0.542. 537 86 70

Memleket Partisi hangi değirmene su taşıyacak?

Öngörülerim umarım beni yanıltır ama Memleket Partisi AKP’nin değirmenine su taşımak amaçlı kurulan bir siyasi parti görüntüsünde...

2021-05-22

Uzun süre ha “kuruldu ha kurulacak” diye beklenen Memleket Partisi sonunda 19 Mayıs 2021 tarihinde kuruldu ve siyaset arenasındaki yerini aldı. Kurulduğu gün 19 Mayıs’ta Samsun’a giden Parti’nin Genel Başkanı Muharrem İnce’ye halk pek ilgi göstermedi.

Kamuoyu gündeminde ve gazete yazarlarının sütunlarında eleştirmeye başladığı Memleket Partisi için Fatih Altay’lı “Memkelet Partisi benim için başlamadan bitti” yorumunu yaparken, kamuoyunda da parti logosunun çalıntı olduğu eleştirilerilmeye başlandı. Hatta logunun Aydın Büyükşehir Belediyesi logosuna benzemesi dikkat çekti.

* * *

Muharrem İnce’nin Partisi’nin siyasette başarılı olamayacağına ve Türk siyasi tarihinin çöplüğünde kaybolup gideceğine inananlardan biriyim.

Buradan Aydın yerele inecek olursak;

Memleket Partisi Aydın ilinde de sancılı doğum yaptı. İsmi ilk Barkan Kalınomuz ile birlikte Aydın kamuoyu gündemine giren ve yerel siyasette büyük heyecan yaratan Memleket Partisi’in teşkilatlanma görevi Cavit Yenipazarlı’ya verilince de büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

Memleket Hareketi’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın ilinde de CHP’ye büyük zarar vereceği görüşü ilk baştan belirse de parti isminin açıklanması ile hızlı bir dip düşüş yaşandı. Bu tablo bana Memleket Hareketi kurulduğu günlerde CHP’nin Nazilli’deki duayen isimlerinden biri olan Yılmaz Deniz’in “Ben Muharrem İnce’ye bakkal dükkanı bile emanet etmem. İnce, bakkal dükkânı bile işletemez” sözünü aklıma getirdi. Yılmaz Deniz’in o gün neden bu sözü söylediği bu gün gelinen noktada çok iyi anlaşılıyor.

* * *

Aydın’da Parti’nin tabelasını asan Cavit Yenipazarlı uzun yıllar Nazilli’de siyaset yapmasına rağmen kendi ilçesinde her nedense tabela bile asmadığı gibi parti teşkilatlanması için her hangi bir çalışma yapamadığı da gözlemleniyor. Bu da “Memleket Partisi”nin Aydın ilinde başarılı olamayacağını gösteriyor.

Neden derseniz;

Cavit Yenipazarlı 40 yıla yakın CHP saflarında siyaset yapan bir isim. Nazilli’de CHP’nin her kademesinde siyaset yapan ancak halk tabiri ile “bir baltaya sap olamamış” Yenipazarlı ile Memleket Partisi Aydın’da ne kadar başalı olur siz düşünün.

Siyasi çevreler Hareketin Aydın’da Barkan Kalınomuz ile yola devam edeceğini beklerken CHP’den istifa edip bir anda Memleket Hareketi içinde yer alan Remzi Uğur’un gelmesi ile başarı hikâyesi daha başlamadan bitti.

Gazetemizin Yazarı Serap Terzi, “Memleket Hareketi içindeki Truva atı” yazısı ile başarısızlığa farklı bir bakış açısı getirirken, “Truva atı” içindeki oyun bozucu ismin Remzi Uğur olduğunu ima ederek Metin Lütfi Baydar’dan ayrılması bile düşünülmeyen Remzi Uğur’un hareket içine kimler tarafından sokulduğunu düşündürdü. (Serap Terzi’nin yazısını okumak için lingi taklıyanız. http://www.aydinsafak.com/memleket-hareketi-icindeki-truva-ati-h4188.htm)

* * *

Gerek ülke genelinde gerekse Aydın’da sosyal demokrat bir tabanda siyaset yapacağı beklenen Memleket Partisi’nin hangi amaçla kurulduğu da ortaya çıkmaya başladı. Öngörülerim umarım beni yanıltır ama Memleket Partisi AKP’nin değirmenine su taşımak amaçlı kurulan bir siyasi parti görüntüsünde... Bu kanıya nereden vardığımı soracak olursanız, Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ni başlatmasından ve partiyi kurduktan sonra iktidarın sesi olan “A HABER” de sıklıkla yer almasını gösterebilirim.

Güzel bir hafta sonu dilerim…

Sepetim