0.542. 537 86 70

Kara propagandaya tokat gibi cevap…

Erkan Karaarslan’ın Avukatı Emre Kılıçarslan: “İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren tek bir davamız yoktur…”

2021-03-23

Mersin-Aydın hattındaki Erkan Kaaarslan ile 25 kişinin düzmece deliller, yalancı tanıklar ve gerçek dışı beyanlarla tutuklanmasında etkin rol oynayan ve “kumpasın organizatörü” konumundaki eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, yaptığı bir paylaşımla daha kumpas sürecini açığa vurmuş oldu.

Haşmet Aysan, son paylaşımında 14 Nisan 2021 tarihinde İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aralarında Erkan Karaarslan'ın da yer aldığı 34 kişi hakkında FETÖ’nün TUSKON iş adamları yapılanmasına yönelik dava açıldığı şeklinde gerçeği yansıtmayan beyanda bulundu. Paylaşımının altına da, Savcılık kanalından gelen bir talimat çağrısının sadece bir bölümünün resmini çekerek paylaştı. Aysan çağrı zarfını da yeni açılmış dava dosyası gibi gösterdi.

İSTANBUL 27. AĞIR CEZADA SÜREN HER HANGİ BİR DAVAMIZ YOK

Erkan Karaarslan’ın Avukatı Emre Kılıçarslan, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış ve süren bir davalarının olmadığını belirterek konu hakkında şunları söyledi:

“Haldun Haşmet Aysan’ın her zamanki gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmek için yaptığı kara propaganda paylaşımı gerçek dışı itham ve iftiralardan bir tanesidir. Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşımında bulunduğu mahkeme çağrı evrağı, Erkan Karaarslan tarafından Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava için talep edilen, tanık dinlenme talebi üzerine düzenlenmiştir. Çağrı evrağının iletildiği E. Y. isimli şahıs Sarıyer Belediyesi tarafından işten çıkarılmış, Sarıyer Belediyesi hakkında kara propaganda amaçlı yapılan FETÖ-PKK-DHKP-C itham ve iftiralarının yayıldığı kaynaktır. E.Y. isimli şahıs kumpas sürecindeki yalan haberlerle ilgili olarak dinlenilmek üzere, özellikle Erkan Karaarslan tarafından ifadesinin alınması istenmiştir. Zaten bu kumpas sürecinde Haldun Haşmet Aysan’ın yönlendirmeleri ile E.Y.’nin yaydığı gerçek dışı bilgilere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermiş, dosya da Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kumpası çökerten ve takipsizlikle sonuçlanan dosyası da delil klasörünün 57 numaralı sırasında mevcuttur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016-143778 sıra numaralı soruşturmada, yapılan kriter incelemesinde ‘SUÇ UNSURU YOK” denilerek, ESASTAN KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA dair takipsizlik kararı verilmiştir. Deliller incelendiğinde Haşmet Aysan'ın da dahil olduğu kumpasın nasıl kurgulandığı, devlet tarafından nasıl çökertildiği, halkımız tarafından daha iyi kavranacaktır. Haşmet Aysan'ın bu gerçek dışı beyanına dayalı paylaşımı nedeniyle, Erkan Karaarslan tarafından yapılan ve soruşturmaları süren yüzün üzerindeki suç duyurularına, bir yenisi daha eklenmiştir. Çünkü İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren tek bir davamız yoktur. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davamız da beraat ile sonuçlanmıştır. Gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz..”

HABER: METİN CAN

Sepetim