0.542. 537 86 70

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı'na şok atama..

İYİ Parti’nin Aydın İl Başkanlığı’na Kurucu İl Başkanı Recep Taner atandı.

2021-12-17

Meral Akşener’in liderliğinde 4 yıl önce kurulan İYİ Parti’nin Aydın İl Başkanlığı’na Kurucu İl Başkanı Recep Taner yeniden atandı. Karar il yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile alındı.

Bilindiği gibi seçimle göreve gelen Süleyman Demirci, parti içi hizipçiler yüzünden direk partiden ihraç edilmişti.

Meral Akşener'in liderliğinde 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti, Aydın’da 4 yılda 4 il başkanı değiştirdi, 5. İl Başkanı 23. Dönem Aydın Milletvekili Kurucu İl Başkanı Recep Taner oldu. Recep Taner partiyi kısa sürede 17 ilçede teşkilatlandırdı.

2019 yerel seçimleri öncesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın'da da çok sayıda parti yöneticisi, belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Yeni yönetimlerin oluşturulması için genel merkezden gelen “istifa edin” tavsiyesine, 5 Eylül 2018'de İl Başkanı Taner ve yönetimi de uydu.

Taner'in görevden ayrılmasının ardından yerine Betül Korkmaz Akçanal atandı. Akçanal, İlçe başkan ve yönetimlerinin belirlenmesinde önemli rol oynadı, ancak başkanlığı 3 ay sürdü. Parti Genel Merkezi tarafından 2018 Aralık ayında görevden alınan Akçanal, daha sonra partiden istifa etti.

Akçanal’ın göreve gelmesi ile birlikte parti içinde hizipler baş gösterdi. Akçanal’dan boşalan İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’na Cemal Sarı atandı. Cemal Sarı ile birlikte parti içindeki hizipçilik daha da arttı. Daha sonra ilçe kongrelerini tamamlayan Cemal Sarı ve ekibi, 12 Temmuz 2020’de il kongresine gitti. Kongrede Cemal Sarı, Yüksel Öztürk ve Süleyman Demirci yarıştı. Seçimi, Süleyman Demirci kazandı.

Süleyman Demirci’nin seçimle il başkanı olması parti içindeki hipirler tarafından hazmedilmedi ve sürekli altı oyularak hakkında genel merkeze şikayetler ulaştırıldı. 1,5 yıl civarında il başkanlığı yapan Demirci de, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile görevinden alınıp, partiden ihraç edildi.

İYİ Parti Aydın Teşkilatındaki çalkantılı duruma Genel Başkan Meral Akşener bizzat el atarak 23. Dönem Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Recep Taner’in yeniden görevi üstlenmesini istedi.

Akşener’in talebi üzerine olağanüstü toplanan İl Yönetim Kurulu oybirliği ile Recep taner’i yeni il başkanı olarak atadı. Alınan karar genel merkezin onayına sunuldu.

 

Okunma sayısı: 19.383

Sepetim