0.542. 537 86 70

Kültür Penceresinden Bakınca, Aydın’ın Belediye Başkanları...

Büyük Şehir Belediyesi yeni yerine taşınırken, Muzaffer İzgü tiyatro salonu iç aksamları talan edildi. Batan geminin mallarından sadece perdelerini bir başka tiyatro vurgunu Hüsnü Ertung tarafından kurtarılabilmiştir.

2018-08-31

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun ilk belediye başkanı seçildiği yıl olmalı. Sayın Yalçın Dinçer aradı, “Başkan, Aydın’ın kültür adamlarıyla birlikte bir akşam yemeğinde birlikte olmak ister. Seni aramızda görmek isteriz…”

İzmir’den gelerek, Aydın’daki toplantıya katıldım.

Katılımcılar: Mustafa Kemal Yılmaz, Muzaffer İzgü’nün dışında, Dr. Hidayet Sayın, Yalçın Dinçer, Ahmet Zeki Muslu ve ben vardım.

O günlerde Dokuz Eylül Hastanesinde kolesterol tedavisi gören, yatar hastaydım. İlgililerden izin istedim, aldığım yanıt: “Zaten yatak sıkıntısı var, çıkarsan yerine hemen bir başka hastaya veririz, haberin olsun..”

En yakın Aydın otobüsüne bindiğim gibi Aydın’a geldim. Toplantı sonrası, gece geç vakitlerde hastaneye döndüğümde yatağımın boş oluşu beni çocuk gibi sevindirmişti.

Büyük Şehir belediye Başkanı’nın söylediği bazı sözler küflü bir mıh gibi aklımda: “Gezici kütüphane kuracağım, Aydın’da kitap fuarı açacak ve sanat günleri tertip edeceğim, bu şehri kültür başkenti yapacağım ve daha nice ‘cek/cak’lar…”

Benzeri vaatleri Aydın ADD Şube Başkanı’na verdiğini biliyorum.

Bu arada kültür müdürlerinin ne iş yaptığını hep merak etmişimdir.

İzmir/Karabağlar Belediyesi’nde Muzaffer İzgü salonunda yazarın ölümünün birinci yıl anma etkinlikleri devam ederken, sanal basında “23 yılını aramızda geçiren Muzaffer İzgü’nün adı Aydından silinemez!” paylaşımları yapmaktaydım.

Evet, Muzaffer İzgü adı Aydın Büyük Şehir Belediyesi’nce Aydın’dan silinmişti!

Büyük Şehir Belediyesi yeni yerine taşınırken, Muzaffer İzgü tiyatro salonu iç aksamları talan edildi. Batan geminin mallarından sadece perdelerini bir başka tiyatro vurgunu Hüsnü Ertung tarafından kurtarılabilmiştir.

Zaten Muzaffer İzgü’nün adını taşıyan tiyatro solonu Özlem Hanım’ın keşfi falan değildi. O salonun geçici de olsa hizmet vermesini sağlayan kişi, Aydın’daki tiyatronun gizli ve unutulmaz kahramanı Yalçın Dinçer idi.

Büyük Şehir Belediyesi yeni yerine kavuşalı yıllar oldu. Muzaffer İzgü adının yaşatılması hususunda bir düşünceleri, projelerinin olup olmadığını öğrenmek için, bana karşı sevgi ve saygıda kusur etmeyen bir Daire Müdürü’nü aradım. Kültür müdürüyle konuşup bana dönecekti, dönmedi, dönemedi…

Bu arada sanal basında “Muzaffer İzgü’nün adı Aydından silinemez!” diyerek yaptığım sitemli sanal paylaşımım Aydın Şafak Gazetesi’nde “Bu Ayıp Size Yeter” başlığıyla haber olduğunu gelen telefonlardan öğrendim.

“Bu yazıyı yineleyip, bize gönder” diyen birçok gazeteciler sırasını beklerken, Efeler Belediyesinden Sayın Ufuk Soğancı arayıp, Efeler Belediye Başkanı’nı aramamı, kendisinin bana güzel bir sürprizi olduğunu anımsattı.

Hemen aradım. Aramızda geçen konuşmayı aynen aktararak, müjdeli haberi sizlerle sevinerek paylaşmak isterim.

“Sevgili kardeşim, olayı gündeme getirmen çok iyi oldu. Muzaffer İzgü’yü elbette unutmadık. Web sayfamızda görüleceği üzere, Ticaret Odası’ndan satın aldığımız Efeler Belediyesi Nikâh Salonu ve Kültür Merkezi’nin içinde bulunan (350 kişilik) salonunun birine ‘Muzaffer İZGÜ’ ismi verilmesi hususunu bir hafta içinde karara bağlayıp, gelecek ayın on dördünde hizmete sunacağız.

Bu arada seni, Muzaffer İzgü’nün çocuklarını ve tüm eş, dostu törende görmek isteriz…”

Muzaffer İzgü’nün öğrencisi ve Aydınlı sanatseverler adına Sayın Mesut Özakcan’a binlerce teşekkürler…

Sepetim