0.542. 537 86 70

Kadıköylü Atabay’a, Ali Coşkun soruları..

Didim’de “iş bitirici” lâkabı ile anılan Ali Coşkun, resmi olarak başkan danışmanı mıdır, yoksa bu unvanı kullanıp nüfus ticareti yaparak haksız kazanç mı elde etmektedir?

2021-12-10

Didim Belediyesinin “iş bitirici danışmanı” Ali İhsan Coşkun’un bizim yazılarımıza pek bi içerlediğini, sağa sola bizimle ilgili sorular sorduğunu duyuyoruz. Kendi adına bunları sorması bize gayet mantıklı geliyor. Zamanında Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’da Ali Coşkun’la ilgili sağa sola sordurup araştırsaydı da, bu gün bir “nitelikli dolandırıcıyı” niçin danışman olarak aldığı sorularına cevap vermek zorunda kalmasaydı.

Ali Coşkun hakkında, gün geçmiyor ki yeni bir bilgi, yeni bir detaya ulaşmayalım. Önceki yazımızda Didimli Gazeteci Arif Çolak’a Denizli Karahayıt’da yapılan saldırı girişiminden dolayı azmettirici olarak yargılandığını yazmıştık. Aynı yazımızda kendisinin Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş’ın belediyeye yerleştirdiği ajan olduğunu da kamuoyunda konuşulduğunu yazmıştık.

Şimdi sıkı durun…

Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş nereli?

Malatyalı..

Gazeteci Arif Çolak’a saldıran şahıs nereli?

Malatyalı..

Hilmi Erbaş, Ali İhsan Coşkun, Malatya…

Bu kadar il, ilçe, belde, köy varken bu üç kişinin “Bermuda şeytan üçgeni” gibi aynı üçgen içerisinde buluşması ne kadar tesadüf olabilir?

Bu tespit bir kenarda dursun. Mahkeme duruşmaları ilerledikçe ak koyun kara koyun meydana çıkacaktır.

Gelelim kamuoyunun merak ettiği diğer sorulara…

Bu “İş bitirir” Ali efendi, Didim Belediyesi’ne ne kadar fatura kesmiştir?

Resmi olarak başkan danışmanı mıdır, yoksa bu unvanı kullanıp nüfus ticareti yaparak haksız kazanç mı elde etmektedir? 

Her ikisinin de görev alanında olmamasına rağmen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci ile birlikte Jakaranda ağaçlarının belediyeye pazarlanmasındaki rolleri ve çıkarları nedir?

Ali İhsan Coşkun ve Yusuf Deveci Akyeniköy’de hazine arazisini ve yolu işgal edip, kendi menfaatlerine kullandıkları halde Didim Kaymakamlığı başta olmak üzere, Didim Belediyesi ve Aydın’ın böyyük yetkilileri buna neden seyirci kalıyorlar?

Ali Coşkun’un Liman Yolu’nda kendi ofisi varken tüm mesaisini Sevinç Karataş’ın DİTAB Başkanlığı makamında geçirmesinin amacı nedir?

İskân garantili iş güvenliği işlerini aldığı projelerde imar yönünden her hangi bir sıkıntılı imalat var mıdır?

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “danışmanım” diyen Ali İhsan Coşkuna gerçekten bir şeyler danışıyor mu? Yoksa ortada sadece bir suçlunun mecbur kaldığı sus payı ortaklığı mı var?

Her fırsatta dürüstlükten, şeffaflıktan bahseden Didim Belediyesi’nin başta başkanı olmak üzere sayın yetkililerinin bu sorulara vereceği cevapları siz değerli okurlarla paylaşmaktan onur duyarız. Her hangi bir cevap gelmemesi halinde ise kamuoyunda konuşulanların doğru olduğuna kanaat getireceğiz.

Bir merak ettiğimiz konu da, Ahmet Deniz Atabay’ın dosyası kabarık, sicili bozuk kişileri nereden bulup belediyeye yerleştirdiği.

Daha önceki yıllarda da sicili hayli bozuk ve kabarık birini zabıta müdürü yapmış, onunla ilgili yaşanan sıkıntılar sonucu emekli bir öğretmen polis eşini öldürmüş ve ardından intihar etmişti. Kısa bir süre sonra da zabıta müdürü aniden çıkan bir hastalık sonucu vefat etmişti. Belediye Başkanı o zaman da uyarılmasına ve kişinin sicili hakkında bilgisi olmasına rağmen görevde tutmaya devam etmişti.

Kanımız odur ki; Ahmet Deniz Atabay’ı da aşan bazı eller Didim Belediyesi’ni yönetiyor ve başkan çaresiz şekilde kendisine dayatılan insanlarla çalışmak zorunda kalıyor.

Öyle ya da böyle, Didim gibi önemli bir turizm kenti nitelikli dolandırıcılar ya da ahlâk zaafiyeti olan kişiler tarafından değil, her anlamda kaliteli ve liyakat sahibi kişiler tarafından yönetilmeyi hak ediyor.  Didim Belediye Başkanı’na sorduğumuz soruların cevabını alabilirsek, bir sonraki konumuz olan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özgür Gündoğdu’nun dahiyâne zekâsı ve hızlı ekonomik yükselişi konusuna değineceğiz.

Ele alacağımız öyle konular var ki sıra ile geliyoruz..

AYDIN ŞAFAK

 

Okunma sayısı: 12.145

Sepetim