0.542. 537 86 70

Kuşadası’nda nereler satılacak?

7 Şubat 2020 tarihli meclis kararında 40 milyonluk Belediye mülkü satılacağı konusundaki belirsizlik Kuşadası’nda gizemini koruyor. Kuşadası halkı nerelerin satılacağını açık ve şeffaf şekilde öğrenmek istiyor. Söylem ve eylemleri ile CHP’nin ilkeleri yönünden CHP’li olduğuna şüphe ile bakılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in daha ilk yılında 40 milyonluk mülk satma kararı aldırması büyük tepki çekiyor.

2020-06-05

2019 Mahalli İdareler seçimleri sonrası koltuğa oturan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel seçimlerden 3 hafta sonra yaptığı basın toplantısında Kuşadası Belediyesi’nin ARYA şirketi dahil toplam borçlarının 321 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

Yine aynı toplantıda Belediye’nin tasarruf tedbirleri uygulayacağını, görevini yapmayan personel haricinde işten çıkarma olmayacağını, tahsilatları hızlandıracaklarını, kiraları güncelleyeceklerini, işgaliye ücretlerinin toplanacağını belirtmişti.

Aynı toplantıda borçları ödemek için, ellerindeki ihtiyaçları olmayan tüm menkul ve gayrimenkullerin satışı için bir çalışma başlatacaklarını da belirtmişti.

İLK ETAPTA 40 MİLYONLUK BELEDİYE MÜLKÜ SATILACAK..

Başkan Günel; “aynı toplantıda geçmiş dönem gibi yeni bir borçlanmaya gitmeden süreci devam ettirme niyetimiz var” demişti.

7 Şubat 2020 tarihli meclis gündeminde;

Müdürlüklerden gelen talep konularında;

1.11. maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün "Fen işleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere 50 milyon ek bütçe talep edilmiştir” maddesi ile Fen işleri için 50 milyon ek bütçe talep edilmiştir.

40 MİLYONLUK MÜLK SATIŞI..

10 MİLYON KİRA GELİRİ TAHSİS EDİLECEK..

Önceki açıklamalarında Belediye’nin geçmiş dönem yönetimi gibi borçlanma yapmadan, tasarruf - tahsilat yöntemlerini etkin kullanarak yeni yatırımlar yapacağını ifade eden Başkan Günel’in, Meclis kararı ile hem 40 milyon liralık mülk satışı hem de 10 milyon liralık Belediye mülklerinden elde edilecek kira gelirlerini de Fen işleri yatırımlarında kullanılması karar altına alındı.

KUŞADASI MERAK İÇİNDE..

NERELER SATILACAK?

7 Şubat 2020 tarihli meclis kararında 40 milyonluk Belediye mülkü satılacağı kararı alınsa da, hangi mülklerin satılacağı konusunda Belediye’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu konudaki belirsizlik Kuşadası’nda gizemini koruyor.

Kuşadası halkı nerelerin satılacağını açık şeffaf bir şekilde öğrenmek istiyor.

Daha ilk yılda 40 milyon liralık mülk satışına gidilmesi karşısında tedirgin olduklarını belirten Kuşadalılar, satarak yatırım yapmanın en kolay yöntem olduğunu, Kuşadası’nın kurulduğu günden bu yana seçilen belediye başkanlarının ne kadar zorlansa da mülk satışı yapmadıklarını da ifade ediyorlar.

KUŞADASI’NIN DEĞERLERİNİ SATMAYIN!

Özellikle CHP tabanı başta olmak üzere Kuşadalılar belediye mülklerinin satılacağı haberlerine tepki gösterirken, bu yöntemin geri dönülemez bir yol olduğunu, özellikle bu kriz döneminde gayrimenkul piyasasının durumu ortada iken, belediye mülklerinin değerinin çok altında sudan ucuz satılabilme tehlikesi olduğunu ifade ederek Başkan Günel’in mülk satışı kararını tekrar gözden geçirmesini Kuşadası’nın değerlerini satmamasını istiyorlar.

Bunun yanında Türkiye’de birçok uzman, Belediyelerin, salgın döneminde mali yapılarının bozulacağını, birçok belediyenin mali imkânsızlıklar içine gireceğini belirtirken, Belediyelerin hem öz gelirlerinde hem de genel vergi gelirleri üzerinden alacakları paylarda neredeyse yarı yarıya düşmeler olacağını ifade ediyorlar; “İşte, burada devreye başkanların kriz yönetim becerileri ortaya çıkacaktır. Salgın döneminde Belediyesini ustaca limana yanaştıracak başkanlar döneme damgasını vuracaktır” görüşüne yer veriyorlar.

Kuşadası Belediyesi’nde önceliklerin iyi saptanmadığı konusunda vatandaşlardaki şüpheler giderek artarken Belediye mülklerinin satılacak olması halk arasında panik havası estiriyor.

Belediye şirketlerinin şimdiden personeline maaş ödeme güçlüğü içine düştüğü gözlemlenirken, uygulamaları, söylem ve eylemleri ile CHP’nin ilkeleri yönünden CHP’li olduğuna şüphe ile bakılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in daha ilk yılında 40 milyonluk mülk satma kararı aldırması büyük tepki çekiyor.

Öte yandan korona salgını döneminde Kuşadası Belediyesi’nin 50 milyonluk asfalt ihalesi yapması da yersiz bulunuyor. Turizmdeki geleceğin belirsizliği de göz önüne alındığında Başkan Günel’in aldığı kritik kararların ileride siyasi yaşamına menfi ya da müspet altlık oluşturacağı görüşü kamuoyunda konuşulurken önümüzdeki günlerin tartışmalara gebe olduğu gözlemleniyor.

HABER MERKEZİ

Sepetim