0.542. 537 86 70

Kuşadası Tariş Alanı tartışması…

CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YÖNELİK KUŞADASI TARİŞ ALANI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI KIŞKIRTMASININ ARKASINDA CHP'Lİ KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖZER KAYALI MI VAR?

2018-07-17

Kuşadası Tariş alanı ile ilgili CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan saldırıların arkasında CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya yakın isimlerin çıkmaya başlaması akıllara "Hırsız içerdense kapıyı kiletlemişsin hiçbir faydası olmaz.." sözünü akıllara getirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Kuşadası Tariş Alanı ile ilgili ortaya atılan “halk oylamasında çıkan sonuç dışında asılsız imar değişikliği planı yapıldı” şeklindeki iftiraların kaynağının hangi çevreler olduğu ve kimler tarafından muhaliflerin eline koz verilip Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratmak için ortaya atılarak yaygara yapıldığı ile ilgili CHP kulislerinde dillendirilmeye başlanan iddiaların muhatabının Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı olduğu ortaya çıktı.

İstediği ranstsal imar değişiklikleri taleplerinin Büyükşehir Belediyesi ve Meclisi tarafından ret edilmesi nedeniyle kendisinin aday gösterilmesini ve Belediye Başkanı seçilmesini sağlayan Partilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na karşı cephe alan CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın 9 ay sonrası yapılacak olan yerel seçimlerde bir daha aday gösterilmeyeceğini düşünen birkaç partili Belediye Başkanı ile birlikte hareket ederek tekrar aday olmalarında önünde engel olarak düşündükleri Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yıpratmak için kendilerine yakın isimleri kullanarak karalama çalışması başlattıkları iddia edilmeye başlandı.

Kuşadası Tariş alanı üzerinden CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesine ve Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik yapılan ancak kısa süre sonra ortaya çıkan gerçeklerin ardından iftira olduğu anlaşılan iddiaların arkasında CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya yakın isimlerin ortaya çıkması CHP Aydın Örgütü’nde büyük tepkiye neden olurken Kuşadası'nın duayyen Gazetecilerinden Zafer Hacısalihoğlu'nun sosyal hesabından yaptığı açıklamada tartışmaları farklı bir boyut kazandırdı.

Hacısalihoğlu’nun; “Nilgün Hanım, sen TARİŞ’i bir kenara bırak, FETÖ okulu açılması için niye EVET oyu kaldırdın onu anlat…

Tariş arsasındaki çakma çevrecilik hareketleriyle tekrar ortaya çıkan Özer Kayalı’nın yandaşı avukat Nilgün Ögünçlü’nün Fuat Akdoğan döneminde Kuşadası’nda FETÖ okulu açılması için mecliste evet oyu verdiği ortaya çıktı.

4,5 yıldır Kuşadası’na çivi çakmayan ve hiçbir yatırım yapmayan dünyanın en beceriksiz belediye başkanı Özer Kayalı ile Kayalı’nın yardımcılığını yapan öz yeğeni Olmaz Muzaffer’i korumak için yılda bir kez o da Tariş arsasıyla ortaya çıkan Nilgün Ögünçlü’nün Fuat Akdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde Kuşadası’nda FETÖ okulu açılması için yapılan imar plan tadilatına evet oyu vermesi duyanları da hayrete düşürdü.

Evet, “Nayır, nolamaz, Nilgün Hanım imara karşıdır, hele de hem imar hem de FETÖ okuluna birden evet diyemez” diye içinizden geçirdiğinizi duyar gibiyim. Ama ne yazık ki böyle, bazen çakma çevrecilerin, çakma aktivistlerin maskesi böyle düşüyor işte.

Ne yazık ki, Nilgün Ögünçlü Fuat Akdoğan döneminde AK Parti belediye meclis üyesiydi ve o dönemde kendisi gibi AK Parti Meclis Üyesi olan Ahmet Altunsoy ve Yahşi Karamollaoğlu ile birlikte Kuşadası’nda FETÖ okulu açılması için yapılan imar plan tadilatı talebine evet demişti.

Ama Allah korumuş Kuşadası’nı, çünkü o dönem bu tehlikeyi sezen başka meclis üyeleri çıktı da Nilgün Ögünçlü ve onun gibi düşünen FETÖ hayranlarının evet oyuna rağmen bu zehir saçacak imar plan tadilatı talebi kabul edilmedi ve Nilgün Ögünçlü’nün o kadar çok istemesine rağmen Kuşadası’nda FETÖ okulu açılamadı..." şeklindeki bu paylaşımı Tariş alanı üzerinden Özlem Çerçioğlu'na karşı yapılmak istenen karalama kampanyasının arkasındaki ismin Özer Kayalı olduğu iddialarını daha da güçlendirdi.

(Haber Merkezi)

Sepetim