0.542. 537 86 70

MECLİS KARARI SAHTE Mİ?!

Meclis gündeminde olmayan ve Belediye Meclisinde görüşülmeyen bir konunun meclis kararı nasıl alınmıştır? Yoksa alınan Meclis kararı sahte mi üretilmiştir?

2015-10-09

Sevgili okurlar…

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çöp İhalesi ile ilgili yazdığımız haberlerin uydurma olduğunu belirterek basın açıklaması yapmış…

Açıklamada;

1) Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı, Bakımı ve 29 yıl işletilmesi işi ihalesinin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin oybirliği ile alınan 14.04.2015 tarih ve 143 sayılı kararına dayanılarak gerçekleştirildiği,

2) İhalenin ilanı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca Basın İlan Kurumu tarafından yapılarak 2886 sayılı Kanunun 37’nci maddesine göre yapıldığı belirtilmiştir. Ayrıca yazdıklarımız sanki gerçek değil de iddiaymış gibi kamuoyuna yansıtılmış.

Halbuki biz iddiaları değil gerçekleri yazarak doğrudan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulunan yazılar yazmıştık.

26.08.2015 tarihinde yapılan “Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı, Bakımı ve 29 yıl işletilmesi işinin ihalesi” Büyükşehir Belediye Meclis Kararı başta olmak üzere ihale ilânı ve ihaleye katılma koşulları özel olarak oluşturulmak suretiyle “ihaleye fesat karıştırılma” suçu işlenmiştir.

Bu bir iddia değil, gerçektir…

İhale ilânında yapılacak yatırımların tahmini bedeline kasıtlı olarak yer verilmeyerek ilânının  Resmi Gazete’de yayınlanmasına engel olunmuştur. İhalede, katılım ve rekabetin oluşması bu yolla engellenmiştir.

İhale bedelinin geçici ve kesin teminat tutarı eksik belirlenerek çıkar anlaşması yaptıkları ancak bu işi gerçekleştirecek yeterli sermayesi ve ihaleye katılacak iş bitirmesi bulunmayan Eman Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin bu ihaleye katılımını sağlamak için özel şartname hazırlanmış ve ihaleye tek olarak katılan EMAN firmasına iş verilmiştir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi “Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı, Bakımı ve 29 yıl işletilmesi işinin ihalesi”ni EMAN Enerji Firması’na vermek için büyük bir gizlilik içinde ihale hazırlığı yapmış ve bu işe ait yaklaşık maliyeti ihale ilanına koymayarak ilanın BİK aracılığı ile yerel gazetede yayınlanması sağlanmıştır. Böylece ilanın Resmi Gazete’de yayınlanması engellenerek ihaleye katılım ve rekabet şartlarının oluşması önlenmiştir.

EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketine ortak edilen Polikay Ltd. Şti.  Firması da 15.07.2015 tarihinde şirket ortaklığından çıkarılarak henüz bir iş bitirme belgesi olmadığı için ihaleye katılma koşulları arasına özel olarak “İŞ ALMIŞ” şartı konularak EMAN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin ihaleye tek katılımcı olarak girmesi sağlanmış ve ihaleyi de bu firmaya alarak sözleşme yapılmıştır.

İhale baştan sona organize şekilde gerçekleştirilmiş ve büyük kamu zararına neden olacak olan bu ihale ile Aydın’ın katı atık depolama alanları ve çöplükleri 29 yıllığına Mersinli bir firmaya peşkeş çekilmiştir.

Gerçekler böyle iken,

Aydın Büyükşehir Belediyesi yaptığı basın açıklaması ile kendini aklamanın derdine düşmüştür.

Başta ifade ettiğimiz gibi ihalenin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin oybirliği ile alınan 14.04.2015 tarih ve 143 sayılı kararına dayanılarak gerçekleştirildiği belirtilmiştir.

Dikkat edin burası çok önemli…

14.04.2015 tarihinde toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde söz konusu ihale ile ilgili bir madde yoktur. Görüştüğümüz birçok belediye meclis üyesi de söz konusu toplantıda “Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı, Bakımı ve 29 yıl işletilmesi işinin ihalesi” ile ilgili bir maddenin belediye meclisinin gündeminde yer almadığını ve görüşülmediğini, önerge de verilmediğini teyit etmektedirler.

Aklımıza şu soru takılıyor.

Meclis gündeminde olmayan ve Belediye Meclisinde görüşülmeyen bir konunun meclis kararı nasıl alınmıştır?

Yoksa alınan Meclis kararı sahte mi üretilmiştir?

Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmeden bu karar nasıl oluşturulmuştur?

Üzerinde durulması gereken asıl konu budur ve basın açıklamasını yapan yetkililerin bu sorulara açıklık getirmesi gereklidir.

Bu sorular cevap bulduğu anda ihale düzgün mü yapılmış, yanlış mı yapılmış, meclis üyelerinden kaçırılarak mı yapılmış, ihalenin geçerliliği var mıdır, yok mu dur gerçekler ortaya çıkacaktır.

Eğer ki, böyle bir karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmeden alınmış ise yandı gülüm keten helva…

O zaman seyredin siz neler olacak? Dinleyin gümbürtüyü… 

YALÇIN YILDIRIM

Sepetim