatamaz.”

2021-02-21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gara katliamının sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu yönündeki açıklamalarına AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz tepki gösterdi.

AK Parti’li Yavuz yaptığı açıklama da, “Düzenlenen bir kaset kumpası sonrasında genel başkanlık koltuğuna oturan, hezimete uğradığı her seçim sonrasında bile o koltuğu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara Katliamı üzerinden yeni bir provakasyona imza atmıştır” dedi.

Milletvekili Yavuz yaptığı yazılı açıklamada şunları keydetti:

“Eli kanlı terör örgütü PKK’lı alçaklar tarafından şehit edilen 13 vatandaşımıza Cenab-ı Allah’tan bir kez daha rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Öte yandan hepimizin canının yandığı Gara katliamını, devletin üzerine yıkma oyununa giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Cumhurbaşkanımızı sorumlu göstermeye çalışması nasıl bir kirli siyaset yaptığının en açık göstergesidir.

Bu zaman kadar eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’ye karşı en ufak bir eleştiri yapmayan bu kişinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik söylemleri yok hükmündedir.

Gara’da icra edilen Kartal Pençe-2 Harekatı, PKK’lı teröristlerin kökünün kaynağında kurutulması noktasında önemli bir harekattır. 13 vatandaşımızın şehit edilmesi eli kanlı, alçak, namussuz teröristlerin her zamanki gibi yaptıkları kalleşliktir. Hal böyle iken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan ve kendilerinin de kurdukları kirli ittifaklarında ortağı HDP ile ters düşmemek adına, aziz şehitlerimizin sorumluluğunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine yıkmaya kalkışması ise en hafif şekliyle akıl tutulması yaşadığının göstergesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin başında olan bu kişinin yalan ve iftiralar ile Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya yönelik bu eylemlerinin devlet adamlığı bakımından hiçbir değeri yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teröre karşı duruşu nettir. Kundaktaki bebekten yaşlımıza, asker, polis, öğretmen demeden sayısız katliam yapan bu alçakların, bu şerefsizlerin bugün bitme noktasına gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teröre karşı kararlı duruşunun en büyük göstergesidir.

Kapalı kapılar ardında kirli ittifaklar yapan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiç vakit kaybetmeden derhal silkelenip kendine gelmelidir. Uyguladığı siyaset dili son derece yanlıştır. Kendisi artık bir an önce her şeyin siyasetten ibaret olmadığını fark etmelidir. Siyaseti bir kenara bırakalım. Bayrağını tanıyan, vatanına bağlı olan her birey teröre ve onun sevicilerine karşı devletinin yanında olmalıdır. Bizim bayrağımıza, vatanımıza el uzatanların ellerinin kırılması noktasında Sayın Kılıçdaroğlu’da bir devlet adamına yakışır şekilde devletinin yanında olmalıdır. PKK’nın siyasi uzantıları ile kapalı kapılar ardında pazarlık yapmamalıdır. HDP’ye korkmadan, çekinmeden tepkisini koymalıdır.

Ülke olarak, bu güne kadar terör belasına çok bedeller ödedik. Ama bu güne kadar hiçbir zaman teröre ve teröristlere karşı duruşumuzu bozmadık. Bozmayız. Türkiye, artık birilerinin maşası olan terör örgütlerinin elini kolunu sallayarak gezdiği bir ülke değildir. Bizim terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.”

Sepetim