0.542. 537 86 70

LİTERA soruşturması ne oldu?

Aydın Şafak haber sitesinde, “LİTERA işte böyle vurgun yapıyor…” başlığı ile yayınlanan haberle ilgi olarak Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Gazetenin İmtiyaz Sahibi Yalçın Yıldırım hakkında açılan hakaret davası “BERAAT” kararı ile sonuçlandı. Bu kararın verilmesi, LİTERA hakkında Aydın C. Başsavcılığı’nca ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılında gerçekleştirdiği ‘Yazılım ve Donanım İhalelerinde ihaleye fesat Karıştırmak ve kamu zararına sebep olmak’ iddiası ile başlattığı soruşturmanın hangi aşamada olduğu kamuoyunca merak edilirken, “2015/17788 SDN” ile açılan LİTERA soruşturması hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?” sorusunu da akıllara getiriyor.

2020-04-25

21. 02. 2018 tarihinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Aydın Şafak İmtiyaz Sahibi Yalçın Yıldırım hakkında düzenlenen iddianame ile açılan dava Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülerek 22. 01. 2020 tarihinde “Gerekçeli Karara” bağlandı.

FETÖ “Terör Örgütüne Üye olmak ve örgüte finans temin etmek” suçlaması ile Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden Erkan Karaarslan’ın çözüm ortağı olduğu iddia edilen LİTERA Şirketi sahiplerinden Bursa CHP İl Başkanlığı da yapmış Şadi Özdemir’in şikâyeti üzerine açılan dava “BERAAT” kararı ile sonuçlandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yalavo Belediyesi, Mudanya Belediyesi, İstanbul Adalar Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi gibi belediyelerde “yolsuzluk yaptığı iddiaları” gündeme gelen LİTERA firması hakkında Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine de Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca (2015/17788 SDN) soruşturma açıldı.

Yalçın Yıldırım hakkında Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde LİTERA ile ilgili açılan dava 2 yıl içinde karara bağlandı.

Ancak,

LİTERA hakkında Aydın C. Başsavcılığı tarafından 2015/17788 soruşturma numarası ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılında gerçekleştirdiği “Yazılım ve Donanım” İhalelerinde ihaleye fesat Karıştırmak ve kamu zararına sebep olmak iddiası ile başlatılmış olan soruşturmanın aradan 5 yıl geçmesine rağmen sonuçlandırılıp, sonuçlandırılmadığı? Sonuçlandırılmadıysa neden sonuçlandırılmadığı merak ediliyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/17788 SDN ile açılan LİTERA soruşturması hakkında ne gibi işlemler yapmıştır? Aydın Kamuoyu bu sorunun cevabını merak ediyor.

LİTERA HAKKINDA YAZDIĞIMIZ YAZILARI AŞAĞIDAKİ LİNGLERİ TIKLAYANAK OKUYABİLİRSİNİZ..

http://www.aydinsafak.com/aski-de-yazilim-ihalesi-h1231.htm

http://www.aydinsafak.com/boyle-ihale-ne-goruldu-ne-duyuldu-h2017.htm

http://www.aydinsafak.com/aski-de-saatte-ihale-h1243.htm

http://www.aydinsafak.com/aydin-bsb-deki-yolsuzluklari-unutturmayacagiz-h1980.htm

YALÇIN YILDIRIM HAKKINDA VERİLEN BERAAT KARARI..

Sepetim