0.542. 537 86 70

Kitap aşığı, şair ruhlu muavin…

Şehirlerarası bir yolcu otobüsünde muavin olarak çalışan Sezgin Girmeç, Aydın şivesiyle yaptığı anonsu ile sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor. Muavini olduğu otobüs; Aydın Otogar’ına girmesine yakın, mikrofonu eline alıp, “Dağlarından yağ ovalarından bal akan, Efeler diyarı Aydın’a hoş geldiniz” diyerek anonsuna başlayan Girmeç, Aydınlıların takdirini topluyor…

2018-03-26

Aydın’ın İncirliova Dere ağzı Mahallesi’nde kahvehane işleten bir babanın oğlu olan Sezgin Girmeç, annesi, basıyla ve iki kardeşi ile birlikte yaşıyor. Çocukluğundan beri babasının yanında hem çalışıp hem okuyan Girmeç, aile bütçesine katkıda bulunabilmek için, okulunu yarıda bırakıp muavinliğe başlar.

TAM BİR KİTAP KURDU

Aydınlılar, O’nu Aydın şivesiyle yaptığı anonsla tanıdı. Anons yaptığı video kısa sürede binlerce paylaşımla tıklanma rekorları kırdı. Esprili ve güler yüzlü, sempatik tavırlarıyla kısa sürede hem yolcuların hem de Aydınlıların sevgisini kazandı.

Akıcı Türkçesi, kıvrak zekâsı ve derin kültür bilgisiyle konuştuğu kişileri kendisine hayran bırakan 23 yaşındaki Sezgin Girmeç tam bir kitap kurdu. İnanılmaz bir şiir aşığı. Şimdiye kadar okuduğu kitapların sayısını kendisi bile bilmiyor. Mehmet Rauf’un “Eylül” romanından, Kahraman Tazeoğlu’nun tüm kitapları başta olmak üzere Dünya klasiklerinden okumadığı roman, okumadığı şiir kitabı yok. Ünlü şairlerin şiirlerini ezbere biliyor. Hem şiir yazıyor, hem seslendiriyor.

İşini severek ve kusursuz yapmaya çalıştığını ifade eden Girmeç, videosunun bu kadar izleneceğini kendinin bile tahmin etmediğini belirtiyor.

FATMA YAZICI 

Sepetim