0.542. 537 86 70

9. KUŞADASI TRİATLONU BAŞLADI…

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Kuşadası Triatlon Yarışları 13 Eylül tarihinde başladı.

2015-09-13

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Kuşadası Triatlon Yarışları 13 Eylül tarihinde başladı. Beş ayaktan oluşan puanlı Türkiye Triatlon Şampiyonası’nın son ve en önemli final ayağını oluşturan yarışlar, “Kuşadası Sportoto Triatlonu Türkiye Finali” adı altında koşulacak.

KUŞADASI TRİATLONU HAKKINDA

“Kuşadası Sportoto Triatlonu Türkiye Finali”  elit, genç, yıldız, A3, yaş grubu ve paratiratlet kategorilerinde mücadele edecek olan atletler, son yarıştan alacakları puanlara göre 2015 sezonu Türkiye Şampiyonluğu’ndaki sıralamalarındaki yerlerini belirleyecekler. Türkiye Şampiyonası’nda kendi kategorilerinde ilk üç sırayı alan atletler 2015 Türkiye Triatlon Şampiyonası kupalarına kavuşacak.

Yarışlar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilçe merkezinde koşulacak olmasına karşın geçmişe göre iki büyük farklılık gösteriyor. İlki bu yılki bisiklet ve koşu parkurlarının yer değiştirmiş olması, ikincisi ise yarışma mesafesinin, elit ve yaş grupları için sprinten olimpik mesafeye alınmış olması.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İsmail Cem Meydanı yanındaki kumsaldan start alan atletler, yat limanı ile feribot limanı arasındaki bölgede yüzdükten sonra bisiklet etabı için hastaneye doğru çıkan Hülya Koçyiğit Caddesi yokuşu yerine feribot limanının önünden geçen ve Kadınlar Denizi’ ne doğru giden Güvercin Ada Caddesi’ni kullanacaktır. Yaş grupları ve elitlerin olimpik mesafe (40 km) üstünden geçeceği bu parkuru, gençler ve paratriatlerler sprint (20 km), yıldız ve A3 kategorileri ise süper sprint mesafe (10 km) üstünden geçecek.

Koşu parkuru ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İsmail Cem Meydanı ile feribot limanı arasında koşulmak yerine Hülya Koçyiğit Caddesi’nde asfalt zeminde gerçekleşecek. Koşu parkuru ise elit ve yaş grupları için 10 km, paratraitlet ve gençler için 5km, yıldız ve A3’ler için 2.5 km olarak belirlendi.

Sabah seansında sırası ile saat 09:30’da yıldız, A3, saat 10.00’dan itibaren yaş grupları ve paratriatletler start alırken, öğlen seansında saat 12:00’da genç erkekler, 12:30’da genç kadınlar, saat:13:30’da elit erkekler ve 14:00’da da elit kadınlar kategorilerine start verilecek.

Sabah seansı yarışlarının ödül töreni saat 14:00’da yarış alanında yapılırken, öğlen seansında start alan genç ve elitlerin ödül töreni ile tüm kategorilerin kupa töreni saat 17:00’da Kuşadası Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilecek.

Sepetim