0.542. 537 86 70

Kaymakam Yönden FETÖ’cü mü?

Didim Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru İlyas Talas’ın açıklamaları Didim Eski Kaymakamı İskender Yöndem hakkında ortaya atılan “Kaymakam Yönden FETÖ’cü mü?” sorusunu ve tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

2019-07-30

Didim'de FETÖ'ye yönelik istihbarat çalışmaları ile ismi gündemde olan polis memuru İlyas Talas’ın “FETÖ'cüler ile mücadele ettiğinden ötürü kendisini uydurma bir suçla gaspa teşebbüsten açığa alındığını” ifade etmesi, aynı dönemde Didim’de Kaymakamlık yapan İskender Yönden’in kendisine kumpas kurduğu iddialarını da yeniden gündeme taşıdı.

Talas, bu olaydan iki ay sonra kendisinin göçmen kaçakçılığı yaptığını gördüğünü söyleyen iki kişinin ifadesinden dolayı da göçmen kaçakçılığından hakkında dava açıldığını kaydetti. Talas, "Avukatım bütün kumpasları meydana çıkarmasına rağmen hakkımda ceza verildi" dedi.

Dönemin Didim Emniyet Müdürü Özgür Şelçuk'un Dönemin Didim Kaymakamı İskender Yönden ile birlikte hareket ettiğini iddia eden Talas, "Bana kurulan kumpas gecesi emniyet müdürü, kaymakam ile iştahlı bir şekilde arkadaş gibi görüştü ve ben anında açığa alındım. Bu işin içinde kaymakam da var. Ben valiliğe yapmış olduğum şikâyette Kaymakam Yönden'in de FETÖ ile irtibatı olduğunu belirtmiştim. Benim şikâyetimden sonra iki kardeşi FETÖ'den alındı. Kaymakam Yönden ise kendisini kurtarabilmek için sağdan soldan bağlantı kurmaya çalışıyordu" dedi.

“FETÖ’CÜ MÜ SORUSU CEVAPSIZ KALDI…”

Şu an İskenderun Kaymakamı olan İskender Yönden’in Didim’de Kaymakamlık yaptığı dönemde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesini ilçe savcısı, emniyet müdürü, jandarma bölük komutanını kaymakamlık makam odasına çağırıp olayları makamından takip etmesi gerekirken, Jandarma Bölük Komutanlığı’na giderek olayları savcı ve emniyet müdürü ile birlikte buradan izlemeleri kafalarda soru işareti yaratmıştı.

O günden bu yana Kaymakam İskender Yönden hakkında ortaya atılan iddia olan FETÖ’cü mü sorusu cevapsız kaldı.

İlgili Haber..

http://www.aydingundem.net/didim-kaymakami-temmuz-da-neredeydi-h5352.htm

 

Sepetim