0.542. 537 86 70

İşte Türkiye’nin en başarı başkanları…

ORC’nin Türkiye genelinde yaptığı gerçek ankette Melih Gökçek birinci, Menderes Türel ikinci, Tahir Akyürek üçüncü çıkarken Özlem Çerçioğlu sekizinci sırada yer aldı.

2017-01-23

Gezici Anket Firması’na para ile yaptırdığı sonradan ortaya çıkan ve yapılan bu ankette Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı gösterilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ORC’ye aktardığı paralara rağmen, ORC'nin Türkiye genelinde yaptığı gerçek ankette sekizinci sırada yer aldı. Hatırlanacağı üzere Özlem Çerçioğlu  ORC'nin baldızına 3 günlük eğitim için 143 bin lira para aktarmış bu da "Bas bas paraları baldıza" haberine konu olmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ORC Araştırma Şirketi’nin, değişik illerde 19 bin 520 kişiye sorarak yaptığı “2016 Yılının En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Kim” anketinde, yüzde 62’lik oranla birinci çıktı. Bu sonuç Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yaratmaya çalıştığı "Türkiye'nin en başarılı başkanı benim" algısını da söndürmüş oldu.

Twitter hesabından başarısını takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, “5-20 Ocak tarihleri arasında beni en başarılı büyükşehir belediye başkanı seçen vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” tweetini attı.

ORC Araştırma Şirketi de internet sitesinden, 5-20 Ocak günleri arasında 30 Büyükşehrin tüm ilçelerinde toplam 19 bin 520 kişiyle, “bilgisayar destekli telefon görüşmesi” yöntemiyle gerçekleştirilen ankette yüzde 52’nin üzerinde başarı oranı yakalayan belediye başkanlarının listesini duyurdu.

Yüzde 62 ile birinci olan Başkan Gökçek’i, başarı sıralamasında yüzde 60,5’le Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yüzde 57,4 ile de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek takip etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise başarılı 10 belediye başkanı arasında sekizinci sırada yer aldı.

Sepetim