0.542. 537 86 70

Korona virüs siyaset malzemesi yapılacak konu değildir…

İlimizin Sağlık Müdürü, Valisi varken Korona Virüsle ilgili istatistik rakamları açıklamak AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e mi kaldı? Herkes haddini bilsin… Kendi görevini yapsın…

2020-04-04

Dün gazetelerin mail adreslerine AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in hazırlandığı belirtilen Covid-19 salgını ile ilgili Aydın ili geneli durumu hakkında bir basın açıklaması gönderildi.

Basın açıklamasını okuduğumda ilk aklıma gelen “Bu ilin Sağlık Müdürü, Valisi yok mu?” sorusu oldu.

Aydın Valiliği tarafından yapılması gereken bu açıklamanın AK Parti İl Başkanı tarafından yapılması adeta “virüs üzerinden siyaset” kokuyor.

Belli ki birileri bu açıklamayı yazmış ve AK Parti İl Başkanlığına göndermiş ve altına da Ömer Özmen imzası atılarak basına servis edilmiş.

Deniyor ki açıklamada,

“Aydın ilimizde vakalarımız umre, yurtdışı temaslısı ve yurtiçi temaslılarından oluşmaktadır. Yurtiçi temaslılarımız içinde İstanbul ve İzmir illerimizden gelen vatandaşlarımız mevcuttur. Hastalarımızın 4 tanesi tedavi sürecini tamamlayarak taburcu olmuşlardır. İlimiz genelinde 341 kişi filyasyonda (yani olası temaslar nedeniyle risk altında olan kişilerin takibi) takip edilmekte olup filyasyon oranımız % 97’dir. Ayrıca 5692 vatandaşımızın evde izolasyon takipleri devam etmektedir.

Sağlık Personelinin, bakmakla yükümlü bulunduğu kimselere olası bulaşmaları önlemek amacıyla kalacak yer temini çalışması yapılmış olup bu amaçla İlimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda, Aydın merkez ilçemiz olan Efeler’de üç öğrenci yurdu bu amaçla ayrılmış olup, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sağlık çalışanlarımıza tahsis işlemi ilgili müdürlüklerce gerçekleştirilmiştir.

Diğer ilçelerimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı yurtların tahsisi sağlanmış olup ilçe düzeyinde sağlık çalışanlarımızın anılan yurtlara yerleştirme işlemlerinin devam ettiği bilgilerini yetkililerden aldık.

İlimizde bugün itibariyle  toplam tescilli yatak sayımız 3 bin 210,  toplam yoğun bakım yatak sayımız 503, toplam ventilatör sayımız 318 olup yatak doluluk oranımız ise % 60’dır.

Bu süreçte milletimizin kendisine has güzelliklerine de şahit oluyoruz. Nazilli ilçemizde ilçe başkanlığımız, Nazilli Ticaret Borsası ve Kaymakam Bey’in de katkıları ile 725 bin TL değerinde 17 adet ventilatör yani solunum cihazı ve 1 adet video laparaskopi cihazı Nazilli Devlet Hastanesi’ne teslim edilmiştir.”

Böyle bir açıklamayı yapacak olan kişi,

Aydın İl Sağlık Müdürü müdür?

Aydın Valisi midir?

Yoksa Ömer Özmen midir?

Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.

Valinin yapacağı bir açıklamayı acaba neden AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen yapar? Onu da anlamış değilim.

İl Sağlık Müdürlüğü ya da Valilik bir basın açıklaması ile Korona Virüs ile ilgili çalışmaları, rakamları vatandaşa duyurmaktan aciz midirler?

Açıklamasına şöyle devam ediyor Ömer Özmen:

"Burada en önemli etken tabi ki vatandaşlarımızın birçoğunun kendini izole etmesi, en azından bu konuda gayret göstermesidir. Bu hepimize düşen bir görevdir. Sadece sağlık çalışanları değil, sadece polisimiz jandarmamız değil, sadece VEFA gurubu ekipleri değil, sadece Belediye çalışanları değil hepimiz birer birey olarak aslında çok önemli bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Herkes kendisini bir pozitif vaka gibi görüp buna göre önlem alırsa bu iş daha kolay olacak. Sadece kendimiz için değil herkes için sorumluluğumuz var. Hiç kimse bana bir şey olmaz deme hakkına sahip değil. Özellikle önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde hepimiz bu hassasiyetle davranırsak Türkiye'deki salgının yayılma hızını çok daha aşağılara çekip ölüm oranlarımızı da yine düşük bu seviyelerde tutabiliriz.

Vaka sayısının artıp artmayacağını siz hemşerilerimizin evde kalıp kalmaması belirleyecek. Aydın’ın bu süreçteki bu iyi durumunun bu saatten sonra da devam edip etmeyeceğini de biz belirleyeceğiz. Ama görüyorum ki maalesef sokaklarda çok önemli bir hareketlilik var. ‘Lütfen biraz sabır.’ Bir çağrımda Aydın’a gelecek olanlara, lütfen bir müddet Aydın’a gelmeyin. Her hal ve şartta sosyal mesafeyi korumalıyız. İşi olmayanlar dışarıya çıkmamalı varsa işi bitince hemen evine dönüp izolasyona da dikkat etmelidir.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ‘Evde Kal!’ çağrısıyla onları korumaya çalışıyoruz. Onların hizmetini de bir taraftan kaymakamlıklarımızın yürüttükleri çalışmalar, bir taraftan belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalarla, bir taraftan da teşkilat mensuplarımızla gelen taleplerin karşılanması doğrultusundaki çalışmalarımız devam ediyor.”

İşin gerçeği şu:

Aydın Korona Virüs konusunda büyük tehdit altında. Yetkililerin almış olduğu önlemler yetersiz. Vatandaşlar sokaklarda ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor. Gerçek korona vakasının sayısını açıklayan yok. Sağlık Bakanı Aydın’da pozitif vaka sayısının 12 olduğunu duyurdu ancak kanımca bu rakam gerçeği yansıtmıyor. Örneğin son olarak İl Milli Eğitim Müdürü’nde korona virüs pozitif çıktı. Kim bilir İl Milli Eğitim Müdürü kaç kişi ile temas etti?

Gerek Aydın halkı gerekse yetkililer Aydın’da Korona Virüs’ün ciddiyetini hala anlayabilmiş değiller.

Korona virüs siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir.

İlimizin Sağlık Müdürü, Valisi varken Korona Virüsle ilgili istatistik rakamları açıklamak AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e mi kaldı?

Madem ki bu kadar siyaseti seviyor Ömer Özmen,

Korona virüsle bu kadar ilgili,

Aydın’daki vakaların partilere göre dağılımı nedir?

Kaç AK Partili, kaç CHP’li de pozitif vaka var, kaç kişi yoğun bakımda?

Onları da açıklasın da içimiz rahatlasın..

* * *

Herkes haddini bilsin… Kendi görevini yapsın…

Sepetim