0.542. 537 86 70

Memleket Hareketi içindeki Truva atı…

Barkan Kalınomuz Memleket hareketi’nin neresinde? Yönetimlerde neden görev verilmedi?

2021-05-18

İnceden inceye umutlandık ve oldu, oluyor derken il örgütlerinin oluşumuna başlanmasına karar verildiği müjdesini aldık. Görev Muharrem İnce tarafından önce Memleket Hareketi’ne olan inancını bu konudaki söylemleri ve siyaseti ile farklı görüşteki kesimleri bile inandıran, ikna eden Aydın’daki tek kişi Barkan Kalınomuz’a teslim edildi ve çalışmalar başladı.

Aydın ilindeki oluşuma başlama görevi herkesin beklediği gibi, CHP’de İl Başkanlığı ve birçok görevdeyken hayata geçirdiği başarılı projelere imza atan Barkan Kalınomuz’a teslim edildi. Bu genç oluşumu dinamik ve heyecanlı yapısı ile kendine yakışır bir şekilde, siyasi tecrübesini katarak yukarılara büyük bir hızla taşıdı.

Barkan Kalınomuz arkasından büyük bir kalabalığı da sürükleyerek, Memleket Hareketi’nin içine hızla dahil ederken, oluşumu ete kemiğe büründürüp, bir yandan da hareketin siyasi cephesini tek başına medya ve sosyal medya da sürdürüp, Aydın halkına Memleket Hareketi’ni tanıttı.

* * *

CHP’ye bir ömür veren, ikinci evim dediği partisinden istifa edebileceği akıllara dahi gelmeyen Remzi Uğur’un da sürpriz bir şekilde CHP’den istifa etmesi çok şaşırtıcı ve inanılır gibi değildi.

CHP tabanındaki “onun adamı, bunun adamı” gibi taraflı, dayılı siyaset anlayışının, partiyi çökerten nedenlerden birisi olduğu gerçeği ile Memleket Hareketi’nde toplanılması sevindiriciydi.

Ama… Remzi Dayı’nın gelmesi ile çalışmalar bıçakla kesilir gibi durma derecesinde yavaşladı.

* * *

Ve sonra…

Yeni bir haber ile kendisine verilen her siyasi vaadin arkasından giden, verilen görevlerin hiçbirinde başarı sağlayamayan bir isim… Cavit Yenipazarlı’nın Memleket Hareketi’nin İl Başkanlığı’na seçildiğini öğrendik.

Bu süreçten sonra Muharrem İnce’ye olan bağlılığı, Memleket Hareketi’ne olan inancından dolayı kararı hiç sorgulamadan, çalışmalara kaldığı yerden hızla devam eden Barkan Kalınomuz’u bir daha örgütlenme görevinde göremedik. Bu süre içinde de örgütlenme hızla yavaşlamakla kalmadı ve düşüşe geçti.

Örgütlenmenin neden yavaşlayıp, düşüşe geçtiğini kime sorduysam “İl binası kiralandı, tabela asıldı” cevabını aldım; peki, hedef sadece bu muydu?

* * *

Remzi Uğur’un gelmesi ile birlikte hızla yavaşlayan çalışmalardan sonra Memleket Hareketi’nin içine Truva atı misali Remzi Uğur’un dahil edildiğini düşünmekteyim. Devamında Cavit Yenipazarlı’nın başarısız ve hantal siyaseti de bu duruma tesadüfen destek vermekte.

Gelmesinin geçerli bir sebebi olduğunu düşündüğüm Cavit Yenipazarlı’nın tekrar eden onaylı ve tekerrürlü başarısızlığının tesadüfen desteklediği, CHP’nin taraflı, dayılı siyasi anlayışının Memleket Hareketi’ne özellikle taşındığını görmekteyim.

Yukarıda saydığım nedenler arkasından şu soruları doğurmakta…

Barkan Kalınomuz nerede?

Yönetimlerde neden görev verilmedi?

Neden çalışmalarda devre dışı bırakıldı…

CHP’nin tabandaki taraflı siyasi anlayışı Memleket Hareketi’nde de uygulanacaksa neden baştan ilan edilmedi?

Sevgiyle kalın dostlar…

Sepetim