0.542. 537 86 70

İzmir’de terör saldırısı…

İzmir'deki terör saldırısı Elif Şirin isimli bir sosyal medya kullanıcısının “Neden hiç İzmir’de patlama olmuyor?” şeklinde yaptığı paylaşımının yapıldığı gün meydana geldi. Bir araçla adliyeye girmek isteyen teröristler, polisle girdikleri çatışmada bombalı aracı patlattı. Saldırıda 1 polis ile bir adliye çalışanı şehit olurken, 2 terörist de öldürüldü. İzmir Valisi, saldırıya ilişkin açıklamasında "İlk bulgular PKK'yı gösteriyor" dedi.

2017-01-06

İzmir Adliyesi'ne bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit oldu; aralarında polislerin de olduğu 7 kişi de yaralandı.

NTV’nin haberine göre:

Saldırı Bayraklı ilçesindeki adliyenin, hakim ve savcıların giriş yaptığı C kapısında gerçekleştirildi.

Adliyeye girmek isteyen şüpheli araç içerisindeki teröristlerle onu durdurup arama yapmak isteyen polisler arasında çatışma çıktı.

Çatışma sırasında bombalı araç teröristlerce patlatıldı. Saldırıda 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Aralarında polislerin de olduğu 6-7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çatışmada polisle çatışmaya giren 2 terörist öldürüldü. Saldırı sonrası bir teröristin kaçtığı iddiaları üzerine operasyon başlatıldı. 

İZMİR'DE ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMAN POLİS FACİAYI ÖNLEDİ

İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Sekin, yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düştü.

Adliye binası C kapısı istikametine seyreden şüpheli aracı gördükten sonra yola çıkan Fethi Sekin, dikkati ve tecrübesi sayesinde çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristleri fark ettikten sonra silahını çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani oldu.

Araçtan inen silahlı teröristleri de kovalayan Sekin, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şehit polis memuru, kovalamaca sırasında da teröristlerden birini öldürdü.

Bu arada, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da şehit Sekin için, "Şehit düşen cefakar ve fedakar polis memuru, olayın daha az zaiyatla atlatılmasını sağladı" ifadelerini kullanmıştı.

ŞÜPHELİ ARAÇ PATLATILDI

Patlama nedeniyle çevredeki kafe ve iş yerlerinde büyük hasar meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Güvenlik güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Olası bir bomba veya terör saldırısı ihtimaline karşı önlemler alındı. Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. 

Bölgedeki şüpheli bir araç da olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

İZMİR VALİSİ: PKK OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

İzmir Valisi Erol Ayyıldız olayla ilgili basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Başımız sağolsun hepimize geçmiş olsun. Bayraklı adliyesinin önünde bir araç geçerken, polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışmada, teröristlerin kaçma esnasında bombalı aracın patlatılarak ve bunun sonucunda da maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir katibimiz şehit oldu. 3'ü polis olmak üzere 6-7 yaralımız var. Tedavi görüyorlar. Menfur hain saldırıyı yapanlar bizim emniyet güçlerimizin dikkatli ve çabaları sonucu çok az bir zaiyatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık.

RPG-7, MÜHİMMATLARI VE 8 EL BOMBASI

Bu teröristler ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında 2 kalaşnikof tüfek ile RPG-7, bu silaha ait 8 fişek ve 8 el bombası ele geçirildiği. Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve şehit olmayı göze alan emniyet güçlerimiz sayesinde olmuştur. Tedavi gören polis memurlarımız var. Bu hadiselerde basın mensuplarının sağduyulu davranması önemli. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğu değerlendirilen bir araç. PKK olacağını değerlendiriyoruz eldeki verilerlerle. Karabağlar ilçesinde patlama olduğu iddiaları ise asılsız."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

"Alınan emniyet tedbirleri daha büyük bir olayı önledi gibi görülüyor" diyen Doğru, "1 başsavcı vekilimiz 3 cumhuriyet savcımız bu soruşturmayla ilgili görevlendirildi. Şehit polisimiz Fethi Sekin, adliyemizin önünde 8-10 yıldır trafiği tanzim eden sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Öte yandan,

Terör saldırısının Elif Şirin isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımının yapıldığı gün meydana gelmesi manidar bulundu. Kahraman şehit polisin büyük bir faciayı önlediği saldırının Elif Şirin isimli kişinin “Neden hiç İzmir’de patlama olmuyor?” şeklinde yaptığı paylaşımsosyal medyada tepki çekti.

İzmir'deki adliyede büyük katliamı önleyen kahraman şehit polisimiz

İzmir'de adliyeye yönelik alçak saldırıda çok önemli detay... Bomba yüklü araç, el bombaları, silahlarla katliam yapmaya gelen PKK'lı teröristleri şehit polis fark etti. Alçak saldırıda polis memuru Fethi Sekin ve 1 adliye çalışanı şehit oldu. Mermisi bitene kadar çatışan kahraman polis Fethi Sekin 1 teröristi öldürdü, saldırıyı erken fark ederek çok büyük bir katliamın önüne geçti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi  Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü.

ANNESİNİ 55 GÜN ÖNCE KAYBETMİŞTİ

İzmir Adliyesi’ne yönelik bombalı araç ile gerçekleştirilen terör saldırısında teröristleri fark ederek onlarla çatışmaya girip, katliamı önlerken şehit olan trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİT POLİS 2014'TE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler' timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, 26 Mayıs 2014'te manevra yapan bir otomobilin çarpması sonucu ölümden dönmüştü. Hatalı park eden araçların kaldırılmasını sağladıktan sonra yürüyerek, adliye önündeki görev yaptığı bölüme doğru giden Fethi Sekin'e tek yön olan yolda manevra yapan bir otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin'e beş gün iş görmez raporu verilmişti.

Sepetim