0.542. 537 86 70

Lion Otel’in kaçak katı neden yıkılmıyor?

Girne Mahallesi’ndeki bu otelin en üstteki kaçak katı için yıkım kararı var ama yıkılmıyor. Yasal olmayan bu durumu incelemesi için Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un dikkatine sunuyoruz..

2020-09-25

Resimde gördüğünüz bina Girne Mahallesi’nde bir otel.. Sahibi Adnan Kuşaksız, otele “Lion” adını vermiş… Lion Otel’in yapımı 2018 yılında tamamlanmış.. Ama önemli bir kusuru var.

Bu Otelin en üst katı kaçak yapı..

“İmaf Affı Yasası” çıkınca alavere - dalavere bu kaçak katı “İmar Affı” kapsamına sokmaya çalışmışlar ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Affı’nın 2017 yılından önce yapılan binaları kapsadığından Lion Otel’in Sahibi Adnan Kuşaksız’ın bu açık ve açgözlü tavrına dur demiş, kaçak katı İmar Affı kapsamına sokmayarak Yıkım Kararı vermiş.. Yıkım Kararı da Efeler Belediyesi’ne gönderilmiş..

Allah var Efeler Belediyesi Otel’in kaçak katını iki kez mühürlemiş, tutanağa bağlamış ve mal sahibinden de kaçak katın yıkmasını istemiş.. Adnan Kuşaksız kaçak katı yıkacağı yerde Efeler Belediyesi’nin iki kez mühürlediği kaçak katın mühürlerini söküp atmış ve işletmeye açmış..

İmar Barışı’na girmeyen Lion Otelin kaçak katı her ne hikmetse bu güne kadar yıkılmamış.. Yıkmamak suç olmasına rağmen kaçak katın yıkımı birileri tarafından engelleniyormuş.. Akıllara şu soru geliyor..

Lion Otel’in Kaçak katı neden yıkılamıyor?

Yetkililer yıkım kararını neden uygulamıyor?

Yasal olmayan bu durumu incelenmesi için Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un dikkatine sunuyoruz..

Sepetim