0.542. 537 86 70

Milletvekili Erdem, Başkanlar ile pamuğu konuştu.

Bazı ilçe Ziraat Odaları başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem “Aydın pamuğu”nu gündeme getirdi. Erdem, “Aydın'lı pamuk üreticileri merak etmesinler. Hükümetimiz pamuk üreticimizin arkasındadır” dedi.

2016-09-20

Özellikle Memphis Borsası'nda şu anda lif pamuk fiyatının 5060 TL/ton tekabül ettiğini ancak bu rakamın İzmir Borsası'nda 4600 TL/ ton olmasının nedenleri üzerinde duran Milletvekili Erdem, “Aydın'lı pamuk üreticileri merak etmesinler. Hükümetimiz pamuk üreticimizin arkasındadır” dedi.

Milletvekili Erdem, TARİŞ'e bağlı kooperatiflerin üyeleri olan pamuk üreticilerinden daha fazla pamuk alabilmeleri için neler yapılması gerektiği konusunu da değerlendirirken, “Öncelikle Aydın'dan bir heyetle Ankara'ya ziyaret kararı alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi ve Rekabet Kurumu Başkanlığı ziyaretleri yapılması kararlaştırıldı. Bu ziyaretler esnasında Pamuk üreticileri kooperatiflerimizin üreticiden daha fazla pamuk alabilmesi için Ziraat Bankası'ndan düşük faizli (sübvanseli) kredi alabilmesinin önü açılmaya çalışılacak. Çünkü kooperatifler ne kadar çok pamuk alırsa pamuk fiyatları o derece iyileşir. Borsa manipülasyonlarını önlemek üzere alınması gereken tedbirlerin üzerinde görüşülecek. Borsa'da tahtada işlem görmeden pamuk alım satımı ile ilgili araştırma yapılması sağlanacak. Ayrıca; Rekabet Kurumu Başkanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlanacak. Bütün bu yapılacak hususların tek amacı pamuk üreticisinin alın terinin karşılığını alması, hakkının bazı art niyetliler tarafından gasp edilmemesi, haksız kazanç elde edenlerin hak ettiği cezayı almasıdır. Devletimizin kurumları tüm bunları yapmaya fazlasıyla muktedir durumdadır. Bu hafta içerisinde ilgili Bakanlıklardan randevu talep ettik. İnşallah hep beraber görüşmeleri yapıp konuları ve sorunları hassasiyetle takip edeceğiz. Aydın'lı pamuk üreticileri merak etmesinler. Hükümetimiz pamuk üreticimizin arkasındadır” dedi.

Sepetim